Chciałem tutaj poruszyć temat remake'ów, na jakie ostatnio wybuchła moda. Chciałbym tu poznać wasze zdanie na ten temat. Moje jest jak najbardziej pozytywne, ja sam nie mam zbyt wielu lat na karku, nie grałem we wszystkie starsze produkcje po prostu nie mam na to czasu, a czasem nawet niestety chęci. Odstraszają też czasami podstarzałe mechanizmy, do których przyzwyczajone moje pokolenie może nie być. Chciałbym też wiedzieć na jakie też rimejki czekacie, ktore obecne już wam się pdobaja, a których nie chcecie widziec, bo zniszczyłoby to klimat gry.
Te które mi się podobają:
-Shadow of Colossus HD (juz nawet bez HD była świetna na ps2, wiec tutaj ta grafika nie byla nawet tak potrzebna ; ))
-MGS HD - nie przeszedlem narazie wszystkich ale sama proba odtworzenia takiej serii (ktorej nigdy nie ukonczylem) w wersji HD jest godna pochwały, chociaż tak po prawdzie to możliwe, że nawet wersje z PS2 by mi się tak samo podobały ; )
Te na które czekam:
-Baldurs Gate (juz pisalem dlaczego pod postem z Baldurem)
-Rayman 3 HD - najlepsza gra dziecinstwa, teraz w HD ; 3
-Silent Hill HD - tu komentarz zbedny chyba
Te które bym chciał:
-Fallout HD - tyle ze w wersji izometrycznej, a nie FPS ; )
-Unreal Tournament HD (pierwszy UT, nie pierwszy Unreal ; ))
Nie tykać:
-JAGGED ALLIANCE - po obejrzeniu filmiku i poczytaniu jak to teraz wyglada ...
-Planescape Torment - nie tykać, kwintesencja tej gry łączy ze sobą wszystko z grafiką ręcznie malowaną łącznie !
A teraz wasze zdanie ; )