[Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Autumn Aurora] by Vandr

Postprzez Kudłaty w 31 Gru 2011, 13:36

A tak ogólnie to jak wygląda sprawa z wymaganiami sprzętowymi?
Awatar użytkownika
Kudłaty
Stalker

Dołączenie: 01 Kwi 2011, 21:26
Ostatnio był: 23 Gru 2017, 07:11
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez Kontroler w 31 Gru 2011, 16:41

Rzeczą naturalną jest to, że się znacząco podnoszą. W tym wypadku całkiem sporo jak masz sprzęt średniej klasy.
Awatar użytkownika
Kontroler
Ekspert

Dołączenie: 11 Lis 2009, 21:29
Ostatnio był: 24 Paź 2022, 10:53
Miejscowość: Świebodzin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 131

Postprzez Gobblerpl w 05 Sty 2012, 17:59

Witam czy jest sposob na przywrócenie standardowego hud'u?

Już sobie poradziłem.
Gobblerpl
Kot

Dołączenie: 12 Gru 2010, 18:24
Ostatnio był: 28 Kwi 2014, 18:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez n1ck w 13 Sty 2012, 00:49

Witam ponownie, gram z Arsenal modem ale nie podobają mi się lunety w broni. Dałoby radę podmienić lunetę na ACOG, a na PSO-1 przywrócić realistyczny wygląd, jak w Wintorezie? http://img841.imageshack.us/img841/9448 ... 234415.jpg
Z 'nowym' PSO dość niewygodnie gra się Dragunowem.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez r_populik w 19 Sty 2012, 12:52

O ile tekstury lunet, których chcesz użyć są skonfigurowane w twoim modzie, to możesz taką zmianę zrobić łatwo sam. Wystarczy, że zmienisz wpis w konfigu danej broni (np. w_svd.ltx) w nw. linijce:
Kod: Zaznacz wszystko
scope_texture         =

przy czym po znaku = wpisujesz ścieżkę w modzie do nowej tekstury pomijając wpisy gamedata\textures\, np. jak masz teksturę celownika w o nazwie luneta.dds w gamedata\textures\wpn\ to wpisujesz:
scope_texture         = wpn\luneta

ale jak masz go np. w gamedata\textures\wpn\folder\ to musisz to uwzględnić i wpisać:
scope_texture         = wpn\folder\luneta
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 29 Wrz 2022, 22:03
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Postprzez Rizun w 23 Sty 2012, 13:37

Wiem, że to beznadziejne pytanie, ale ten mod z Complete nie działa? :P Wygląda świetnie powiem szczerze tylko szkoda, że nie ma funkcji naprawy broni, która jest w Complete. Mam jeszcze pytanie - jak zmienić wygląd rękawic w grze bo te na screenach faktycznie trochę nie bardzo wyglądają.
Awatar użytkownika
Rizun
Stalker

Dołączenie: 20 Sty 2012, 19:34
Ostatnio był: 02 Gru 2022, 10:12
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 6

Postprzez r_populik w 23 Sty 2012, 14:51

Żeby działał z Complete, trzeba by łączyć pliki, a to, z racji dużej objętości jednego jak i drugiego moda, będzie bardzo żmudnym zadaniem, a być może w ogóle niemożliwym do zrealizowania. A czy dodanie samego repair moda nie byłoby łatwiejsze?
Co do rękawic, to zajrzyj tu i coś sobie wybierz: http://www.gamebanana.com/skins/cats/1035
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 29 Wrz 2022, 22:03
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Postprzez Werewolver w 23 Sty 2012, 15:37

Rizun napisał(a):Mam jeszcze pytanie - jak zmienić wygląd rękawic w grze bo te na screenach faktycznie trochę nie bardzo wyglądają.

Pobierz wszystkie Desolate Land w linku do pobrania, tam masz model i texture podstawowych rąk z Czystego Nieba i Zewu.
Image
Awatar użytkownika
Werewolver
Tropiciel

Dołączenie: 06 Lut 2011, 13:53
Ostatnio był: 03 Kwi 2014, 20:53
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 37

Postprzez SzramaX w 11 Lut 2012, 14:37

Witam. Dawno tu nie pisałem, ale postanowiłem odnowić swoją miłość do Stalkera i pograć sobie w Cień z jakimiś dobrymi modami. :E A więc zainstalowałem sobie ten jakże zaje*isty AA i teraz kilka moich bardzo różnorakich spostrzeżeń oraz pytań.

Po pierwsze: mam wersję pudełkową 1.0006 i zrobiłem tak jak jest w pierwszym poście i wszystko ładnie działa na tym patchu z czego jestem bardzo zadowolony. :wink:
Po drugie wymagania gry zwiększyły się u mnie bardzo! Tzn. wszystko jest jak najbardziej ok, ale widzę, że fps spadł dość mocno.

Sprzęt to:
Win 7 64
Intel Celeron G530 2,4GHz (jakby ktoś się nie orientował to dwurdzeniowiec na Sandy Bridge)
4GB RAM DDR3
GF 8800GT

Gra w podstawowej wersji śmigała od 60-140 fps nawet, natomiast po instalce AA jest to jakieś 30-70, przy czym zdarzyło się, że fps niebezpiecznie spadł poniżej 30, w żadnym wypadku nie odczułem jakiejś ściny, ale fraps mnie uświadomił, że było blisko. :wink: Oczywiście w obu wypadkach detale na full. Także jak ktoś miał jakieś wątpliwości co do większych wymagań moda to są one sporo wyższe, "Zew" nawet działa mi szybciej na DX10. :wink: Ktoś tam pisał, że na 8500 czy 8600GT miał 10 fps. U mnie czysta gra na kręconym fabrycznie 8600GTS (bez porównania szybszy niż GT np.) fps często spadał poniżej 30 fps, także no tamten GF po prostu słaby jest. :wink:

I jeszcze jedna uwaga: ja po każdej zmianie w gamedata (nawet jakaś jedna mała teksturka) musiałem od nowa zaczynać grę, bo inaczej bugtrap. To tak w kwestii informacyjnej, bo widziałem, że też jakieś pytania były. :wink:

I lamerskie pytanko: jak zainstalować fov switchera, bo widzę, że chyba inaczej niż inne mody, próbowałem różnie, ale nie działa, udało mi się tylko podmienić teksturę rąk. I proszę się nie śmiać tylko wyjaśnić krok po kroku. :E

Jeszcze dwa pytania: co do nowych celowników, te mają być dopiero w Desolate Land 3, tak? No i epicko wyglądają te arty w rękach Strieloka, nie mogę się doczekać. :E

A drugie to czy AA nie będzie się pluć o obecność tych modów:
viewtopic.php?t=671
viewtopic.php?t=2547
Image
"Death solves all problems, no man, no problem"

Joseph Stalin
Awatar użytkownika
SzramaX
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 23:36
Ostatnio był: 23 Lut 2012, 16:29
Miejscowość: Prypeć - wschodnia dzielnica

Postprzez Cromm Cruac w 11 Lut 2012, 15:17

Ściągnij FOV switcher np. stąd
Rozpakuj do katalogu gry (nie do gamedata) i odpal fov_switch.cmd
Wpisz odpowiedni numer w zależności od tego jaki patch masz zainstalowany, jaki chcesz kąt widzenia i wciśnij enter.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SzramaX.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 20:55
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1077

Postprzez vandr w 11 Lut 2012, 15:31

Jak chodzi o teksturę PDA- nie będzie się rzucać, to tylko podmiana jednej/kilku tekstur, więc bez obaw. Co do prawdziwych nazw broni- wiesz co, spróbuj, ale przed instalacją owego moda zrób kopię zapasową odpowiednich folderów (to będzie config/weapons, ewentualnie gdyby coś wchodziło w skład paczki moda to zrób również tego kopię).
Co do artefaktów w łapach- nie wiem czy dojdą one do skutku, bowiem z niewiadomych przyczyn wysrawa mi błąd o rzekomym braku modelu dla wszelkich artefaktów iglastych, podczas gdy one + odpowiednie configi z poprawnymi nazwami występują. Tak więc nie gwarantuję, ale jak wrzucę paczkę to spróbujesz, a nuż zadziała(artefakty bowiem testowałem nie na vanilli,ale na modzie Zew Monolitu hehe, więc prawdopodobne, że to Zew Gumolitu coś kaszanił). A celowniki- owszem, będą. W sumie to mogę za kilka dni wrzucić tą paczkę i udostępnić.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez SzramaX w 11 Lut 2012, 15:42

Cromm Cruac, masz Kozaka za pomoc. :wódka: :D

Vandr, robię kopię całej gamedaty na wszelki wypadek, powinno styknąć, nie? :E

EDIT: działa wszystko razem. :D
Ale mam kolejną sprawę. ;)
Chodzi o tekstury rąk, na Twoich screenach, Vandr, widać taką teksturę rąk w czarnych rękawiczkach. Czy ta tekstura jest wśród tych 5, które są w paczce z AA? Wydaje mi się, że to jest ta piąta, ale z racji, że muszę zaczynać grę od nowa, a na początku gry jest ciemno to nie widzę czy to ten model. Jak będę mógł to daję Kozaka oczywiście. :E Ale skrypt forum twierdzi, że tak często nie mogę. :wink:

A jak zmienić ten irracjonalny udźwig do 1500kg? :P
Image
"Death solves all problems, no man, no problem"

Joseph Stalin
Awatar użytkownika
SzramaX
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 23:36
Ostatnio był: 23 Lut 2012, 16:29
Miejscowość: Prypeć - wschodnia dzielnica

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości