Witam. Dawno tu nie pisałem, ale postanowiłem odnowić swoją miłość do Stalkera i pograć sobie w Cień z jakimiś dobrymi modami.
A więc zainstalowałem sobie ten jakże zaje*isty AA i teraz kilka moich bardzo różnorakich spostrzeżeń oraz pytań.
Po pierwsze: mam wersję pudełkową 1.0006 i zrobiłem tak jak jest w pierwszym poście i wszystko ładnie działa na tym patchu z czego jestem bardzo zadowolony.
Po drugie wymagania gry zwiększyły się u mnie bardzo! Tzn. wszystko jest jak najbardziej ok, ale widzę, że fps spadł dość mocno.
Sprzęt to:
Win 7 64
Intel Celeron G530 2,4GHz (jakby ktoś się nie orientował to dwurdzeniowiec na Sandy Bridge)
4GB RAM DDR3
GF 8800GT
Gra w podstawowej wersji śmigała od 60-140 fps nawet, natomiast po instalce AA jest to jakieś 30-70, przy czym zdarzyło się, że fps niebezpiecznie spadł poniżej 30, w żadnym wypadku nie odczułem jakiejś ściny, ale fraps mnie uświadomił, że było blisko.
Oczywiście w obu wypadkach detale na full. Także jak ktoś miał jakieś wątpliwości co do większych wymagań moda to są one sporo wyższe, "Zew" nawet działa mi szybciej na DX10.
Ktoś tam pisał, że na 8500 czy 8600GT miał 10 fps. U mnie czysta gra na kręconym fabrycznie 8600GTS (bez porównania szybszy niż GT np.) fps często spadał poniżej 30 fps, także no tamten GF po prostu słaby jest.
I jeszcze jedna uwaga: ja po każdej zmianie w gamedata (nawet jakaś jedna mała teksturka) musiałem od nowa zaczynać grę, bo inaczej bugtrap. To tak w kwestii informacyjnej, bo widziałem, że też jakieś pytania były.
I lamerskie pytanko: jak zainstalować fov switchera, bo widzę, że chyba inaczej niż inne mody, próbowałem różnie, ale nie działa, udało mi się tylko podmienić teksturę rąk. I proszę się nie śmiać tylko wyjaśnić krok po kroku.
Jeszcze dwa pytania: co do nowych celowników, te mają być dopiero w Desolate Land 3, tak? No i epicko wyglądają te arty w rękach Strieloka, nie mogę się doczekać.
A drugie to czy AA nie będzie się pluć o obecność tych modów:
viewtopic.php?t=671viewtopic.php?t=2547