Dziewczyny na forum. Odezwijcie się!

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Dziewczyny na forum. Odezwijcie się!

Postprzez Wayathin w 08 Lis 2011, 23:09

Tak to już jest...
Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego jak ktoś słucha starych kawałków to już, że przestarzały itd.

Ja pare lat temu dręczyłam koleżankę ruskim i arabskim rapem. O rany jej mina była świetna, nigdy tego nie zapomnę! Za to ona dręczyła mnie j-rockiem...
Tylko słabi i komuniści się uśmiechają.

Za ten post Wayathin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive nati20.
Awatar użytkownika
Wayathin
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2011, 12:05
Ostatnio była: 15 Gru 2020, 08:01
Miejscowość: Tu i tam.
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 115

Reklamy Google

Postprzez nati20 w 08 Lis 2011, 23:27

ja słuchałam 6 albo 7 lat muzyki klubowej ale mi przeszło, moim znajomym zaczęło to przeszkadzać bo wszyscy raczej słuchają techna albo hip hopu ale mi to wisi co oni sobie tam sądzą. jedna ma skłonności do metalici i innych podobnych (słabych dl mnie) zespołow więc jako tako mnie rozumie pod tym względem.
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez Gizbarus w 08 Lis 2011, 23:39

Nati, jeśli idzie o muzykę, to dziś jeśli nie słuchasz techno, polskiego hip-hopu albo popu, to jesteś odmieńcem:P Czyli nieważne, co będziesz słuchać, to i tak będziesz się różnić. Ale gratuluję dobrego podejścia - jak komuś to przeszkadza, to jego problem;)

Ps - widzę, że w większości posty i tak należą do męskiej części forum, haha:P
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez bax20 w 09 Lis 2011, 00:44

Hmm sam słucham starych klasyków typu: Metallica, Nirvana, The Doors, Offspring itd... Potrafię połączyć klasykę ze współczesną muzyką. Ale nie rozumiem jak można oceniać drugą osobę po tym czego słucha, fakt faktem każdy człowiek jest inny. Ale nie zmienia to faktu że mnie to dziwi...
Intel Core i5 12450H | 32GB DDR5 4800Mhz | Nvidia GeForce RTX 4050 6GB | Windows 11
Awatar użytkownika
bax20
Stalker

Dołączenie: 30 Lis 2009, 21:07
Ostatnio był: 26 Mar 2026, 20:15
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 25

Postprzez Piterxd w 09 Lis 2011, 01:00

Znaleźli se temat do spamu o muzyce... :E
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 181

Postprzez KoweK w 09 Lis 2011, 02:03

Ludzie, czy ten topic nie służył do gadania między dziewczynami? Więc niech męska część skończy dyskutować tutaj... bo robi się z tego "normalny" topic. :E
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Realkriss w 09 Lis 2011, 08:59

Tak jest, gadają baby, albo panowie mają prawo się odzywać, żeby okazać swój podziw oraz uznanie dla żeńskiej części społeczności. Lub też jak Piterxd przytoczyć przykład z życia wzięty, aczkolwiek budujący :E
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez margarita w 19 Sty 2012, 20:27

Postanowiłam, że należałoby się odezwać. Co też niniejszym czynię.

Na początku wspomnę, że mam pecha do gier - nigdy nie mam na nie pieniędzy, więc pozostają mi albo tytuły z gazet typu CD Action i Play, albo ciułanie parę miesięcy. Tak to jest, jak się wszystko wydaje na książki.

Najmilej wspominam Resident Evil 4 (Leonie, ach, Leonie, jakże ja cię kocham!) i 5. W 4 na samym początku miałam dużo niemiłych przygód z padem, na którym nijak nie mogłam odkryć Magicznego Przycisku Do Strzelania, wskutek czego jakiś człowiek zamordował mnie łopatą, ale później poszło gładko (na klawiaturze). :)

Drugą grą, którą bardzo lubię jest Splinter Cell: Double Agent. Skradanie się, zaskakiwanie przeciwników od tyłu, ach, miodzio. Niestety, mam taki nieprzyjemny nawyk zostawiania co poniektórych gier "na później" w pewnym momencie, no i jeszcze tej gry nie skończyłam.

O, jeszcze NecroVision. Przechodziłam, przechodziłam, czekałam na te wampiry i... Wampiry-ninja? No cóż.

No i nie mogło zabraknąć Metra 2033. Pokochałam książkę, grę również. :) W ogóle darzę klimaty post-apo szczególnym uczuciem. Nie wiem czemu, ale darzę.

Podobała mi się również gra Fahrenheit, znana też pod tytułem Indigo Prophecy. Cóż to były za emocje z odkrywania kolejnych i kolejnych poszlak, i te sekwencje z klawiaturą i myszką... Bardzo podobały mi się też "akrobacje w powietrzu" na dachu na końcu gry i to, jak główny bohater odbywał seans spirytystyczny. I to rzucenie w stresującą sytuację już na samym początku. A intro było przecudne pomimo już nieco przestarzałej grafiki. Wciąż lubię od czasu do czasu je sobie obejrzeć:
:

Szczególną sympatią darzę również grę Amnesia: The Dark Descent i Penumbrę. Bo każdy człowiek lubi się trochę pobać, chociaż ja preferuję styl przechodzenia "na kozaka". Ale w tym akurat krótko tak sobie pograłam i szybko zaczęłam się skradać i chować przed potworami. "Aaa, to tylko skrypt... AAA!".

Dalej: Infernal. W pamięć zapadł mi w sumie tylko kozaczący diabeł i nic ponad to. Taka przyjemna gierka na odmóżdżenie.

I jeszcze Heavy Rain. Nie grałam, bo nie mam konsoli, ale po prostu kocham tę grę. Uwielbiam. Jest cudowna, piękna, ach, och, i w ogóle. Muszę w końcu kupić plejaka. :)

A oprócz tego, to od czasu do czasu pogrywam sobie w Saints Row, Painkillera, Cywilizację i Syberię; niedługo zaczynam też Still Life. :) A w planach mam zakup 1 i 2 Wiedźmin i STALKER: Zew Prypeci. Bo przeszłam tylko Cień Czarnobyla.
– Tato, dlaczego nie możemy jechać z tobą?
– (do siebie) Bo jesteś mortalem, synku, a ja nie lubię paradoksu.
Awatar użytkownika
margarita
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2011, 19:17
Ostatnio była: 21 Lis 2015, 21:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 129

Postprzez Realkriss w 20 Sty 2012, 09:45

He, ze wszystkich gier, które wymieniłaś przeszłam tylko Residenty, Stalkera i Metro. Większości podgryzałam trochę, bo mój Chłopak ma chyba wszystkie wymienione. Ale jakoś nic mnie nie zachwyciło, choć może znowu sobie Splintera zainstaluję...
Co do Amnesii, zagrałam sobie w demo i jakoś kompletnie się nie mogłam do tej gry przekonać, do szału mnie doprowadzało to, że coś niewidzialnego lata po wodzie i nie wiedziałam za bardzo co z tym zrobić. Ale teraz, po tym co napisałaś, to tak się zastanawiam, czy nie kupić, w Saturnie już chyba kosztuje z 50 zeta.

Ja wczoraj skończyłam Wolfensteina, tego z 2009 roku. Dupy nie urywa, ale grało się fajnie, podobno poprzednia część wymiatała, więc będę musiała się do niej wrócić.
W planach mam zakupienie 6 marca Mass Effecta 3, do którego premiery odliczam dni w służbowym kalendarzu. I czekam z utęsknieniem na Bioshock Infiniti.
Grałaś w ME?

Fajnie, że jesteś, kolejna subtelna niewiasta na tym twardym, męskim forum rojącym się od niebezpiecznych. naładowanych testosteronem osobników pci nienajbrzydszej.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Isza w 20 Sty 2012, 12:56

To jak kobiety „ się ujawniają” to ja także tak uczynię. :E Jak jesteśmy na etapie gier o których koleżanki wspominały to przeszłam z nich dwie części rewident evil (też 4 ). Dziwi minie , że żadna z was nie grała albo nie wspominała o serii Silent Hill, uwielbiam gry w takim klimacie. Ja ostatnio grywam w najnowsze call of duty, przyznam się , że często z chłopakami na wykładach na uczelni … wiem zła praktyka ale czasami nie idzie inaczej przetrwać wykładów.
I mam pytanie czy któraś z was grała już może w Afterfall? To jest polska gra w klimatach postapo, ostatnio zastanawiam się nad jej zakupem…

link:

http://www.afterfall-universe.com/pl/index
" Nie wiem czemu żołnierz idzie do ataku ... ale idzie"
Awatar użytkownika
Isza
Stalker

Dołączenie: 17 Wrz 2011, 01:53
Ostatnio była: 06 Maj 2015, 12:42
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 35

Postprzez margarita w 20 Sty 2012, 13:35

Realkriss napisał(a):Co do Amnesii, zagrałam sobie w demo i jakoś kompletnie się nie mogłam do tej gry przekonać, do szału mnie doprowadzało to, że coś niewidzialnego lata po wodzie i nie wiedziałam za bardzo co z tym zrobić.

Trzeba skakać po skrzynkach i tym podobnych bo "cię nie widzi" wtedy (ale czasem mimo to może pod wodę wciągnąć) i rzucać mu kawałki tych zwłok co tam sobie leżą tu i ówdzie, jak się chce przelecieć przez wodę, żeby się oddalił. :)

Swoją drogą, jeszcze a propos Amnesii, to właśnie tak przechodziłam ten etap z bratem-komentatorem u boku:
:

Image

Realkriss napisał(a):W planach mam zakupienie 6 marca Mass Effecta 3, do którego premiery odliczam dni w służbowym kalendarzu. I czekam z utęsknieniem na Bioshock Infiniti.
Grałaś w ME?

Grałam w ME, ale po japońsku, czyli jako-tako, więc nie wpisałam na listę. Mam ją zainstalowaną na komputerze brata, "stacjonarnym", a że teraz już mam swojego laptopa, to nie chce mi się go włączać. Ot, lenistwo.
Swoją drogą to też mam zamiar kupić Bioshocka, tylko będę musiała poczekać aż zejdzie z ceny. :)

Isza, dobrze że wspomniałaś o Silent Hill, bo też przechodziłam, a zapomniałam dopisać. Jak odczucia odnośnie króliczka z The Room, hm? Mnie on nieźle przeraził jak nagle zmienił pozycję, zaczynając się we mnie wpatrywać i pokazując na mnie palcem. :) Chociaż The Room samo w sobie jest do kitu.

Aaaaaaargh, zapomniałam też o Battlefieldzie! "Ulubiona scena w Predatorze?" :)
– Tato, dlaczego nie możemy jechać z tobą?
– (do siebie) Bo jesteś mortalem, synku, a ja nie lubię paradoksu.
Awatar użytkownika
margarita
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2011, 19:17
Ostatnio była: 21 Lis 2015, 21:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 129

Postprzez Realkriss w 20 Sty 2012, 13:49

Isza napisał(a):I mam pytanie czy któraś z was grała już może w Afterfall? To jest polska gra w klimatach postapo, ostatnio zastanawiam się nad jej zakupem…

Chybabym nie kupiła, bo ta gra ma naprawdę słabe recenzje na portalach, a w CD-Action dostała 5 na 10. Jeśli nie jest z nią najlepiej, to na pewno w ciągu najbliższego roku wyjdzie z jakąś gazetą grową.
Z postapo, to (choć pewnie obie grałyście) przecudownie się gra w Fallouty, ja poprzechodziłam tylko 3 i New Vegas, bo stare są w rzucie izometrycznym i jakoś nie mogę się przemóc. Ale seria jest genialna.

W Silent Hill nie grałam, ale skoro polecacie, zagram.

Bioshocki są teraz dość tanie, bo jedynkę można kupić za 30 zeta, a dwójka właśnie wyszła w czarnej serii za 60 zł.
Infiniti ma premierę w tym roku, więc z ceny zejdzie za dwa lata.

A grałyście w Deus Ex?
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości