Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez Briftryger w 16 Sty 2012, 03:08

O, to ja polecam film Skazany na bluesa, jeden z moich ulubionych. Warto obejrzeć.

Za ten post Briftryger otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Briftryger
Kot

Dołączenie: 15 Sty 2012, 23:30
Ostatnio był: 27 Lut 2012, 00:27
Kozaki: 5

Reklamy Google

Postprzez Anioła w 16 Sty 2012, 09:46

Ja uwielbiam ogladać filmy, więc moja lista jest długa. A tutaj tylko kilka tytułów:
Vidocq
Szybcy i wściekli i dalsze częsci
Biker boys
Kroniki Riddiacka
Pitch black
Władca pierścieni
Constantine
Armia wilków
Łowcy wampirów
Labirynt Fauna
Alternatywy
Hannibal Lecter, Milczenie owiec, sequel Hannibal oraz w prequel Czerwony smok
Krwawy diament
Rrrr
Equilibrum
Final Fantasy
Snajper
XXX i XXX2
Yamakasi
Babel
You got served
Snajper
Infiltracja
My dzieci z dworca zoo

a wczoraj ogladałam Ksiądz- zaje***ty film, polecam. :E
Heaven has no rage like love to hatred turned
Nor hell a fury like a woman scorned.

William Congreve
Awatar użytkownika
Anioła
Kot

Dołączenie: 05 Sty 2012, 19:14
Ostatnio była: 16 Mar 2019, 17:31
Ulubiona broń: --
Kozaki: 23

Postprzez Gizbarus w 17 Sty 2012, 00:37

Terminus napisał(a):Jeżeli jesteśmy przy filmach animowanych "dla dzieci" z ostatniego dziesięciolecia to jak dla mnie liczą się tylko:
Uciekające kurczaki, Dawno temu w trawie, Gnijąca Panna Młoda.

Cóż, Gnijącą Pannę Młodą do filmu dla dzieci to bym nie zakwalifikował nawet będąc solidnie pijanym... :E Chyba że twoje dziecko tryska czarnym humorem jak szyby naftowe Dubaju :P

Co do kolejnego filmu wartego polecenia: Siedem Dusz. Właśnie oglądam go trzeci raz i za każdym razem wzrusza tak samo. Pokazuje o jakich wartościach dziś zapomnieli ludzie... Jest po prostu piękny.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Realkriss w 17 Sty 2012, 09:36

Pewnie, że Gnijąca PM nie jest filmem dla dzieci w sensie stricte. Jednak może większemu dziecku się podobać, na przykład mojemu. Moja córka jest małoletnią fanką twórczości Burtona, uwielbia Sok z żuka, Edwarda Nożycorękiego, Batmany, Gnijącą Pannę Młodą także. Oraz tę nieszczęsną Alicję w krainie czarów, która mnie zachwyciła jedynie wizualnie.
Dzieci wbrew pozorom lubią mroczne klimaty, pamiętam, jak będąc we wczesnym wieku podstawówkowym, chorowałam w domu, rodzice poszli do domu, a ja obejrzałam Film dla 2 zmiany (kto pamięta te czasy, wie co to za filmy były). Był to "Portret Doriana Greya" z 1970 roku. Szok, przerażenie, a jaka fascynacja jednocześnie.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 881

Postprzez Terminus w 17 Sty 2012, 10:23

Oj tam... Przecież dałem "filmy dla dzieci" w cudzysłów :P
Uciekające kurczaki to też film, który do końca odczytają tylko dorośli [ferma jako obóz jeniecki, klisze z klasycznych filmów jak "Wielka ucieczka", specyficzny angielski humor itp.]
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez Nyguz w 17 Sty 2012, 12:46

Wczoraj byłem w kinie z dziewczyną na "Sherlock Holmes - Gra cieni" i powiem wam, że film kozacki :) Nie zawiodłem się. Podobnie jak część 1 oceniam ten film na 9 w skali 10.

Szczypta dobrze przemyślanego humoru, nie nudząca fabuła, nieprzesadzone efekty specjalne (jak to miało miejsce w "Starciu Tytanów" :D ) ogólnie film super i polecam każdemu kto lubi tego typu filmy. :wink:
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 25 Cze 2021, 00:49
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 112

Postprzez Realkriss w 17 Sty 2012, 13:06

Zgadzam się z Tobą, film naprawdę warto obejrzeć, przede wszystkim na ze względu na sposób filmowania i montażu scen, świetna muzyka Zimmera, udźwiękowienie na medal, piękne dekoracje i kostiumy. Tylko jak dla mnie fabuła zbyt przewidywalna i sztampowa dla takich detektywistycznych historii. W pierwszej części moim zdaniem intryga była lepsza.
Dziś idę na "Dziewczynę z tatuażem", bowiem trylogię "Millenium" przeczytałam z wielką przyjemnością, jestem bardzo ciekawa jej ekranizacji wykonanej przez takiego mistrza reżyserii, jakim jest Fincher.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Anioła w 17 Sty 2012, 13:12

Realkriss napisał(a):Dziś idę na "Dziewczynę z tatuażem", bowiem trylogię "Millenium" przeczytałam z wielką przyjemnością, jestem bardzo ciekawa jej ekranizacji wykonanej przez takiego mistrza reżyserii, jakim jest Fincher.

Też mam zamiar się wybrać w przyszłym tygodniu na ten film, więc jak obejrzysz, to napisz czy warto iść.

William Congreve
Awatar użytkownika
Anioła
Kot

Postprzez Realkriss w 17 Sty 2012, 13:41

Okej :D
A widziałaś szwedzką wersję? Nie była zła, tylko jakby za surowa dla mnie, za dużo naturalizmu, a za mało mroku w postaciach. Zwłaszcza nietrafiony Blomkvist, z kolei Dziewczyna w roli Salander genialna!
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Anioła w 17 Sty 2012, 14:00

Nie widziałam. Ogólnie to zabieram się za przeczytanie książki, ale właśnie czytam 3 inne jednocześnie i następne 3 chce jeszcze przeczytać, wiec nie wiem kiedy zaczne :-/ Za mało wolnego czasu :P

William Congreve
Awatar użytkownika
Anioła
Kot

Postprzez Glaeken w 17 Sty 2012, 14:08

Nyguz napisał(a):Wczoraj byłem w kinie z dziewczyną na "Sherlock Holmes - Gra cieni" i powiem wam, że film kozacki :) Nie zawiodłem się. Podobnie jak część 1 oceniam ten film na 9 w skali 10.

I tak najlepsze ekranizacje powieści Doyle'a - ponoć najbardziej wierne pierwowzorowi - o przygodach Holmes'a i Watsona (kilka filmów) zostały zrobione przez ZSRR co potwierdza fakt, że odtwórca głównej roli pośmiertnie otrzymał odznakę Imperium Brytyjskiego w 2006 roku za rolę Holmes'a ;)

Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez Realkriss w 18 Sty 2012, 17:21

Jako rzekłam, byłam wczoraj na "Dziewczynie z tatuażem" FAN-TA-STY-CZNA!
Iść koniecznie! Brać kogo tam macie pod ręką i świńskim truchtem do kina!
Ale, ale uwaga, co bardziej "wrażliwe" dziewczę może być zniesmaczone, to typowo męskie kino, ciężkie, gęste, ze scenami chwytającymi za gardło.

Film świetny, ze wspaniałą muzyką Trenta Reznora z NIN, już od czołówki (genialna, w stylu bondowskim) widać, że będą wielkie emocje. Trzyma w napięciu cały czas, fabuła jest świetna. ale cóż, pewnie będzie się lepiej oglądało tym, którzy nie znają książki. Znając książkę, nie miałam elementu zaskoczenia przebiegiem wydarzeń.

To taki dylemat, który mam od lat, czytam mnóstwo książek, niektóre są ekranizowane, idąc do kina mam pół przyjemności z głowy, bo wiem, kto zabił, kto-z-kim, kto jest czyim ojcem itp.
Teraz czytam drugi tom "Pieśni lodu i ognia", na którym będzie oparty drugi sezon serialu. I biorąc pod uwagę to, że pierwszy sezon jest wręcz niesamowicie wierny pierwszemu tomowi serii, to drugi sezon serialu mogę potem obejrzeć ze znudzeniem, znając szczegóły fabuły.
Jak więc to robić? Chyba nie ma złotego środka.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości