[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Kortyzol w 14 Sty 2012, 17:23

Dobra, więc ściągnąłem upragnioną wersje 3.4 i na razie wszystko działa. Tylko mam taki błąd że ikonki przedmiotów w ekwipunku są innymi ikonkami tzn. kiełbasa to część karabinu etc. Jak by to można było naprawić?
Reszta rzeczy wyśmienicie działa, robię już zadania aby dołączyć do Powinności. Wracam do grania :)

EDIT: Przed chwilą przytrafił mi się śmieszny bug. Jak są te schody w budynku Powinności to przez budynek przeleciała wrona. Taki troszkę "zabawny" bug. Wątpię, żeby to była wina moda, ale mówię żeby nie było że nie zgłaszam błędów :)

EDIT2: Nie wiem czy to tak ma być ale Północny Kompleks w Agropromie jest całkowicie pusty, gra muzyka, pseudo "narrator" mówi o dołączeniu do Powinności a po bazie chodzą koty.
Ostatnio edytowany przez Kortyzol, 14 Sty 2012, 17:32, edytowano w sumie 1 raz
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec egestas diam ac dolor dapibus consectetur. Etiam iaculis accumsan leo. Suspendisse varius imperdiet adipiscing. Aliquam porttitor velit lacus, non feugiat arcu accumsan non. In vitae sapien in eros vestibulum aliquet. Sed turpis augue, semper vitae convallis non, luctus eget libero. Nullam quis magna mi. Morbi malesuada sem ut ligula viverra condimentum. Cras quis dolor id risus aliquet mattis mattis ut sapien. Duis ac vulputate risus. In tempus, arcu mattis semper tempor, odio tellus vehicula arcu, vitae luctus eros nisi eget eros. Nullam congue ligula sed odio vehicula aliquam. Suspendisse eleifend magna.
Awatar użytkownika
Kortyzol
Kot

Dołączenie: 07 Sty 2012, 23:29
Ostatnio był: 26 Cze 2016, 13:15
Kozaki: -3

Reklamy Google

Postprzez k4r00 w 14 Sty 2012, 17:32

Dziwne przedmioty w EQ to wina karty graficznej nie obsługującej tekstur większych niż 2048x2048. Zmień kartę lub szukaj fixa.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Kortyzol w 14 Sty 2012, 17:34

k4r00 napisał(a):Dziwne przedmioty w EQ to wina karty graficznej nie obsługującej tekstur większych niż 2048x2048. Zmień kartę lub szukaj fixa.

W poprzednich wersjach było dobrze, w 3.4 jest tylko źle. Sądzę że to nie moja wina, bo wątpię żeby autor zmienił wszystkie tekstury w stosunku do 3.0
Ostatnio edytowany przez Kortyzol 14 Sty 2012, 17:53, edytowano w sumie 2 razy
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec egestas diam ac dolor dapibus consectetur. Etiam iaculis accumsan leo. Suspendisse varius imperdiet adipiscing. Aliquam porttitor velit lacus, non feugiat arcu accumsan non. In vitae sapien in eros vestibulum aliquet. Sed turpis augue, semper vitae convallis non, luctus eget libero. Nullam quis magna mi. Morbi malesuada sem ut ligula viverra condimentum. Cras quis dolor id risus aliquet mattis mattis ut sapien. Duis ac vulputate risus. In tempus, arcu mattis semper tempor, odio tellus vehicula arcu, vitae luctus eros nisi eget eros. Nullam congue ligula sed odio vehicula aliquam. Suspendisse eleifend magna.
Awatar użytkownika
Kortyzol
Kot

Postprzez k4r00 w 14 Sty 2012, 17:37

Nie wszystkie. Chodzi o plik ui_icon_equipment.dds. Poszukaj go w gamedacie (prawdopodobnie w gamedata/textures/ui) i podmień pliczkiem ze starej wersji i sprawdź czy działa :)

Za ten post k4r00 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kortyzol.
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Postprzez Wilk Fenris w 14 Sty 2012, 17:56

Też mam błąd z ikonami, a nie sądzę, żeby GTX560 OC 1GB miał kłopot z wielkością tekstur. Coś musi być nie tak.
Awatar użytkownika
Wilk Fenris
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2010, 02:15
Ostatnio był: 01 Maj 2014, 18:55
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 4

Postprzez Kortyzol w 14 Sty 2012, 18:00

Wilk Fenris napisał(a):Też mam błąd z ikonami, a nie sądzę, żeby GTX560 OC 1GB miał kłopot z wielkością tekstur. Coś musi być nie tak.

Zrób jak napisał k4r00 . Przynajmniej u mnie działa. :)

EDIT: Tylko nie działają "nowe" przedmioty ale to już można przeboleć, lepiej aby nie działało kilka niż wszystkie.
Awatar użytkownika
Kortyzol
Kot

Postprzez Fender w 14 Sty 2012, 18:07

Również mam kłopot z ikonami. Jeśli ktoś mógłby podesłać ten plik byłbym wdzięczny :wódka:
Awatar użytkownika
Fender
Tropiciel

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 12:38
Ostatnio był: 22 Paź 2023, 06:35
Miejscowość: Przedmieścia Limańska
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 90

Postprzez Wilk Fenris w 14 Sty 2012, 18:09

Kortyzol

Spoko. Ale to nie zmienia faktu, że jest problem, który wymaga łatki. Na jednym kompie to mógł być przypadek, ale przy różnych konfiguracjach to już raczej nie jest błąd zewnętrzny, tylko coś w modzie. Tymczasem korzystam z rozwiązania tymczasowego i jedziemy dalej :D
Awatar użytkownika
Wilk Fenris
Stalker

Postprzez k4r00 w 14 Sty 2012, 18:12

http://www.megaupload.com/?d=NJGVKGWW Proszz Fender. Z wersji 2.9.5. dopóki łatka nie wyjdzie.

Jakby link nie banglał to tu masz z przeklej.pl, bo coś mi szwankuje.
http://www.przeklej.pl/plik/ui-icon-equ ... 3ase4j003p
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Postprzez smoq2 w 14 Sty 2012, 18:37

Musiałem zapisać plik ui_icons_equipment.dds z mipmapami. W każdym razie trzeba otworzyć ten plik w Photoshopie i zapisać jeszcze raz w DXT5 bez mipmap. Na razie grajcie tak jak się da, później się tym zajmę.

A tak przy okazji, to na jakich rozdzielczościach gracie? Ci co mają problemy z ikonami.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Wilk Fenris w 14 Sty 2012, 18:44

Ja mam 1680 x 1050, czyli ekran 16:10.
Po zamianie pliku jest ok, tylko brak ikon nowych przedmiotów, no ale to już tak mocno nie przeszkadza.
Awatar użytkownika
Wilk Fenris
Stalker

Postprzez Kortyzol w 14 Sty 2012, 18:50

Ja gram na 1920x1080 czyli 16:9.
Awatar użytkownika
Kortyzol
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości