[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [M.I.S.E.R.Y.]

Postprzez r_populik w 14 Sty 2012, 00:31

Nie zgodzę się że mod jest genialny. Ale na pewno jest bazą na której można zrobić coś genialnego pod siebie. Trochę niedoróbek jest. Z tego co zauważyłem pod godzinie grania:
1. O godz. 16 w grze bohater zaczyna ziewać i pojawiają się pierwsze objawy senności - o 16 ?? Co to ma być ?
2. Ograniczone zróżnicowanie wyglądu NPC mimo że zróżnicowane modele i odpowiadające im tekstury są zawarte w gamedata.
3. To o czym była mowa wcześniej - a więc męczenie podczas chodzenia (totalnie nierealne)
4. Drobne niedoróbki niektórych nowych broni

To wszystko jest oczywiście do poprawienia i tak jak napisałem na wstępie mod może być świetną bazą. Bo klimat robi dobry i jest wymagający.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 29 Wrz 2022, 22:03
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Reklamy Google

Postprzez k4r00 w 14 Sty 2012, 00:43

Senność o 16: Trafiło Ci się to randomowo. Czasami bohaterowi chce się spać o 22 a czasami o 5tej rano.
Co do męczenia podczas "chodzenia" - to jest jak najbardziej realistyczne, ponieważ to nie jest CHODZENIE tylko bieganie. Chodzisz wtedy, gdy przytrzymasz klawisz odpowiedzialny za niskie przykucnięcie. A normalnie postać porusza się (nie wiem jak to nazwać) truchtem? Sprint to inna broszka. Ciekawe czy wy byście się nie męczyli, dźwigając 40 kilo złomu na plecach i biegnąc jednocześnie.

EDIT:
Dzięks vandr za instrukcję.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez r_populik w 14 Sty 2012, 00:49

@k4r00
Jak z tą sennością jest losowo to ok. Może major miał słabszy dzień. Co do męczenia się to na upartego masz racje, ale w końcu komandos z USS z tymi 30 kg (gram zwiadowcą) nałożonymi na gołe ciało to powinien raczej truchtać w nieskończoność.

Za ten post r_populik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive k4r00.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 29 Wrz 2022, 22:03
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Postprzez swirekster w 14 Sty 2012, 00:58

Pograłem sobie aż do Jupitera i wszystko fajnie-pięknie, ale w momencie uwalniania Mintaja z rąk (martwych już)
Bandytów Mintaj zamiast spieprzać do wyjścia zaczyna celować w trupy bandytów i chodzić w kółko...
Jest parę niedoróbek oraz to że nasz ukraiński agent zbyt długo siedział w McDonaldach przed akcją.
Jest tak nienasycony, że co chwile trzeba mu dawać coś do żarcia, inaczej mówi: "E! To ja nie idę."
Następnie jeśli już idzie, to męczy się przy tym niemiłosiernie :)
Zdziwiło mnie wielce to, że zwykły szczur może mnie wykończyć 2 kłapnięciami... Rozumiem pijawa, ale przerośnięty szczur?! Dodatkowo pierwszym kłapnięciem wyrwał mi strzelbę z rąk. Przypomina mi się królik z Monty Pythona.
Kiedy byłem już po dokumenty (tam gdzie atakują nas najemnicy) nagle pieprznęło!!!!
BUUUM!
i padam martwy. To był blowout, mimo że nad głową miałem parę pięter betonu...
Na szczęście mam ze sobą ten śmieszny antybiotyk czy jak to się nazywa, używam-zasypiam.
O! udało się...BUUUUM! - Padam martwy od następnego blowouta.

Tak więc czekam sobie na oficjalną łatkę, lub na LA, które przecież nie wyjdzie... :-/

Za ten post swirekster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Soviet.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Postprzez echelon w 14 Sty 2012, 01:08

Bardzo chciałbym w to pograć, ale pytanie upewniające do was (a chyba zwłaszcza do Cromm Cruac jako bezpośrednio zaangażowanego w tego moda): na Athlonie II X2 255 (2x 3.1GHz), 4GB RAM i GeForce GT 240 1GB RAM nie mam o co walczyć?
Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Nim podmuch jakiś strzepnie chwiejne potylice
Awatar użytkownika
echelon
Tropiciel

Dołączenie: 28 Mar 2010, 21:28
Ostatnio był: 30 Kwi 2021, 12:38
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 41

Postprzez swirekster w 14 Sty 2012, 01:16

Ja mam słabszy sprzęt i u mnie wszystko chodzi :wink:
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez echelon w 14 Sty 2012, 01:21

Serio? Jak tak to od poniedziałku (w pracy gdzie mam neta 10Mb/s) zaczynam to ściągać. Jeśli chodzi o sprzęt to twórcy rekomendują coś lepszego.
Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Nim podmuch jakiś strzepnie chwiejne potylice
Awatar użytkownika
echelon
Tropiciel

Dołączenie: 28 Mar 2010, 21:28
Ostatnio był: 30 Kwi 2021, 12:38
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 41

Postprzez swirekster w 14 Sty 2012, 01:25

Ale pamiętaj, że nie chcę Ci robić złudnych nadziei, bo ja mam magiczny komputer.
Jeśli chodzi ci podstawka to to też powinno. Mi przynajmniej po zainstalowaniu moda wszystko zaczęło płynniej chodzić. Mimo, że jest ogólnie ładniej. :wink:

Za ten post swirekster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive echelon.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez Wilk Fenris w 14 Sty 2012, 01:32

No i niestety... pograłem i potwierdzam zarzuty.

Brak amunicji to kompletna bzdura. STALKERzy nie mają przy sobie absolutnie nic. Ja bym zrozumiał gdyby mieli przy sobie amunicji na np. jedno kolejne przeładowanie broni, ale zero ?? Powietrzem strzelają?? Przegięcie.

O ile szybkie męczenie się można jeszcze jakąś przeżyć (choć nawet moja matula z 30 kg całości wyposażenia którego ciężar przecież jest rozłożony na całe ciało, nie zmęczyłaby się po 10 metrach) to głód naszego bohaterskiego komandosa jest po prostu nienasycony. Jego jedzenie na tydzień kosztować będzie więcej niż porządny karabin, co jest kompletnym absurdem.

Handlarz skupuje broń tylko w stanie magazynowym, co też jest bezsensowne bo wiadomo, że takiej w zonie zwyczajnie nie ma. O wiele lepszym rozwiązaniem jest zmniejszanie ceny broni stopniowo, wraz ze wzrostem zużycia. W połączeniu z bardzo ograniczonym wagowo ekwipunkiem, taki spadek ceny i tak wymusiłby na graczu zbieranie giwer tylko w dobrym stanie. Ekonomia jest nieubłagana i nikomu by się nie opłacało targać zniszczonego sprzętu przez pół mapy (zatrzymując się co 20 metrów), aby dostać 200 rubli.

Wkurza też (zwłaszcza na początku) jak dookoła Skadowska krąży stado bandytów i gdzie się nie wychylisz to kula w plecy. Czasami wygląda to naprawdę głupio, bo nawet jak wyjdziesz na pokład, to leci na ciebie grad kul i granatów bo akurat jacyś bandyci zdecydowali, że jesteś dobrym celem. Ochrony Skadowska nie ma, bo gdzieś wyparowuje na samym początku gry, i nikogo nie obchodzi, że główny obóz jest obrzucany granatami, a każdy STALKER jaki się wychyli dostaje po plecach serią z kałacha. Coś jest tu nie teges. Poziom trudności... rozumiem... ale to jest zwyczajnie nielogiczne.

Ogólnie, to może być fajnie, ale potrzeba korekt bo w obecnym kształcie to jest jak ścinanie najgrubszego drzewa w lesie przy pomocy śledzia. Pewnie i się da, pytanie tylko po co ??
Awatar użytkownika
Wilk Fenris
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2010, 02:15
Ostatnio był: 01 Maj 2014, 18:55
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 4

Postprzez k4r00 w 14 Sty 2012, 01:40

Cholera. Czy wy macie jakąś wypaczoną wersję czy coś? :D
U mnie zawsze znajduję parę sztuk amunicji (zazwyczaj 8 - 15) do pistoletów jak i do karabinów (przykładowo AK -15 -22 na trupa.
Giwer prosto z magazynu bronić nie będę bo dla mnie też jest to głupie.
Co do wojny wokół Skadowska to nie miałem czegoś takiego ani razu...
Nie wiem co się z wami dzieje, jakieś bugtrapy, pierdoły itd. :D
Mi śmiga na 1024x768 (z racji na ujowy monitor) i wszystkimi paskami oprócz AA, które mam x2, przestawionymi maksymalnie w prawo na configu AMD 64x2 3200, 4gb ram i HD4850.
Ani razu mnie nie wywaliło ani nie miałem bugtrapa a męczę moda na wszystkie możliwe sposoby.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez swirekster w 14 Sty 2012, 01:55

Właśnie sobie przypomniałem, jak wchodząc do tej sali z kolumnami w Oazie (gdzie trzeba łazić w odpowiedniej kolejności) mój brzuch powiedział: "DAWAJ JEDZENIE TY KOMUNISTO!"czerwoną kropką. Myślę sobie: e, jestem cierpliwy, pomalutku-powolutku i sobie przeczłapie przez te wszystkie kolumny. I człapałem. 1, 2, 3 seria kolumn... Pomyślałem: pieprzę to, 20 minut zajęło mi przejście połowy tego rytuału a tu jeszcze trzeba potem wrócić z łupem przez pół mapy pełnej szczurów-pogromców-smoków i niezniszczalnych zombiaków... i dodatkowo jeszcze słuchając jak nasz agent dostaje ataków astmy... Niestety ostatni 'sejw' był jeszcze z Zatonu.
Po przeczłapaniu jeszcze 15 metrów powiedziałem sobie," że chrzanię" i wróciłem na Skadowsk...
Najśmieszniejsze jest to, że jedyną nadzieją są partie żarcia dostępnego u handlarza, z czego puszka (która jest jedynym posiłkiem KTÓRY TAK NAPRAWDĘ WPŁYWA NA GŁÓD NASZEGO SMOKA) pojawia się raz na jakiś czas.
I nie możesz po prostu przespać aż do kolejnej dostawy. Bo przecież nie jesteś zmęczony!
ok, kupiłem tabletki, kupiłem wodę, zagryzłem starym chlebem, który wypadł z zombiaka...
Budzę się z kolejną czerwoną kropką... :facepalm:
Ostatnio edytowany przez swirekster, 14 Sty 2012, 02:04, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez Werewolver w 14 Sty 2012, 02:02

Jak już narzekać to realnym nie wydaje mi się, by wojsko puściło swojego agenta w teren z jednym magazynkiem do broni :facepalm: . Które pliki odpowiadają za początkowe wyposażenie bo chyba co najmniej 3 magazynki byłyby tu na miejscu?
Image
Awatar użytkownika
Werewolver
Tropiciel

Dołączenie: 06 Lut 2011, 13:53
Ostatnio był: 03 Kwi 2014, 20:53
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 37

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości