[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez Edenmen w 06 Sty 2012, 01:37

mam takie pytanie.
bo jak mam np. beczkę z paliwem lub jakaś nowa broni czy nawet zwykłe fajki to ich obrazki w ekwipunku są całkowicie inne niż powinny być a w reku są normalne na przykład strzelba nie wygląda jak strzelba tylko jak 5 artefaktów koło siebie i skrzynka ucięta w połowie albo fajki jak ucięty kawałek plecaka jakiegoś.
czy to coś z moim kompem czy po prostu coś złe zrobiłem? (gram na wersji 1.0005, i ściągnąłem sobie jeszcze dodatkowo OGG Player czy on coś przeszkadza?)
Edenmen
Kot

Dołączenie: 06 Sty 2012, 01:25
Ostatnio był: 07 Sty 2012, 00:10
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Gizbarus w 06 Sty 2012, 15:29

Hm, spróbuj przeinstalować Priboia, powinno pomóc. Coś musi być nie tak, nie wiem czy ten OGG Player coś psuje.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez r_populik w 06 Sty 2012, 15:37

@Edenmen

Źródło problemu może być dwojakiego rodzaju:
1. zły plik textures\ui\ui_icon_equipments.dds
2. złe pliki konfiguracyjne przedmiotów (konkretnie opisy umiejscowienia ich wyglądu w pliku z pkt. 1)

Ale raczej w grę będzie wchodził pkt. 1. Podejrzewam, że w modzie z playerem jest plik ui_icon_equipments.dds który podmienia ci plik z priboia i potem wszystko się chrzani.

EDIT

Podeślij jeden i drugi ui_icon_equipments.dds to ci to złączę tak żeby grało - chyba że sam sobie z tym poradzisz.
Jak chcesz walczyć sam - to ci pomoże: http://mod.stalker.pl/index.php?title=Ikony_inwentarza_i_menu_handlu
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 29 Wrz 2022, 22:03
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Postprzez Edenmen w 06 Sty 2012, 23:27

niestety nic nie zrobię sam bo jak włączam ten plik to mam coś takiego (tak jest nie tylko z plikiem tym ale tez z innymi i tez w innych grach):
http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... uuqvy.png/
czy chodzi o ten plik?
http://www.multiupload.com/N8HH3KH44V

tak po za tym to naprawdę pozytywnie zdziwiło mnie to ze tak szybko dostałem odpowiedz na mój problem :E i za to muszę podziękować :)
Edenmen
Kot

Dołączenie: 06 Sty 2012, 01:25
Ostatnio był: 07 Sty 2012, 00:10
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun

Postprzez Maciek_Pieron w 07 Sty 2012, 00:07

Witam Was serdecznie.

Jestem nowy na forum. Miesiąc temu zainstalowałem dodatek Priboi Story do Cień Czarnobyla. Gra jest świetna.
Przyznam, że nie wykonywałem zadań z fabuły głównej po kolei tzn. zacząłem zbierać różne dokumenty od Prypeci.
Np. znalazłem najpierw Raport o mutacji #2 a później w Dolinie Mroku Raport o mutacji #1 itd. Znalazłem pendriwe Striełoka po czym pojawiło się zadanie " Znajdź raport o mutacji #1" gdzieś w wiosce w Dolinie Mroku. Polazłem do Doliny Mroku i w niebieskiej chacie w skrzyni znalazłem ten raport. Zadanie zaliczone, pojawiło się następne "Znajdź pendrive Siro"- przy tym zadaniu jest napisane, że jest gdzieś w wojskowych magazynach(byłem tam wcześniej z grupką Stalkerów i robiliśmy zadymę). Udałem się do tych magazynów i widzę, że leżą tam trupy z wcześniejszej akcji. Obszukałem cały teren, zabiłem jeszcze paru gości, ale Siro nigdzie nie ma. Obszukałem wszystkie ciała z nadzieją, że znajdę Siro i jego pendrive. Na próżno.

I tu jest moje pytanie. Czy zrobiłem coś nie tak jak trzeba? Gdzie mogę znaleźć Siro i jego pendrive, czy mam zacząć grę od początku?

Dzięki Wam i przepraszam, że tak kalecznie napisałem tego posta, ale to mój pierwszy :D
Maciek_Pieron
Kot

Dołączenie: 06 Sty 2012, 21:15
Ostatnio był: 11 Sty 2012, 00:31
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Viper 5 9x18

Postprzez carlopapa w 07 Sty 2012, 00:16

SIRO nie znajdziesz tam gdzie dezika i strieloka SIRO to świr którego znajdziesz na polu minowym w drewnianej chatce pomiędzy głównym wejściem do magazynów, a barierą, mówię że świr ponieważ po jakiś tam wydarzeniach zwariował i strzela do każdego kto się zbliży, nie weźmiesz jego pena dopóki go nie zabijesz najlepiej snajperką z daleka. Powodzenia
carlopapa
Kot

Dołączenie: 05 Lip 2011, 19:06
Ostatnio był: 13 Maj 2014, 23:48
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez r_populik w 07 Sty 2012, 00:37

@Edenmen
Ten plik który dałeś jest gamedaty ogg playera. Potrzeba jeszcze taki sam z priboia, żeby je właściwie połączyć.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 29 Wrz 2022, 22:03
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Postprzez Maciek_Pieron w 07 Sty 2012, 20:31

Witam serdecznie.

Przepraszam, za kolejny taki temat bo wiem, że takie już były, ale jestem zielony i nie wiem gdzie mam iść.

Mam obecnie zadanie "Znajdź książkę genetyczną". W PDA jest napisane, że jest gdzieś w Dolinie Mroku w bazie bandytów w jakimś zamkniętym pokoju.

Obłaziłem całą Dolinę Mroku. Nie wiem nawet o jaki budynek chodzi, ani gdzie jest ten pokój z "książką genetyczną".

Czy mógłby mnie ktoś naprowadzić i powiedzieć jaki to budynek i gdzie jest ten pokój?

Będę wdzięczny.

Dziękuję i pozdrawiam :)
Maciek_Pieron
Kot

Postprzez slawnyok w 07 Sty 2012, 20:41

http://www.stalkerteam.pl/topic/542-por ... boi-story/ sprawc w poradniku ale coś mi sie zdaje ze trzeba skoczyc z dachu na skrzynke i przez okno
slawnyok
Kot

Dołączenie: 07 Lip 2010, 08:52
Ostatnio był: 07 Gru 2013, 19:33
Miejscowość: Gdynia
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez Maciek_Pieron w 07 Sty 2012, 21:53

Nie da się wejść przez to okno. Wskakuję na skrzynkę i próbuję wejść przez to okno na wszystkie sposoby i nic. Macie może jakiś pomysł jak tam wejść? :(
Ostatnio edytowany przez Soviet, 07 Sty 2012, 21:59, edytowano w sumie 1 raz
Maciek_Pieron
Kot

Postprzez Kudłaty w 07 Sty 2012, 23:29

Przez okno? Skocz na skrzynię, zniszcz ją, potem przybitą deskę i nisko kucając (ctrl + shift) wejdź przez prawą stronę. Typowe okno w komunistycznym bloku, więc framuga nie jest na środku.
Awatar użytkownika
Kudłaty
Stalker

Dołączenie: 01 Kwi 2011, 21:26
Ostatnio był: 23 Gru 2017, 07:11
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 4

Postprzez coles313 w 08 Sty 2012, 11:13

witam w jaki sposób mogę zamieścić screena z gry w poscie ??
Awatar użytkownika
coles313
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2011, 18:22
Ostatnio był: 29 Sty 2020, 15:01
Miejscowość: dolny śląsk
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 5

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość