[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Kobalt w 30 Gru 2011, 18:16

O ile mnie moja dobra (ale krótka) pamięć nie myli, to autor wspominał że frakcje takie jak Monolit i Wojsko będą grywalne w wersji finalnej moda :)
Żołnierze nie umierają. Oni idą do piekła się przegrupować.
Image
Awatar użytkownika
Kobalt
Kot

Dołączenie: 17 Mar 2011, 14:03
Ostatnio był: 11 Lip 2012, 21:45
Miejscowość: Gdzie ja jestem ?!
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Rumcajs93 w 30 Gru 2011, 21:19

Mam pytanie do Smoqa
Może dałoby się przywrócić w finalnej TFW Pchli Targ na Wysypisku? Spotkać można by tam doświadczonych kopaczy którzy za dnia nie mają niczego szczególnego w swojej ofercie (jedzenie, drobna amunicja), natomiast nocą rozkręcali by prawdziwy interes sprzedając rzadko spotykane egzemplarze broni i kombinezonów które zostały przez nich znalezione podczas wykopalisk - oczywiście żeby nie było tak miło ekwipunek jest lekko/średnio uszkodzony (w końcu znajdują używane fanty, a na naprawę we własnym zakresie ich za bardzo nie stać).
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez smoq2 w 31 Gru 2011, 01:08

Wybaczcie, ale wstawianie nowej grywalnej frakcji jak Wojsko wymagałoby zrobienia od nowa kampanii dla wszystkich frakcji. Niestety tego typu zmiany znajdują odzwierciedlenie w zachowaniu alife w całej Zonie, a jak ktoś wspomniał, czekali byście wtedy latami. A tak jest szansa, że trochę krócej. :) Pchli targ też niestety zostanie opustoszały ze względu, że byłby za blisko Składu, i zrobiło się najzwyczajniej za ciasno. Nie dało by się rzucić kamieniem (śrubką) bez trafienia jakiegoś stalkera. Więc przepraszam, ale nowych frakcji, baz czy innych tego typu rzeczy nie wrzucimy. Możecie proponować zmiany co do samej rozgrywki ale świata już raczej zmieniać nie będziemy. Może dodamy podziemia Agropromu z SoC i laboratorium z Doliny Mroku, ale szczerze to na razie byłoby to raczej na siłę, gdyż nie mamy jakiejś większej koncepcji co z tym zrobić a dodawać dwa nowe poziomy bez większej idei nie ma sensu. To samo z barem czy rostokiem. Też były rozmowy na temat dodania, ale nie wiemy po co ani jak to ładnie dograć. TFW jest jednak o frakcjach, i sztucznie rozszerzać "planszy" nie jest chyba potrzebne. Raczej zostanie tak jak jest a dodatkowe kombinezony wojskowe i naukowców to tylko taki smaczek dla grających samotnikami, którzy i tak w TFW dostali wiele. Mod ma być tym, czym miał być CS i tak pozostanie. Powiem jeszcze, że to ja byłem za dodaniem nowych map ale zespół to zespół, i sam nie dam rady wszystkiego zrobić.

A co do frakcji Monolit, to będzie ona mocno związana z fabułą moda, lecz wiadomo, stawiamy przede wszystkim na swobodę (co chyba widać), i gracz nie będzie zobligowany aby wstępować.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Matiziom47 w 31 Gru 2011, 02:19

Witam! Mam problem z modyfikacją. Bardzo się napaliłem i chciałbym pograć jak najprędzej. Okej pobrałem najnowszą wersję, instaluję i wszystko ok. Potem patch 3. Włączam grę, chwilę okienko które jest przy włączaniu i? i nic się nie włącza :| . Proszę o pomoc, rzecz jasna nie obejdzie się bez :wódka:

EDIT1- I jeszcze pokazał się xRayEngine problem :mad: Kurde nie wiem co jest nie tak, mam najnowszą wersję, wykonałem wszystko poprawnie i nic!

EDIT2- Żeby nie było, że nic nie robię, zainstalowałem ponownie w wersji lite, dalej nie działa :(
Procesor: AMD Phenom II X4 965 BE Karta graficzna: Gigabyte GeForce GT 630 Karta dźwiękowa: Realtek HD Monitor: PHILIPS 1440x900 RAM: 4 GB DDR3

Zoną zarządzają ludzie, nie natura...
Awatar użytkownika
Matiziom47
Kot

Dołączenie: 02 Lis 2010, 15:56
Ostatnio był: 05 Gru 2018, 02:01
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 9

Postprzez Junx w 31 Gru 2011, 02:42

Paaanie loga daj ramka u góry bo bez tego ani rusz.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez Matiziom47 w 31 Gru 2011, 02:47

Junx- Ale gdzie te tagi się daje? :D Na początku postu czy co?
Procesor: AMD Phenom II X4 965 BE Karta graficzna: Gigabyte GeForce GT 630 Karta dźwiękowa: Realtek HD Monitor: PHILIPS 1440x900 RAM: 4 GB DDR3

Awatar użytkownika
Matiziom47
Kot

Postprzez Wheeljack w 31 Gru 2011, 14:06

Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 19:51
Miejscowość: Fraktal
Kozaki: 725

Postprzez smoq2 w 31 Gru 2011, 20:23

Po prostu wklejasz z 10 ostatnich linijek od dołu z pliku z logiem tak jakbyś pisał posta. Zaznaczasz wszystko i naciskasz "Code" nad okienkiem gdzie piszesz. Proste!

Napisałem, że ostatnie 10 gdyż tak na prawdę w CS treść błędu może pojawić się nad oznaczeniem "FATAL ERROR".
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Matiziom47 w 01 Sty 2012, 16:51

Bardzo przepraszam za kłopot, i swój debilizm spowodowany nie rozumieniem prostych instrukcji....W każdym razie, spatchowałem do wersji 1.5.10 i mod śmiga bez problemu :)

Awatar użytkownika
Matiziom47
Kot

Postprzez jalkavaki w 02 Sty 2012, 21:52

Dziwny bug miałem. Otóż będąc samotnikiem handlarz Powinności zlecił mi dostarczyć Sacharowowi walizkę. Po wejściu na Jantar walizka zniknęła z inwentarza (wgranie autosave nic nie dało). Rozmowa z Sacharowem skutkowała anulowaniem zadanie i przydzieleniem go znów. Ostatecznie nic nie wskórałem i musiałem udać się do handlarza i anulować zadanie.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 20 Lip 2022, 06:45
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 193

Postprzez szkieletegzo w 03 Sty 2012, 19:27

Witam, zainstalowałem tego moda i powiem ze jest calkiem niezly. Ale niestety mam pewne problemy z tym modem.

1. nie wiem jak wejsc do Limanska bo most jest nie otwarty( szukalem w tym temacie postu jak wejsc ale nie znalazlem)

No to tyle jesli chodzi o problemy teraz bledy gry :)

No coz mam duzo problem z psionicznymi mutantami tzn: mutank piesek i kontroler.
-jesli chodzi o psionicznego pieska to jak zabije jego kopie wywala mi gre do pulpitu.
- jak inny ncp zabije kopie gre wywala mi do pulpitu.
-To samo z kontrolerem. Czasem nawet jak do niego po prostu sie strzela to wywala mnie do polpitu
Wtedy ppjawia mi sie komunikat bug costam z takim zielonym robaczkiem i pisze bug blabla read more itp

Jesli chodzi o sama gre to czesto sie wiesza przy najprostrzych czynnociach (przez dobra chwile)
-Handel
-Lub po prostu bieganie po mapie :(

No i taka ciekawosc. Co zrobic zeby przejsc gre czy nie ma jakiegos zakonczenia? Tzn jak wybijemy w pien wszystkie frakcje co to wtedy??

Moze ktos mi pomoze lub opowie jak naprawic moje problemy??? Byloby super
szkieletegzo
Kot

Dołączenie: 03 Sty 2012, 19:17
Ostatnio był: 12 Maj 2012, 14:19
Kozaki: -3

Postprzez jalkavaki w 03 Sty 2012, 19:35

1. Na chwilę obecną nie można przejść dalej niż Czerwony Las.
2. Miałem podobne problemy w Czerwonym Lesie. Autor napisał, że ta lokacja jest jeszcze niedokończona.
3. Gra często się dogrywa i należy się z tym zwyczajnie pogodzić.
4. Fabuła będzie dostępna w wersji finalnej. Teraz po prostu wybijamy wrogie frakcje lub gramy samotnikiem, co osobiście polecam.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 20 Lip 2022, 06:45
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 193

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości