Wiara

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: O Janie Pawle II, katolikach i patriotach

Postprzez szm w 24 Gru 2011, 15:35

No trudno żeby katechetka mówiła Wam, że Palikot jest cacy. Że Biedroń (homoś), Nowicka (zasłużona działaczka proaborcyjna) i Grodzka/i (transwestyta/tka) są cacy... :facepalm: Ja zniosę wiele, ale nie takie bezsensowne pretensje. Przecież to oczywiste, że polityka z religią i religia z polityką się przenikają (można dywagować czy za mocno, czy też nie, ale nie da się tego wykluczyć całkowicie), i teraz nie wymagajcie od księży, katachetek, żeby popierali kogoś kto działa przeciwko Kościołowi. Kogoś kto przyjmuje do partii osoby, których zachowanie jest przez Kościół potępiane. To byłaby dopiero hipokryzja.

ale niektórzy księża są całkiem fajni. Głównie ci młodzi, z dystansem do przedmiotu. Jeden grał z nami w koszykówkę.

No bo to jest najważniejsze. Pograć w kosza można, ale żeby tylko nie pierniczyli.

W ogóle sama nauka religii dziś to jakaś pomyłka. Czemu uczymy się tylko o religii katolickiej? Gdzie judaizm, islam, prawosławie?

Bo to są lekcje religii katolickiej? :E Religie koedukacyjne... a co z lekcjami religii prawosławnej? Kto by to prowadził? Ksiądz, baciuszka czy może katachetka-lesbijka ze Szwecji? A może wszyscy na raz :D?
Ostatnio edytowany przez szm 24 Gru 2011, 15:58, edytowano w sumie 3 razy
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 22 Wrz 2024, 15:29
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Reklamy Google

Postprzez Soviet w 24 Gru 2011, 15:38

Nie od dzisiaj wiadomo, że tylko czarni potrafią skakać.

<suchar>
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal, szm.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Wheeljack w 24 Gru 2011, 17:12

Małysz umiał, a jest biały, więc Twoja teoria obalona.

<suchar>
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 19:51
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 725

Postprzez Iwan Iwanow w 24 Gru 2011, 21:23

Powracając do początku.
Tak samo jak terrorysta nie jest muzułmaninem(poprawnym duszą i ciałem) tak bluzgający katolik nie jest przykładem prawdziwego katolika. Powinieneś wiedzieć że osoba która w ten sposób broni godności katolickiej to nie przykład katolika. A prawie żaden człowiek nie jest dobrym przykładem katolika (wyjątki: Jezus, Maryja i paru - nie wszystkich - świętych) tak więc zła postawa człowieka jest rzecz jasna niepoprawna ale to nie przykład że wszyscy tacy są. Ja nie klnę, nie pije, nie pale bo jestem katolikiem i TYLKO dlatego.
Czemu jestem w tej frakcji? A co innego mi zostaje? Zona nie ma rządy ni praw, a to zawsze jest kłopot. Bo kto ma stworzyć rząd? Powinność? Paramilitarni debile zabijający wszystko co się da. Wolność? Powaleni i cofnięci ćpuni. A może samotnicy? Ci to świni nie upilnują. Nie bracie, bandyci są najlepsi bo nie są żołnierzami, ćpunami, ani nieodpowiedzialnymi debilam. Bandyci są najlepsi bo są stróżami pokoju w władzy.
Awatar użytkownika
Iwan Iwanow
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2011, 17:27
Ostatnio był: 12 Maj 2013, 11:51
Miejscowość: Wiórków (polskie el dorado)
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -3

Postprzez Universal w 25 Gru 2011, 00:46

A gdybyś nie był katolikiem to miałbyś wszystko w dupie, pił, palił, dawał w żyłę i chodził na panienki? Przecież i bez religii można mieć "wzorową" moralność, to akurat jest wspólne dla chyba wszystkich religii. No, satanizmu nie wliczam, wybaczcie.
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez kapucha w 25 Gru 2011, 12:02

@Ciastek, lekcja religii ma taki bonus, że można się z niej wypisać, jeżeli ci nie odpowiada. A działania Palikota są sprzeczne z nauką kościoła, więc ten oczernia Palikota. A działania kościoła są sprzeczne z przekonaniami Palikota, więc ten oczernia kościół. I błędne koło się zamyka.

Nie lubią jak kościół miesza się do polityki, ale w tym przypadku go popieram. Nienawidzę Palikota :mad: .
:

Ale jestem "homofobem" i wrogiem marihuany więc moje zdanie pewnie się nie liczy :wink:

Za ten post kapucha otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Iwan Iwanow.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez xionc w 26 Gru 2011, 21:05

Nienawidzisz bo ma inne poglądy niż ty? Bardzo po katolicku. Radze sie przyzwyczajać bo takich ludzi jest wielu i będzie ich jeszcze więcej.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez szm w 27 Gru 2011, 00:56

Radze sie przyzwyczajać bo takich ludzi jest wielu i będzie ich jeszcze więcej.

Zabrzmiało groźnie... :E

Przepraszam, ale tak mi to tu podpasowało, że nie mogłem się powstrzymać...

Nienawidzisz bo ma inne poglądy niż ty?

Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi... Ja się raczej z Palikota śmieję. Zwłaszcza jak przypomnę sobie Palikota, gdzieś tak z okolicy 2009, który to zdaje się u Pospieszalskiego bronił Kościoła jak nie powiem czego, a teraz sam atakuje. I to w taki prymitywny sposób...
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Postprzez Nieogarniający w 27 Gru 2011, 01:18

:arrowu:
Ludzie się zmieniają, jedni na gorsze a inni na lepsze.
Niektórzy są zawsze tacy sami.
...
Nieogarniający
Stalker

Dołączenie: 10 Gru 2011, 15:03
Ostatnio był: 08 Lis 2014, 18:59
Frakcja: Monolit
Kozaki: 12

Postprzez szm w 27 Gru 2011, 01:32

:arrowu:
Owszem. W przeciągu niecałego roku, od obrony do dość prymitywnej krytyki w stylu: te klechy się do wszystkiego wtrącają, mówią Wam co macie robić albo trzeba ich opodatkować. Idę się założyć o własną rękę, że gdyby teraz nastąpił zwrot o 180 stopni i nagle Katolicyzm zacząłby być w modzie, to pan Palikot spowrotem zmieniłby zdanie na te z 2009 roku, a gdyby sytuacja bardziej się zradykalizowała to pierwszy rzuciłby hasło zabierz Merca biskupowi. Cel uświęca środki, a celem politytka jest zdobycie władzy. Przynajmniej tak mawiają.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Postprzez Nieogarniający w 27 Gru 2011, 12:35

No bo on chce wyjść na swoje, a jak? :P Tera młodzież ni za chętnie idzie do kościółka i się modli (więcej ateistów teraz jest) Facet dzięki takiemu zachowaniu ma zagwarantowanych przyszłych wyborców,chyba... ale raczej tak.Ja myślę, że on to robi nadzwyczaj umyślnie i to nawet dobra strategia... lol...

Palikot czepia się kościoła - poracie rośnie

Kaczyński czepia się Tuska - poparcie maleje

Nieźle się porobiło.
...
Nieogarniający
Stalker

Dołączenie: 10 Gru 2011, 15:03
Ostatnio był: 08 Lis 2014, 18:59
Frakcja: Monolit
Kozaki: 12

Postprzez szm w 27 Gru 2011, 13:09

Palikot czepia się kościoła - poracie rośnie

Zaraz rośnie... Gdyby rosło to zdobyłby troszkę więcej głosów. Nie oszukujmy się, głosowali na niego homosiacy (bo Biedroń), nie wiem jak ich nazwać (bo Grodzki/a), i skrajni komuniści (bo Nowicka). I tyle. No oczywiście był jeszcze niewielki odsetek pseudokorwinistów (bo Palikot jaki jest taki jest, ale jakiś tam liberalizm gospodarczy wprowadzi), antyklerykałów (bo Urban i Nie)...
Żaden poważny politolog nie bierze Palikota na serio, i zobaczycie, że za jakiś czas nic z tej partyjki nie zostanie.

No bo on chce wyjść na swoje, a jak?

Ba. Ale to jest trochę nielogiczne... Będąc jakimś zawziętym antyklerykałem, bałbym się, że zagłosuję na niego, a potem w trakcie kadencji coś mu się odwidzi i mój głos pójdzie na zmarnowanie. No ale dzięki Bogu nie jestem, więc mam to gdzieś.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości