S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez Nieogarniający w 24 Gru 2011, 11:57

Na jednym Concept-arcie jest sprawny żuk, czyżby pojazdy w stalkerze? (może już o tym była ale...) Ponad to w tym gnieździe na farmie są chyba zwłoki bociana....
...
Nieogarniający
Stalker

Dołączenie: 10 Gru 2011, 15:03
Ostatnio był: 08 Lis 2014, 18:59
Frakcja: Monolit
Kozaki: 12

Reklamy Google

Postprzez Pajal w 24 Gru 2011, 12:08

Zapowiada się genialnie to wszystko, miejmy nadzieję tylko że nic znów nie stanie im na przeszkodzie...
Pajal
Kot

Dołączenie: 04 Gru 2011, 18:03
Ostatnio był: 22 Lis 2013, 17:17
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 1

Postprzez Glaeken w 24 Gru 2011, 13:36

adin napisał(a):Teraz wydaje mi się jeszcze bardziej że ta cała afera była sfingowana.

Wątpię. Jeśli był to początek kampanii PR to bardzo nieudany początek, tak czy inaczej zapewne nie dowiemy się jak to było naprawdę.

Co do oficjalnego info... "stalker 2 jest pod respiratorem, ledwo żyje ale przynajmniej oddycha" - tak to mniej więcej odbieram, i to przez gościa z RPA który jeszcze niedawno pracy szukał... a GSC jak milczało tak i milczy.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez Szpagin w 24 Gru 2011, 14:44

Nie wiem, jak wy, ale ja bardzo chciałbym się dowiedzieć, co tak naprawdę działo się w studiu. To wszystko jest bardzo dziwne - zarówno nagłe ogłoszenie zamknięcia GSC i anulowanie prac nad Stalkerem 2, jak i równie nagłe rozwiązanie problemów. Wygląda to jak kiepski PR, ale twórcy sami przyznawali, że mają poważne problemy.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez KoweK w 24 Gru 2011, 15:26

Zależy z jakiej strony patrzeć, czy jest to kiepski PR. Jeżeli od strony jakościowej i sposobu jego wykonania to na pewno jest on beznadziejny. Jeżeli jednak mówimy o efekcie PR-u to jest on wg mnie niesamowity. Dawno o S.T.A.L.K.E.R.'ze i GSC nie było tak głośno - wystarczy popatrzeć w popularność fraz na google. Może to się ładnie odbić na zainteresowaniu ze strony graczy, zarówno tych, który są fanami S.T.A.L.K.E.R.a jak i nie.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 03:27
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1477

Postprzez Ruston w 25 Gru 2011, 23:41

Kilka słów ode mnie ...
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po myśli twórców i wyjdzie kolejny STALKER.
Jak na razie premiera szykuje się na 2013 rok ? Ciekawy jestem wymagań : )
Oby nie były zbyt duże, warto pomyśleć o wszystkich fanach, tych z lepszym "piecem" i tych z gorszym.
Jak na razie mogłem odpalić każdą gierkę na swoim laptopie, ale te z 2011 roku już idą na średnich, a co będzie potem ? Nie wyobrażam sobie sytuacji w której wychodzi nowy STALKER, a ja nie mogę go odpalić .. a pieniążki na nową maszynę z nieba nie spadną. Trzeba myśleć pozytywnie ! A może już coś wiadomo na ten temat, a ja gadam jak potłuczony. : ) Pozdrawiam fanów.
Image
Awatar użytkownika
Ruston
Kot

Dołączenie: 18 Lis 2011, 17:41
Ostatnio był: 06 Lip 2012, 01:26
Miejscowość: Prypeć
Kozaki: 0

Postprzez Gizbarus w 25 Gru 2011, 23:53

Ruston, jeszcze nic nie wiadomo na ten temat, można jednak gdybać że wymagania będą kosmiczne... Rosjanie jakoś nie potrafią ogarnąć wymagań sprzętowych, przez co do tej pory Stalker wymagał całkiem sporo do działania płynnie, a pewnie będzie gorzej - naturalna kolej rzeczy zmieniającej się na lepsze grafiki.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez wobes w 26 Gru 2011, 00:06

To, że wymagania miał duże to efekt pisania gry przez n lat i dorzucania co chwilę nowych bajerów wraz z ukazywaniem się nowych technologii. W końcu zrobił się najzwyklejszy śmietnik.

Jeśli chodzi o pisanie gry zarówno pod stare jak nowe kompy (albo mniej i bardziej wydajne) to lepiej niech się skupią na jednym targecie, bo znowu wyjdzie to samo jak zaczną używać kilku wersji directa jednocześnie i paręnaście razy przebudowywać silnik, żeby na każdym kompie działał dobrze.
wobes
Tropiciel

Dołączenie: 22 Sie 2010, 20:20
Ostatnio był: 31 Mar 2015, 00:50
Kozaki: 38

Postprzez paintball_0 w 26 Gru 2011, 10:48

Odnośnie afery z zamknięciem studia.

Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Miał powstać serial na bazie dwójki, fabularnie z nią połączony. Wypuszczono serię stalkerskich ciuchów i innych gadżetów. O ile mnie pamięć nie myli przebąkiwano również o planach nakręcenia kinówki. Słowem- wszyscy chcieli zarobić na Stalkerze. I bez wątpienia wszyscy naciskali na GSC. Czy w oficjalnych lub nieoficjalnych informacjach od GSC było choćby słowem wspomniane, że problemem był stan finansowy firmy? Bo ja sobie nie przypominam... Wszystko wyglądało raczej tak, jakby prezes chciał powiedzieć "To moja firma i to JA nią rządzę, więc łapy precz, albo pożegnacie się z marzeniami o przyszłych zyskach!"
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez adin w 26 Gru 2011, 13:43

A to była jego inicjatywa?

Sent from my Milestone using Tapatalk
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 08 Mar 2024, 22:43
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 28

Postprzez Werewolver w 28 Gru 2011, 00:54

Wracając do mapy to zauważcie, że w mniej więcej centrum, przy tych górach są tabliczki (prawdopodobnie ostrzegawcze), z anomaliami i śmieciami, co wygląda na wysypisko, natomiast podążając drogą na północny-zachód widać coś na wzór bunkra naukowców z jantaru (widać przy nim ludzi z bronią).
Image
Awatar użytkownika
Werewolver
Tropiciel

Dołączenie: 06 Lut 2011, 13:53
Ostatnio był: 03 Kwi 2014, 20:53
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 37

Postprzez Szpagin w 28 Gru 2011, 13:54

Dopiero teraz zauważyłem mapę. Kurde, coś mała. Tak na oko wielkości Zatonu. Nie wydaje mi się, by buł to cały obszar gry. Nie ma bowiem na niej żadnych większych zabudowań (a pamiętajmy, na concept-artach było miasteczko), brak też Oka Moskwy. Same obrazki i szkice wiele nie mówią, może poza tymi "wolno poruszającymi się anomaliami".
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość