Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez Gizbarus w 23 Gru 2011, 00:39

Co do AvP można to było jeszcze obejrzeć, ale za to AvP 2 to już po prostu beznadzieja, dno, obrzydlistwo i paskudztwo pod praktycznie każdym względem. Film epatujący bezsensowną brutalnością, wyróżniający się dennym aktorstwem i miałką fabuła.

Co do gier - niestety nie grałem...

Ad Ridleya Scotta - Body of Lies to nie był czasem jego film...? Bo ogólnie był bardzo dobry według mnie.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Junx w 23 Gru 2011, 00:43

Jak ktoś lubi filmy pokroju Transformers to ten film jest dla niego, ja już nie mogę się doczekać :)

:

Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 22:15
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez Lucjusz w 23 Gru 2011, 00:50

Dla mnie pierwsze trzy części Obcego wymiatają, każda ma ciut inny klimat i to mi się w nich podoba. Czwórka to już mała ujnia z grzybnią a co do Prometeusza to według mnie szału nie będzie i nie mam jakichś szczególnych oczekiwań więc się nie zawiodę jak wyjdzie gniot. Chętnie obejrzę ze względu na obsadę a szczególnie na Charlize Theron :D
P.S A twór pt "Obcy kontra Predator" uważam za pomyłkę, nieporozumienie i obciach zarówno dla Obcego jak i Predatora.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Postprzez Adriomeniks w 23 Gru 2011, 02:18

Ja czekam z niecierpliwością na Iron Sky, może być dobre kino dla zainteresowanych tematyką. Na Filmweb-ie podane Komedia, Akcja, Sci fiction, w przypadku drugiego i trzeciego jestem zadowolony ale pierwsze czyli komedia mnie denerwuje, no cóż mam nadzieję że tych komediowych wątków nie będzie za wiele a jak już to tylko parę i zgrabnie wplątane tak by nie popsuć jego klimatu i potencjału. Tak czy siak na film nie mogę się doczekać.... Mam nadzieję że warto czekać.

Na każdym kroku walczyć będziemy o to, aby Polska – Polską była ! Aby w Polsce – po polsku się myślało ! - Stefan Wyszyński

Adriomeniks
Wygnany z Zony

Dołączenie: 17 Gru 2011, 03:20
Ostatnio był: 21 Lut 2012, 09:27
Miejscowość: Świętochłowice
Kozaki: 8

Postprzez Realkriss w 23 Gru 2011, 11:03

Bo to jest kwestia wieku, jak sądzę, Glaeken oddychaj głęboko, ja też wśród młodszych znajomych nie mam się siły kłócić o Av P. Ludzie naprawdę uważają, że to są części sagi o Obcym.
Ci, którzy tak jak my, byli na trzech pierwszych Obcych w kinie, nie przełkną tych dwóch gniotów.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 881

Postprzez Stalker Rambo w 23 Gru 2011, 11:48

Eee... Mam wrażenie, że cały czas jestem nie rozumiany. Nie uważam, że ten film to jakieś arcydzieło kinematografii. W porównaniu do odzielnych filmów o obcym i predatorze to faktycznie, AvP to film z bardzo niskiej półki. Chodzi mi o to, że można sobie obejrzeć i tyle.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 142

Postprzez Realkriss w 23 Gru 2011, 12:22

Ja rozumiem o co Ci chodzi, nie uważasz AvP za arcydzieło kinematografii, a sądzę, że największą masz do tych filmów sympatię przez to, że lubisz gry. Ja też z wielką przyjemnością przeszłam sobie dwójkę komandosem.

Dla nas, mnie, Glaekena i pewnie wielu ludzi w podobnym nam wieku Obcy to wspomnienia z dzieciństwa, strachu w kinie, emocje sięgające zenitu, kiedy nie było takiego wyboru filmów do oglądania jak dziś, dla mnie trylogia Obcego jest jedną z najważniejszych pozycji filmowych w moim życiu.
Dlatego jesteśmy ortodoksami alienowymi.
Wasze pokolenie ma zupełnie inne podejście, i też nie możemy się wykłócać, bo oglądaliście te wszystkie filmy z innej płaszczyzny. Peace, dudes :E

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Glaeken, Eleventh, Cromm Cruac.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez xionc w 23 Gru 2011, 16:45

Stalker Rambo napisał(a):Chodzi mi o to, że można sobie obejrzeć i tyle.

Nie widze za bardzo sensu w oglądaniu takich gniotów. Szkoda czasu.
Image

Za ten post xionc otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Tajemniczy, kapucha.
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Szpagin w 23 Gru 2011, 18:22

@Adriomeniks: Iron Sky interesuje mnie od dłuższego czasu i również niepokoiły mnie informacje o tym, że ma być to komedia. Tym bardziej, że autorzy stworzyli wcześniej parodię Star Treka. Jednak twórcy zapewniają, że Iron Sky nie będzie głupawym pastiszem filmów Sci-Fi, ale raczej czarną komedią. Pożyjemy, zobaczymy.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Realkriss w 23 Gru 2011, 19:14

He, ja też czekam na Iron sky i to już drugi rok, odkąd tylko usłyszałam o tym projekcie. Liczę na humor czarny oraz ponury oraz delikatnie zalatujący Monty Pythonami...
Czuję, że będzie czadowo!
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez xionc w 23 Gru 2011, 22:19

Z innej beczki może, czego nie polecam:
http://www.imdb.com/title/tt1448755/
Kupa straszna, przegadany, nudny, dłuży sie niemiłosiernie, nawet popisy Stathama nie robią wrażenia.
Co w tym "dziele" robi De Niro? Ostatnio widuje go w słabych szmirach, ten sam problem ma Pacino, szkoda.
Roboty nie robią też wonsy, Clive Owen + wons = nic dobrego. Iwona Strachowska też nie ma tu za dużo do roboty.
Szkoda czasu na oglądanie, szkoda czasu na ściąganie, szkoda pieniędzy na bilet do kina.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Stalker Rambo w 24 Gru 2011, 09:29

Nie oglądałem, więc nie mogę potwierdzić twojego zdania o tym filmie :) . Jak już jesteśmy przy temacie, "czego nie polecam", to nie polecam filmu "Wanted". Jakby usunąć większość scen, to film mógłby być dobry. Sceny w stylu kula zderzająca się w kulę, wyskok samochodem przez samochód i zrobienie w powietrzu beczkę, i wkońcu podkręcanie kul (hmm... Hop-up?) to czysta finezja <- SARKAZM. Do mnie film nie trafił (był za bardzo podkręcony).

:

Xionc, a propo wonsów, to się pisze wąsy. No chyba, że to był specjalnie zastosowany błąd do podkreślenia powagi twej wypowiedzi :E .
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 142

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości