[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez dardawid232 w 09 Gru 2011, 22:26

dziękuje wszystkim którzy zawracali sobie głowę moim problem a szczególnie Szpagin i djycu jesli dobrze pamiętam więc lecą :wódka: jeszcze raz dzięki
dardawid232
Kot

Dołączenie: 05 Cze 2011, 09:28
Ostatnio był: 31 Maj 2013, 09:16
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: -1

Reklamy Google

Postprzez Fender w 10 Gru 2011, 14:11

Chciałbym rozpocząć swoja pierwszą przygodę z tym modem, lecz jestem zielony w temacie, która wersja jest najnowsza. Jeśli jakiś stalker dobrej woli przesłałby mi link do najnowszej wersji, jeśli jest to patcha do niej i polonizację/ lub zangielszczenie byłbym niezmiernie wdzęczny :wódka: :wódka:
Awatar użytkownika
Fender
Tropiciel

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 12:38
Ostatnio był: 22 Paź 2023, 06:35
Miejscowość: Przedmieścia Limańska
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 90

Postprzez kubekpop w 10 Gru 2011, 14:14

Za ten post kubekpop otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Fender.
Awatar użytkownika
kubekpop
Przewodnik

Dołączenie: 05 Sty 2011, 20:56
Ostatnio był: 05 Lut 2020, 11:37
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 160

Postprzez smok61 w 10 Gru 2011, 17:12

Priboi Story 1.1.3 to mod z 2008 roku. W tym roku pojawił się -
Priboi Story Overhaul Ver.3 - ostatecznie poprawiona, uporządkowana i utrudniona wersja Priboia 1.1.3
Priboi Story - Ukryte Zagrożenie - wersja wnosząca wiele zmian.
Wszystkie te mody bazują na starej fabule i są w wersji PL.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Postprzez Kudłaty w 15 Gru 2011, 00:02

Czy ta wersja z http://stalker.pl/download/?did=23 to ta Overhaul Ver. 3? Chcę być w 100% pewny gdyż pół roku temu grałem w 1.1 i w końcu się zgubiłem, i byłem zmuszony skończyć z przyczyn technicznych. Nie chcę od nowa zaczynać tego samego skoro jest lepsza poprawiona wersja. Także proszę o wyrozumiałość.
Oczywiście ściągnąłem z tej strony co podałem, ale jeśli chodzi i tę skrzynkę w naszym "mieszkaniu" to nadal po jej opróżnieniu zaczyna lewitować.
Awatar użytkownika
Kudłaty
Stalker

Dołączenie: 01 Kwi 2011, 21:26
Ostatnio był: 23 Gru 2017, 07:11
Kozaki: 4

Postprzez Gieroj1 w 15 Gru 2011, 10:22

dobra teraz inne pytanie czy mogę Priboya razem z DIMA's MOD zainstalowac jednoczesnie?
Gieroj1
Kot

Dołączenie: 23 Lip 2011, 11:53
Ostatnio był: 05 Sty 2012, 18:31
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Postprzez smok61 w 15 Gru 2011, 17:56

Kudłaty - ta wersja Priboia to nie Overhaul Ver.3. Wpisz w google - Priboi Story Overhaul Ver.3, a znajdziesz.

Gieroj1 - Nie.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Kozaki: 75

Postprzez Kudłaty w 15 Gru 2011, 20:40

Dzięki, już sobie poradziłem. Wziąłem pierwszy wynik od "wujka".
Awatar użytkownika
Kudłaty
Stalker

Dołączenie: 01 Kwi 2011, 21:26
Ostatnio był: 23 Gru 2017, 07:11
Kozaki: 4

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story] Strielok sobie poszedł

Postprzez buczas w 16 Gru 2011, 01:19

Zainstalowałem Priboia, pokonałem wywalanie do pulpitu przy save'owaniu, a teraz takie coś się stało: snajper z Army Warehouse, którego Duty chce, żebym sprzątnął poszedł sobie do Rostoku i został zabity. Mogę zaakceptować misję zabicia go, ale nie moge jej ukończyć (próbowałem granatami w ciało). Co więcej, w Warehouse nie ma Dezika, Strieloka i kogo tam jeszcze, kto miał być. Jest tylko standardowy zestaw Freedomersów. Siro jest na bagnach normalnie, Sidorowich jest w piwnicy, wirus i te sprawy, wszystkie pozostałe elementy są. Ktoś z was się z tym spotkał? Jakieś rozwiązania? Powroty do wcześniejszych save'ów nie dają rezultatu.

UPDATE: znalazłem save, w któym snajper zostaje w Warehouse. Okazało się, że skubany chyba poszedł za mną, jak z NPP wracałem do Rostoku. Wnioskuje to po tym, że ziomek ma tendencje do wychodzenia za teren bazy. Parę razy wlazł na minę i też nie mogłem go zabić. Wracając - snajper spokojnie siedzi w Warehouse, ja akceptuje misje zabicia go, zabijam go własnoręcznie (raz mnie Siro nawet ubiegł sukinsyn) i nic - misja nieukończona, pokazuje mi, że moim celem jest trup i że ja go muszę zabić. Co do reszty ferajny w Warehouse (Strielok itp.) to dalej ich nie ma. Można coś z tym zrobić, czy replay from the start?
buczas
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2011, 01:08
Ostatnio był: 18 Sty 2015, 23:57

Postprzez djcycu w 16 Gru 2011, 03:11

Możesz ich własnoręcznie poszukać po zonie :P Najczęściej oni idą na Radar i giną przy barierze albo na Radarze pod bramą w kierunku Prypeci. Szukaj po całej długości głównej drogi. W Prypeci możesz ich też znaleźć. Szukaj zawsze ciał przy głównych ścieżkach i pomieszczeniach np zaraz na początku Prypeci albo w parkingu podziemnym. Mi powyłazili z bazy jak grałem ostatnim razem w tego moda i odnalazłem ich następująco:

Dezik: Bariera.
Striełok: Początek Prypeci od strony Radaru.
Doktor: Przy przejściu z Radaru na Prypeć.

Reszta była rozwłóczona po drodze wiodącej przez Radar.

Najlepiej to jest od razu przyjść na Magazyny jak tylko będziesz w stanie i porozwalać ich. Nie rób zadań z Powinnością bo to może nie wypalić nawet. Trupa niestety nie pozabijasz już nijak :P Musisz rozwalić kolesia póki żyje. Czasem się zdarza że koleś może zostać zabity przez kogoś albo przez coś innego.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez buczas w 16 Gru 2011, 13:03

Ok, wielkie dzięki za odpowiedź! Ciekawe, czy to było zamierzone, czy bug. Z pewnością dodaje smaczku modowi, choć jest niejako formą ukarania graczy, którzy robią questy nie po kolei. Tak, czy inaczej, dobrze wiedzieć, że gdzieś ich mogę znależć, jeszcze raz dzięki!
buczas
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2011, 01:08
Ostatnio był: 18 Sty 2015, 23:57

Postprzez GhostRider44 w 17 Gru 2011, 14:23

Jeśli było to sory, ale nie chce mi się przeglądać 104 stron. Podczas wczytywania gry taki ładny wypad na pulpit:
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : header().graph_guid() == ai().game_graph().header().guid()
[error]Function      : CALifeSpawnRegistry::load
[error]File          : D:\xray-svn\xr_3da\xrGame\alife_spawn_registry.cpp
[error]Line          : 93
[error]Description   : Spawn doesn't correspond to the graph : REBUILD SPAWN!

Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją z pierwszego posta. Jak to naprawić? Reinstall moda nie pomaga. Za pomoc :wódka: .
Haraszo kartoszki!

Za ten post GhostRider44 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dienonych.
Awatar użytkownika
GhostRider44
Stalker

Dołączenie: 23 Sty 2011, 12:30
Ostatnio był: 04 Mar 2023, 09:25
Miejscowość: Domek w wiosce kotów, Kordon
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 149

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości