przeglądałam relacje z Nysy i tam były dziewczyny
No pewnie, że były. A dwie nawet mutantami:D
urę już mam jak pierwszy element do mojego stroju stalkerskiego.
Najprościej jakąś kupić jakaś maskę przeciwgazową typu słoń, po 2-6 złotych chodzą na allegro i mają rury dobre, elstyczne, lepsze niż w odkurzaczu (wiem bo już robiłem z takiej rury coś na larpa postapo:D). Jeśli jest dużo chodzenia to strój powinien być przede wszystkim wygodny. Janosz, którego zdjęcia w dowalonym egzoszkielecie pokazywałem nie wychodził z bazy Monolitu prawie w ogóle, larpował tylko tam, jak przerabialiśmy stalkerów na Agentów
http://ipadfiends.com/wallpaper/downloa ... ar-sky.jpg Tu np. jest płaszcz/kurtka z kapturem, jakiś golfik, zwisająca maska (nie wolno zakładać na imprezach z asg bo szkła nie dają żadnej ochrony) jakieś rękawiczki i mamy klimat. Nawet na zdjęcia nie trzeba patrzeć. Do tego jakiś plecak stary na jedzenie/picie inne sprzęty i jest. Trzeba tylko pamiętać, że może być chłodno, w końcu to kwiecień. No i obowiązkowe okulary/gogle ASG. Jest prosto i klimatycznie. Ja planuje właśnie skromny strój stalkera bez wodotrysków, składający się z prostych elementów jakie można znaleźć na oficjalnych rysunkach - spodnie, kurtka, plecak workowy, zwisająca maska.
A Shperacze się wybierają?
Parę osób, w tym ja, jest bardzo chętnych. To jest pierwsza impreza rozpoczynająca „sezon”:D Pojawilibyśmy się tam głównie jako stalkerzy, jedna osoba planuje być naukowcem. Ile osób będzie to jeszcze za wcześnie, żeby określić.