Też byłem, ja oceniam pozytywnie. Choć czułem pewien niedosyt, film mógł by być dłuższy. Spieprzyli z samą bitwą, tak naprawdę trwała ona prawie dwa tygodnie, na filmie była zbyt krótka. Ale reszta jest fajna.
kapucha napisał(a):Jeśli chodzi o te klimaty to polecam "Królestwo Niebieskie".
Nie lubię tego filmu. Holyłócka papka pseudohistoryczna. A i w tej kategorii to mu do takiego Gladiatora daleko... Jedyne plusy to Liam Neeson w roli Godfreya z Ibelinu i scena małej bitwy pod murami zamku Reynalda de Chatillon...
:
Tak na marginesie Balian z Ibelinu nie był żadnym kowalem tylko synem Barisana z Ibelinu, możnowładcy Królestwa Jerozolimy, zamek po śmierci ojca otrzymał w ramach podziału majątku z braem i BRAŁ UDZIAŁ w biwie pod Hittin.
Jak już to polecam starą Siódmą pieczęć Ingmara Bergmana.
A ja zaproponuję ten film, mimo że za mangą i anime nie przepadam. Pewnie wielu znany, ale mimo wszystko polecam. Forma (rysunkowa) może się wydawać dość niepoważna, ale film całkiem poważne tematy porusza. Poza tym, ma świetną kreskę - bez ślepków jak denka od butelek i dwumetrowych nóg. No i to połączenie cyberpunku i post-apo - mistrzostwo. A i muzyka świetna, zwłaszcza w tym fragmencie:
A komiks, który powstał najpierw, też genialny.
W10 x64 / i5-4670 / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 8 GB DDR 3 / SSD Samsung 850 Pro 256GB atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Za ten post Dżuz otrzymał następujące punkty reputacji:
SaS TrooP napisał(a):Właśnie, jak tam wy oceniacie Bitwę Warszawską? Warto na to pójść czy nie bardzo? Bo otrzymuję sprzeczne opinie
Nie byłem na tym filmie, ale trochę się kręciłem w temacie rekonstrukcji historycznej. Mogę Ci powiedzieć, że pod względem historycznym trochę to słabo wypadło. Głównie jeśli chodzi o umundurowanie, ale to temat na dłuższą rozprawkę. Sama fabuła ponoć całkiem dobra, ale... nie oglądałem, więc się nie wypowiadam.
Termi by rage quita zaliczył (kult Piłsudzkiego), tylko w 3D, gra aktorów słaba, fabuła jak w setkach filmów z dowolnego gatunku no i przymusowe słuchanie bandy gimbusów w kinie. Imo nie warto.
A tak już poważnie to jak wieść gminna niesie, Hollywood dostało zielone światło na zrobienie pełnometrażowego filmu z udziałem prawdziwych aktorów. I to już nie jest powód do śmiechu...
W10 x64 / i5-4670 / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 8 GB DDR 3 / SSD Samsung 850 Pro 256GB atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem