The Elder Scrolls

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: The Elder Scrolls

Postprzez Gabriel w 04 Paź 2011, 15:15

Dżuz napisał(a):Dwemerowa na przykład wygląda niezwykle mechanicznie i ten daszek nad pupą

Zawsze się z tego piałem - wydawało mi się że to jakiś żart czy co, reszta zbroi fajna tylko właśnie do tej opancerzonej pupy nie przypadłem i do hełmu który kojarzy mi się z Power Rangersami i ich robotami :E . Co do szklanej przyznaję ci rację - świetnie wykonana, mistrzostwo i nawet "pany" z Wiedźmina powinni się kłaniać temu czemuś. Tylko hełm... patrz zbroja dwemerowa... Irokezy natomiast mnie wkurzały i to nie przez zbroję, tylko ich zaprogramowane kwestie. I trochę głupio że atakowali jeśli nosiło się ich zbroję, czy tam hełm :-/ . Ale w Twierdzy Smutku zbroje Jej Dłoni to podrasowane indorilliański i nawet lepsze.

Trza przyznać że miałem bzika na punkcie alchemii w Morrowndzie. Zawsze na początku gry w Balmorze od razu zaciągałem się do magów, wykonywałem misje i uczyłem się czarów - tych dla mnie najpotrzebniejszych, to jest światło, kocie oczy czy burzowe kule i pioruny, bo atronachów elektrycznych było mało, więc się przydało. Pamiętam natomiast fajną misję z wkurzaniem Daedry w Maar Gan chyba - ostatnie zdanie najlepsze :D .

Jeśli chodzi o broń i pancerze też jestem takim osobnikiem, który musi mieć idealny komplet tego samego, a jeśli nie ma to się obejdzie bez tego lub znajdzie inny odpowiadający mu komplecik. Bo tylko nordycka bowiem jak dla mnie najlepiej zdobiona z wszystkich innych - no może szklana mu dorównuje, natomiast ebonitowej nawet nie dotykałem. Co do modeli postaci i klas zdecydowanie ork - od zawsze miałem słabość w grach do tej rasy, czy to Dawn of War czy Gothic. Potem Nord - reszta nie, ja lubię bardziej takich barbarzyńskich bohaterów w stylu Conana.

Dżuz, chyba jesteś zapalonym fanem części, albo serii co?
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 23

Reklamy Google

Postprzez szczypiorofix w 04 Paź 2011, 15:29

Zgodzę się z przedmówcą. Szklana wygląda zaje*iście. Szkoda tylko, że dosyć szybko się psuje. W dwemerowej podobają mi się buty ;) takie duuuże stopy ;) świetna zbroja jednak jej wadą jest dostępność (a w zasadzie jej brak) oraz waga. Nawet dla kogoś kto ma powyżej 80 siły i tak taka zbroja zajmuje dużą część inwentarza. Ze średnich pancerzy podoba mi się np. orkowy. Z lekkich fajnie wygląda futrzana czapa :) (Hełm z coloviańskiego futra).
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 14:03
Miejscowość: Wawa
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 44

Postprzez Dżuz w 04 Paź 2011, 16:44

Gabriel napisał(a):[...] i do hełmu który kojarzy mi się z Power Rangersami i ich robotami

Coś w tym jest - cała ta zbroja wygląda jakby była trochę w stylu mangowych mecha, czy jak oni to zwą, te wielkie roboty znaczy się :wink: Z resztą, w orkowej zbroi też chyba nie trudno zauważyć inspiracjie Japonią i samurajami, głównie w przypadku hełmu.

Co do alchemii to też się nią parałem i to z przyjemnością - można było stworzyć mikstury o wiele potężniejsze od tych, które oferowali handlarze. A jak ktoś miał ich za dużo to mógł łatwo się wzbogacić sprzedając je. Zaklinanie też było świetnym elementem, choć na początku niespecjalnie mnie kręciło, ale później, jak nie miałem już czego rozwijać, zacząłem eksperymentować z tą umiejętnością i całkiem fajne przedmioty można było sobie stworzyć.

Gabriel napisał(a):Dżuz, chyba jesteś zapalonym fanem części, albo serii co?

Heh, przejrzałeś mnie :E
Raczej tej konkretnej części niż serii, bo Obliviona lubię średnio (o czym nie raz pisałem) a w Daggerfalla niezbyt chce mi się grać :wink:
A jak sobie popatrzę na te szkice koncepcyjne to... ech... :)

A obecnie uskuteczniam moda - nic wielkiego; ot, taka 'mała' redorańska willa z mezaninem/antresolą/emporą/galerią, czy *uj wie jak to nazwać, w środku. Może tym razem uda mi się go skończyć bez żadnych komplikacji...
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 22:10
Miejscowość: Frogville
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez atikabubu w 10 Paź 2011, 16:25

Podobnież oficjalna mapa :P
Image
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Wczoraj, 20:04
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez bax20 w 10 Paź 2011, 16:55

Podobno Skyrim ma być mniejszy od Obliviona ale bardziej dopracowany, zobaczymy jak wyjdzie ja jestem dobrej myśli.
Intel Core i5 12450H | 32GB DDR5 4800Mhz | Nvidia GeForce RTX 4050 6GB | Windows 11
Awatar użytkownika
bax20
Stalker

Dołączenie: 30 Lis 2009, 21:07
Ostatnio był: 26 Mar 2026, 20:15
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 25

Postprzez Soviet w 10 Paź 2011, 19:10

No niby mówią, że w Skyrimie wszystko (więcej) jest robione "ręcznie", a nie jak to było w Oblivionie, czyli generowane automatycznie.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez BJ Blazkowicz w 10 Paź 2011, 21:21

Miejmy nadzieję bo w Obku jaskinie i lasy robiły się nudne bo były cały czas praktycznie takie same i nie było na czym oka zawiesić.
RAGE wyszło, a Skyrim jest to następna gra na którą czekam :E
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 18:52
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 526

Postprzez atikabubu w 11 Paź 2011, 08:43

Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Postprzez szczypiorofix w 11 Paź 2011, 09:37

Spoko tylko ciekawe jak ktoś dorwał manual do tej gry skoro oficjalna premiera ma być 11 listopada ;) co nie zmienia faktu, że takie dodatki mogły być drukowane już sporo wcześniej :) zdjęcia dosyć kiepskiej jakości (pewnie robione telefonem). No i jak na pierwszym zdjęciu jest napisane, że będzie można gotować ;) ciekawe czy powstanie książka kucharska ;) Dalej widać np. fajnie wyglądającą zbroję - no i dobrze, bo te z Obliviona to porażka.
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Postprzez Soviet w 11 Paź 2011, 11:23

Ale to poruszanie się po menu za pomocą wychalania analoga wygląda dziwnie...

PC > all :E
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez atikabubu w 21 Paź 2011, 07:52

Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Postprzez szczypiorofix w 21 Paź 2011, 11:17

No fajnie ale czasem można pomylić Skyrima z Soul Caliburem ;) ciekawe jak szybko będzie nudzić się tłuczenie smoków? W zasadzie ten trailer głównie skupia się na tym. Do tego krótka wstawka o wyglądzie miast, jakieś podziemia też były pokazane. I to tyle. Dialogi jakieś będą w ogóle? Tego nie wyłapałem. Z cRPG z prawdziwego zdarzenia robi się zręcznościówka z konsolowym sterowaniem z elementami cRPG, no fajnie :( ... Tyle moje spostrzeżenia.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości