S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez KoweK w 09 Paź 2011, 18:12

Niech zrobią tak jak było w COP i tyle. Z piractwem się nie wygra, a takimi metodami tylko pogarszają sprawę tym, co mają oryginalne kopie gry.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 02:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Reklamy Google

Postprzez adin w 09 Paź 2011, 23:19

A ja jestem tego zdania że im więcej GSC ma zamiar wprowadzić nowości tym więcej rzeczy mogą zepsuć :|
Jak zwykle, studzę głowy - poczekajmy na jakieś konkrety bo darcie kotów na podstawie szczątkowych informacji jest stratą energii.
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 08 Mar 2024, 22:43
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 28

Postprzez bax20 w 10 Paź 2011, 00:48

Zbyt wiele fanów narzeka na Facebooku na drm'y, raczej z tego syfu zrezygnują. Tak jak pisali koledzy wcześniej, drm ogranicza cię do stałego połączenia z netem, wielu ludziom to nie odpowiada, niech zabezpieczą grę Starforce jak wcześniej i po krzyku...
Intel Core i5 6300HQ 2300MHz | 12GB DDR4 2400Mhz | Nvidia GeForce GTX 960M 4GB | Kubuntu 19.04
Awatar użytkownika
bax20
Stalker

Dołączenie: 30 Lis 2009, 21:07
Ostatnio był: 15 Lip 2024, 21:56
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 24

Postprzez Realkriss w 10 Paź 2011, 08:44

Kpuc napisał(a):Twoje podejście jest snobistyczne może chamskie ... Nie to nie pasuje :E
To że ty masz stały dostęp do internetu wcale nie znaczy ze inni też!
Patrz trochę dalej niż czubek własnego nosa.

Powściągnij swój język, młody człowieku. Chyba mogę mieć swoje zdanie, prawda? A to, że nie mam problemów z internetem, to chyba nie moja wina. I średnio mnie interesuje, czy ktoś inny je ma i jakie.

Patrzę dużo dalej niż poza czubek własnego nosa, ale objawia się to u mnie np. jako przygarnięcie chorych bezdomnych zwierząt, a nie płakanie nad tym, że ktoś nie ma tak komfortowego dostępu do internetu jak ja.
Za który to dostęp płacę z pieniędzy, które zarabiam pracując.

Od chamskich pyskówek wolę merytoryczne odpowiedzi, których udzielili Wobes, Idaho i Szpagin.

Dzięki ich postom przynajmniej mogę się czegoś dowiedzieć i ewentualnie zmodyfikować swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 881

Postprzez kubu k w 10 Paź 2011, 15:39

Do Realkriss.

I to jest dowód samolubstwa:

Patrzę dużo dalej niż poza czubek własnego nosa, ale objawia się to u mnie np. jako przygarnięcie chorych bezdomnych zwierząt, a nie płakanie nad tym, że ktoś nie ma tak komfortowego dostępu do internetu jak ja.
Za który to dostęp płacę z pieniędzy, które zarabiam pracując
.

I co z tego. Ja też płacę za internet pieniędzmi, które sam ciężko zarabiam. Dodam, że z operatorem mam same problemy i niestety obowiązuje mnie z nim zawarta umowa. Więc postaw się czasami w sytuacji innych. To, że ktoś ma problem z internetem to nie znaczy, że nie płaci za połączenie z siecią. Może innymi kryteriami trzeba zacząć myśleć, że ktoś nie ma możliwości wyboru operatora (dużo jest takich sytuacji). Mnie na przykład nie interesuje, że przygarniasz chore bezdomne zwierzęta, równie dobrze ja mogę się pochwalić tym, że mam psa ze schroniska chociaż nikogo to nie interesuje. Sam osobiście popieram ludzi, którzy mają problem z internetem ponieważ sam tego doświadczam średnio tydzień w miesiącu.

Łączę się z Wami, Stalkerzy w bólu i żalu :wink:

Za ten post kubu k otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kpuc.
kubu k
Stalker

Dołączenie: 10 Cze 2011, 20:55
Ostatnio był: 31 Paź 2019, 21:23
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 13

Postprzez impulse_101 w 10 Paź 2011, 16:32

@kubu k wydaje mi się ze Realkriss po prostu nie zdaje sobie sprawy z polskiego "syndromu ostatniej mili" gdzie można zapomnieć o UPC czy Neo i trzeba sięgać bo jakieś śmieszne twory typu GSM/CDMA lub WiMax'y z przesyłem 150MB/s i pingiem 200 oraz ciągłym zanikiem sygnału.
Na chwila obecna mam kabel ale wisi nade mną wizja przeprowadzki właśnie w taki syfiasty rejon i szczerze mówiąc nie będę się pieścił z GSC jeśli wynikną problemy z ich DRMem.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez kubu k w 10 Paź 2011, 16:48

impulse_101 zgadzam się z tobą jak najbardziej. Wydawało mi się, że wybrałem mniejsze zło ale okazało się tym samym gównem jak inny dostawca. Inne opcje nie wchodzą w grę ze względu na stare dewoty ze wspólnoty mieszkaniowej. A, że inni nie mają wyobraźni to nikt na to nie ma wpływu. Zostawmy ich samym sobie, nie muszę z nimi walczyć, szkoda mi zdrowia psychicznego. Z głupim nie wygrasz.
kubu k
Stalker

Dołączenie: 10 Cze 2011, 20:55
Ostatnio był: 31 Paź 2019, 21:23
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 13

Postprzez Glaeken w 10 Paź 2011, 17:35

Wracając do dyskusji o DRM:
GSC na Twitterze:
@gscstalker napisał(a):DRM was only mentioned as a possibility, not a choice. We're still looking for a method that is acceptable for both GSC and the community!.

@gscstalker napisał(a):we have not stated we will be using DRM on Stalker 2. We are still looking at our various options.

@gscstalker napisał(a):We are planning the S2 marketing campaign at the moment. As soon as we launch it we will display screens. No ETA yet

... i ...
http://www.gram.pl/news_8AfjHO63_DRM_w_ ... cyzja.html

...oraz...

(http://www.gram.pl/news_8AfjHeq3_S_T_A_ ... dobna.html)
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez Kpuc w 10 Paź 2011, 17:47

Realkriss ... Widzę ze inni tez popierają moje słowa ... Nie mam zamiaru się z tobą kłócić to nie onet.pl

Kod: Zaznacz wszystko
- DRM został wspomniany jedynie jako możliwość, nie jako wybór. Nadal szukamy metody, która będzie odpowiednia zarówno dla nas, jak i dla społeczności - tym wpisem na Twitterze przedstawiciele GSC GameWorld choć w pewnym stopniu łagodzą atmosferę, która zgęstniała po ujawnieniu, że w S.T.A.L.K.E.R. 2 [b]bez stałego połączenia z siecią nie zagramy[/b].

Źródło gram.pl

Obojętnie jaki by był to system zabezpieczeń to i tak znajda sposób na jego obejście. Czy ci wydawcy naprawdę są tak głópi i nie rozumieją że przez te durnowate zabezpieczenia tracą potencjalnych klientów ?!

Czy to może teraz taki sposób na darmową reklamę ?

Kto ma kupić to i tak kupi.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 285

Postprzez Realkriss w 10 Paź 2011, 22:13

Kpuc, a kto się tu kłóci?

Napisałam do Ciebie jednego posta i na tym koniec, więc nie demonizuj sytuacji.
Nie sprowokujesz mnie nawet swoimi błędami ortograficznymi.
Nie nudź mnie więcej.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 881

Postprzez Werewolver w 10 Paź 2011, 22:19

Ludzie uspokójcie się! Z tego co mi wiadomo to jest temat o STALKERZE 2, a nie o tym kto ma jakiego neta albo ile zadomowił zwierzaków z ulicy!

Uwagi moderatora:

Dobra, koniec offtopu bo bedom warny i zgrzytanie zębów. - Wheeljack
Image

Za ten post Werewolver otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
Werewolver
Tropiciel

Dołączenie: 06 Lut 2011, 13:53
Ostatnio był: 03 Kwi 2014, 20:53
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 37

Postprzez bax20 w 11 Paź 2011, 11:23

Przedstawiciele GSC jak najbardziej sobie zdają sprawę z tego że stałe połączenie z netem odstraszy fanów od tego tytułu. Dlatego wciąż uspokajają fanów na portalach społecznościowych, wystarczy poczytać ile ludzi protestuje w tej sprawie. O samych zabezpieczeniach DRM:

http://www.dobreprogramy.pl/Jak-walczyc ... 28242.html
Intel Core i5 6300HQ 2300MHz | 12GB DDR4 2400Mhz | Nvidia GeForce GTX 960M 4GB | Kubuntu 19.04
Awatar użytkownika
bax20
Stalker

Dołączenie: 30 Lis 2009, 21:07
Ostatnio był: 15 Lip 2024, 21:56
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 24

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość