Call of Duty

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Call of Duty

Postprzez Piterxd w 08 Paź 2011, 21:54

Tylko płacisz tyle jakby gra wprowadzała jakieś innowacje, rozwijała się itd. A tym czasem technicznie stoi w ciemnej dupie i tam zapewne zostanie - przecież kasa leci...
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 182

Reklamy Google

Postprzez Cysiu w 08 Paź 2011, 21:55

:

Piter, mówisz w "beznadziejnej i niezmiennej"? Spójrz na Stalkera właśnie, tutaj to masz niezmienną grafikę. 3 części i nie ma prawie żadnej różnicy, a Call Of Duty zmieniało się naprawdę dużo (chyba, że mówimy o XBOX'ie 360, to rzeczywiście, CoD 2 nie ma o wiele gorszej grafy od MW2, jest po prostu mniej elementów otoczenia). Call Of Duty będzie wg. mnie zawsze lepszy od swojego największego konkurenta, Battlefielda ze względu na to, że od samego początku był stworzony i do multiplayer'a i singleplayer'a, ma naprawdę świetną fabułę (KAŻDY!) i nie jest robiony przez pie****e Electronic Arts, które chce zbijać kasę na WSZYSTKIM, na czym tylko się da. Call of Duty przyciąga graczy fabułą i wartką akcją. Mimo, ze to strzelanka kooperacyjna (cóż, dużo jest współpracy z towarzyszami), to po prostu utożsamiasz się z bohaterami. Ja mogę z czystym sercem powiedzieć, że z CoD'em spędziłem naprawdę dużo pięknych chwil (jeśli chodzi o granie, of course). Ta gra ma olbrzymie rzesze fanów właśnie za to, że się NIE ZMIENIA. Call Of Duty jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych serii gier na świecie.

---------------------------------------------------------------------------

Ekhm... Ten post został napisany pod wpływem nadzwyczajnego wręcz debilizmu i głupoty, dlatego przepraszam za jego powstanie, zdanie moje uległo... "małej" zmianie. :E
Nie usuwam treści, bo się zrobi wyłom w temacie. @Kałach, dzięki za kozaka. ;)

Za ten post Cysiu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Damianox, Pijawol, kis104,
Negative atikabubu, SaS TrooP, Kałach.
Awatar użytkownika
Cysiu
Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2009, 19:46
Ostatnio był: 20 Kwi 2023, 23:35
Miejscowość: Szczecin
Kozaki: 84

Postprzez Szpagin w 08 Paź 2011, 22:11

Taa, a CoD nie jest tworzony przez koncern żądnego kasy Bobby'iego Koticka, który wielokrotnie publicznie stwierdzał, że markę powinno się eksploatować do granic możliwości. I CoD nie jest grą w której fabuła jest, jakby nie patrzeć, trochę dziwna (koronny przykład - MW2). I nie wiem, co zmieniło się w Call of Duty od czasu drugiej czy czwartej części. Chyba przybyło skryptów. A bohaterowie? W całej serii lubiłem tylko Reznowa, ale
:

on zginął
I ja bym chciał zmian, bo powiedz z ręką na sercu: po co kupować kolejny raz tą samą grę z trochę innym zestawem giwer, nowymi mapkami do multi, koszmarną linowością i masą skryptów?

Poza tym, sam sobie zaprzeczasz: najpierw mówisz o wielkiej różnicy między kolejnymi częściami, a potem, że CoDa kochamy za niezmienność czy coś w tym stylu.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Piterxd w 08 Paź 2011, 22:36

I właśnie na tym zarabiają - na olbrzymiej rzeszy fanów, którzy kupią kolejną część jaka by nie była.

A Stalker technicznie idzie do przodu - choć ten sam silnik, to przynajmniej nowe możliwości graficzne pod nowymi bibliotekami oraz lepsza stabilność w CoP.
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 182

Postprzez Damianox w 09 Paź 2011, 00:12

koszmarną linowością

Szpagin wybacz, że się wtrącę ale do ch*ja Pana co ty pierd*lisz !? O ile mnie pamięć nie myli to każdy CoD jest FPS'em wyobrażasz sobie CoD'a z elementami RPG (chodzi mi tu o zwiedzanie lokacji): "o kulfa kfiatuszek" itd. CoD powinien zostać takim jakim jest a jeśli komuś się fabuła nie podoba to nie musi grać nikt mu nie każe.

Edit.Z tego co widać na trilerach to nie będzie czego zwiedzać. :D
Awatar użytkownika
Damianox
Stalker

Dołączenie: 11 Kwi 2011, 17:41
Ostatnio był: 29 Wrz 2019, 11:05
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 11

Postprzez Zari w 09 Paź 2011, 10:36

Ludzie tu narzekają a ja (według niektórych "funboy CoD'a) stoję z boku i się śmieję z nich. Ludzie pomyślcie!
CoD jest strzelanką dynamiczną, emocjonującą zarówno w singlu jak i w multi. Można się tu nieźle napocić przy klawiaturze gdy zostajemy sami w teamie na S&D :E Grafika się tu nie zmienia bo wiadomo że przy grywalności grafika nie jest najważniejsza. Same Modern Warfare'y mają doskonałą optymalizację więc po co to psuć?
Battlefieldy są bardziej nastawione na taktykę i działanie w grupie. BF dopiero od Bad Company posiada tryb single player więc póki co raczkuje w tym temacie. Nie ma oczekiwać epickich wydarzeń na poziomie CoD-a.

Oba tytuły zapewniają różne doznania i obie gry będą dobre, przecież nie spodziewamy się kaszanek. :P
I obie gry zapewnią pełnię wojennych wrażeń, a jeżeli ktoś chce coś mocniejszego, zapraszam do gry w ArmĘ 2. :E

Wow, ale offtop. Mam nadzieję że mi się nie dostanie :D
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image

Za ten post Zari otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Damianox, Cysiu, Greyeeh.
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 19:01
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Postprzez KoweK w 09 Paź 2011, 11:41

Cysiu, a na czym Activision nie zbija kasy sprzedając Call of Duty? :E
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 01:25
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1477

Postprzez Cysiu w 09 Paź 2011, 13:26

Do Call Of Duty nie ma przynajmniej żadnych dodatków typu "super hiper wyj*****e szczałki do szczelby dla każdego gracza, który zamówi pre-order na 1 dzień". Wkurza mnie takie coś, bo wg. mnie grę powinno się sprzedawać w JEDNYM kawałku, a nie 10. Tak, wiem, do nowszych CoD'ów wyszły Map Packi itp. ale jednak to coś nieco innego. :/
Awatar użytkownika
Cysiu
Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2009, 19:46
Ostatnio był: 20 Kwi 2023, 23:35
Miejscowość: Szczecin
Kozaki: 84

Postprzez Soviet w 09 Paź 2011, 14:26

Cysiu: zainteresuj się ile miliardów tysięcy DLC będzie to Modern Warfare 3, a potem się wypowiadaj :). Nawet jakiś abonament wprowadzili, a dodatki mają się pojawiać co miesiąc.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez caleb59 w 21 Paź 2011, 17:06

------------

Minimalne wymagania sprzętowe MW 3:
System operacyjny: Windows XP, Windows Vista lub 7
Procesor: Intel Core 2 Duo E6600 lub AMD Phenom X38750 albo lepszy
RAM: 2 GB
HDD: 16 GB
Karta graficzna: kompatybilna z Shader 3.0 i pamięcią 256 MB, GeForce 8600GT lub ATI Radeon X1950 albo lepsza
Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c lub nowszym.
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |

Za ten post caleb59 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Damianox.
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:23
Kozaki: 672

Postprzez Zari w 22 Paź 2011, 18:43

Odpowiedź na trailer BF-a3 ? :E
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 19:01
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Postprzez KoweK w 23 Paź 2011, 10:56

Jeżeli to jest odpowiedź, to niech twórcy wiedzą, że przy BF3 wyglądają strasznie blado... Trailer BF-a 3 zrobił na mnie ogromne wrażenie, a to... obejrzałem i tyle. :P
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kontroler.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 01:25
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1477

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości