Ja posieje trochę reklamą tutaj, bo polecę zainteresować się filmem, który jeszcze nawet nie powstał, ale czekać warto ;D
Fabularnie średnio, bo cała fabuła zamyka się w tym, że Hitlerowskie Niemcy uciekają na ciemną stronę księżyca w 45, a wracają w 2018. Film zapowiada się niesamowicie i nie będzie naznaczony Hollywoodzkim kiczem, bo produkcja Fińska i do tego właściwie amatorska. Jednak... Warto, jak jasna cholera.
Film nieco szumu już narobił, i rzeczywiście jest dość nietypowy ale obawiam się, że będzie puszczany tylko w wybranych kinach wybranych krajów. Nie sądzę aby któryś z naszych dystrybutorów odważył się w wpuścić go do naszych kin... no ale pożyjemy zobaczymy.
Szwaby uciekające na Księżyc i wracające na Ziemię- czyżby nowa teoria spiskowa o końcu świata w 2018 roku ? A tak na serio film prezentuje się ciekawie sam pomysł dla mnie jest ciekawy. Zobaczymy w praniu co z tego wyrośnie- oby nie jakiś kicz.
Zapowiada się ciekawie, a o kiczu nie ma mowy, a jeśli już to kicz wykorzystany mądrze, bo to sci-fi z zacięciem komediowym ma być, więc się pewnie od campu się pewnie nie obejdzie, ale to dobra rzecz. Granie campem doskonale wychodzi na zdrowie Tarantino i Rodriguezowi, to czemu Finom miałoby nie wyjść? Swoją drogą, jak już przy temacie campu i exploitation jesteśmy, Machete polecam obejrzeć, wspomnianego już Rodrigueza. Plejada gwiazd w kapitalnych rolach. Lindsay Lohan gra samą siebie, czyli wiecznie naćpaną córkę gangstera, Saegal gada z meksykańskim akcentem, a De Niro bawi się w prześmiesznego senatora. Pielęgniarki biegają z UZI, Dany Treyo wszystkich tnie maczetą. Palce lizać. A i jeszcze to polecam:
@Soviet Dzięki gościu jesteś wielki . Szukam tej nuty od dawna i nie mogłem znaleźć . Tak samo uważam. Kiedyś to była muzyka a teraz te Biebery i Peje... Ech szkoda gadać...
@Papa Mobile, film naprawdę niezły - a ja już całkiem zapomniałem o Ślesickim (trochę cukierkowy koniec), natomiast z rodzimych produkcji mi bardziej podobał się ten(na plus - świetna muza)
Barowy klasyk - muzyka z filmu "Zero" - Adam "Burza" Burzyński
:
A i jeszcze jedno - jak lubisz "takie" klimaty - to szczerze polecam Blessed - z genialną muzą Cezarego Skubiszewskiego, film nokautuje na dwa dni!
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota" Wheeljack