przez dorian w 25 Wrz 2011, 12:54
W zasadzie to miałem to olać, spuścić wodę w kiblu po tym rysunku jw. Ale pozwolę sobie na moją odpowiedź co do niego, zresztą jak wszyscy wiedzą całkowicie doszlifowany jest też w temacie Delirium. A wodę spuszczę jak już się wypowiem, co o tym myślę.
Otóż moim zdaniem wszystko ładnie i pięknie w rysunku wygląda, dopóki jego autor nie stawia w nim kogokolwiek w formie mocno ośmieszającej, karykaturalnej, wręcz obraźliwej dla postaci w nim oddanych. Wtedy można się pośmiać. Niestety, ale zwłaszcza w ostatniej pracy naszego forumowego "mistrza rysunku", widać wyjątkową i złośliwą chęć ośmieszenia postaci w nim zawartych. I ja się z tym nie zgadzam, nie odpowiadają mi w taki sposób oddane frustracje autora rysunku. To, że ktoś się akurat raz i drugi nie zgadza w pewnych tematach, czy ma inne zdanie, albo wymaga czegoś wiecej nie znaczy, że można go potem np. w ten sposób mocno ośmieszać. Moim zdaniem jest to bardzo płytkie, prymitywne i kierowane zwykłą złośliwością, dość żałosne zagranie "poniżej pasa".
To tak pokrótce tyle co o tym myślę. Teraz uruchomiłem spłuczkę w kiblu.
P.S. A kozak ode mnie poleciał za wykonanie szkicu, za przekaz powinienem Ci wypić.
-
Za ten post dorian otrzymał następujące punkty reputacji:
- caleb59, Gabriel.