Woland napisał(a):Dołączam się do tych którym nie podoba się ograniczenie na kozaki.
I ja się dołączę.
1. Jeśli chcę dać kozaka za wartościowy post komuś komu niedawno dałem to "system" informuje mnie, że powinienem dać kozaka komuś innemu zanim nagrodzę wypatrzony przeze mnie post. A ten ktoś inny niekoniecznie na to zasługuje a więc w pewnym stopniu "system" wymusza na mnie rozdawanie kozaków na siłę i tym samym zaprzecza sensowi działania systemu nagradzania wartościowych wypowiedzi = Paradoks
2. Ogranicznik czasowy też jest zbyt restrykcyjny, zdarza się iż pada jedna wartościowa wypowiedź po drugiej, chciałbym je nagrodzić ale nie mogę, muszę X czasu czekać na taką możliwość, a w tym czasie padają kolejne wartościowe posty i trudno żebym zapisywał czy zapamiętywał komu miałem dać kozaka. W rezultacie powstaje zator - chciałbym kogoś nagrodzić ale mam związane ręce, a liczba wartościowych postów rośnie, w rezultacie osoba(-y) która(-e) naprawdę na to zasługuje(-ją) nic nie dostaje(-ją)... a szkoda bo powinna(-y).
Zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem - o ile wogole jest to możliwe - byłaby możliwość zwiększenia osobom o większej ilości kozaków możliwości dawania kozaków innym osobom np.: obniżenia czasu oczekiwania, większa ilość/częstość rozdawania kozaków lub większą siła kozaków czyli jeden dany kozak działa z siłą dwóch... ponoć admini czy modki mają taką możliwość.. poprawcie mnie jeśli się mylę. W naturalny sposób wytworzyłby się system gdzie osoby które pisują wartościowe posty nagradzałyby inne osoby piszące wartościowe posty i tym samym w naturalny sposób zmniejszyłaby się ilość idiotycznych postów bo pisanie sensownych postów przynosiłoby jakieś wymierne korzyści... no i ubyłoby nieco pracy moderatorom forum.
Idąc dalej tym tropem moderatorzy w ramach kary powinni wypijać kozaki zamiast tylko rozdawać warny. Kara = warn + X wypitych kozaków.