M.S.O nie działa z wersją PL?? To w co ja gram xD???
No tak po prawdzie to operacja z powyższego postu nie jest konieczna - te dialogi dotyczą przyłącznia i 'obsługi' kompanów, który to ficzer jest na ten moment wyłączony (jest z nim kilka nie rozwiązanych na ten moment problemów).
Dziś miałem fajną akcję. W okolicy anomalii "Szrama" w Zatonie spotkało się ok 20 ludzi z Monolitu z podobną liczbą stalkerów. Była niezła rzeźnia i fanatycy zaczęli wygrywać ale na szczęście dla stalkerów obok przechodził 8 osobowy oddział Wolności, który nie omieszkał przyłączyć się do zabawy ;D.
Czy to mod aranżuje takie większe bitwy czy to czysty przypadek, że wszystkie te npc znalazły się we właściwym miejscu o właściwym czasie żeby urządzić ustawkę;]?
Jest to całkowicie losowe.
Jest natomiast kilka obiektów w grze, które są tak fajnie położone, że uczyniłem z nich miejsca 'strategiczne', czyli będące obiektem zainteresowań wielu frakcji i profesji. W Zatonie jest to np. stara stacja benzynowa.
Jeśli chodzi o moje najfajniesze doświadczenie to atakowałem wraz z Powinnością bazę bandytów na wzgórzu nad Skadovskiem (aka Zarząd Lasów). Atakowaliśmy od strony mostu.
W tym samym czasie baza była atakowana z drugiej strony przez Wolność. W ferworze walki ustrzeliłem kogoś z Wolności i musiałem dokończyć bitwę z nimi wraz z Powinnością. Było fajne przejście w poziomie trudności między bandytami (na szczęście w bazie nie było Najemników, którzy też tam bywają) a Elitą Wolności (tylko Elita bezpośrednio atakuje wrogie bazy)