Wyprawa do Strefy :]

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Postprzez Organic Shadow w 15 Sie 2005, 16:23

Jak przekupisz wartowników to pewnie i Cie wpuszcza wtedy :wink: , ale mi by bylo szkoda kasy na takie cos [zawsze i z przewodnikiem mozna sie dogadac jak komus bardzo zalezny na wiekszej intensywnosci "atrakcji"...]. Ciekawe jak rozwinie sie konflikt Polsko - Rosyjski, bo to moim zdaniem tez moze miec niebagatelny wplyw na ewentualna wyprawe, ale póki co to i tak sa tylko plany, do których realizacji zostal jeszcze rok, wiec nie ma co sie tak goraczkowac i przejmowac :P
Awatar użytkownika
Organic Shadow
Tropiciel

Dołączenie: 29 Lip 2005, 12:49
Ostatnio był: 07 Mar 2007, 23:15
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez LPKorn3324 w 15 Sie 2005, 21:21

S.T.4.L.K.3.R.- jestes pewien, ze nie da sie innaczej jak przez biuro podrózy zalatwic wstep do strefy? (otoczenie elektrowni bo pripjat jest na bank za friko:D). Do tego jezeli za te 500zl jest przejazd Z KIJOWA DO CZARNOBYLA i tam pewnie pare h i narazie to musze powiedzie, ze do tanich to nie nalezy
Awatar użytkownika
LPKorn3324
Retired

Dołączenie: 23 Kwi 2005, 13:46
Ostatnio był: 01 Lis 2014, 14:04
Miejscowość: Poznan

Postprzez Organic Shadow w 15 Sie 2005, 21:26

Narazie to trzeba poczekac jeszcze co najmniej pól roku, bo do czasu jak samo planowanie wyjazdu mialoby jakikolwiek sens to moze sie wiele rzeczy zmienic na gorsze lub na lepsze.
Awatar użytkownika
Organic Shadow
Tropiciel

Postprzez panish w 15 Sie 2005, 22:08

Organic Shadow napisał(a):Narazie to trzeba poczekac jeszcze co najmniej pól roku, bo do czasu jak samo planowanie wyjazdu mialoby jakikolwiek sens to moze sie wiele rzeczy zmienic na gorsze lub na lepsze.

Sadze, iz wiele czynników wplywajacych na cene/ogólny ksztalt wycieczki by sie nie zmienilo. To tak jak wakacje nad morzem - z roku na rok ceny i sie jakos bardzo nie zmieniaja.

A co do wizyty w GSC - nie sadze, ze wpusili by nas tam ot tak po prostu. Trzebaby miec jakies silne poparcie, np. CDA podaloby nas jako swoich wyslanników. Takiej sile by nie obmówili. :wink:

P.S. Mój tata byl w tym roku na Ukrainie. Kiedy wrócil powiedzial mi dwie ciekawe rzeczty. Mianowicie - tam rozwarstwienie spoleczenstwa jest duzo wieksze niz w Polsce. Nie ma sredniej klasy - sa tam praktycznie tylko bogaci i biedni. Druga sprawa, ze Ukrainki sa cholernie urodziwe... :P :D
Awatar użytkownika
panish
Tropiciel

Dołączenie: 07 Maj 2005, 16:36
Ostatnio był: 19 Lut 2018, 05:22
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 1

Postprzez Organic Shadow w 15 Sie 2005, 22:42

Raczej taki podzial na klasy spoleczne istnienie, w mniejszym lub wiekszym stopniu, w wiekszosci panstw dawnego bloku wschodniego, a co do Ukrainek to ja jednak wole Polki albo Szwedki :D . Co do samego kosztu wyjazdu to zwaz na to, ze w ostatnim czasie wiele sie tam zmienilo jezeli chodzi o polityke, a zmienic sie moze jeszcze wiecej, wie pozyjemy zobaczymy. Mysle, ze CD-Action by spodobal sie ten pomysl, w koncu nie sepilibysmy od nich kasy, tylko ewentualnie "wejsciówki vipowskie" :P
Awatar użytkownika
Organic Shadow
Tropiciel

Postprzez ST4LK3R w 16 Sie 2005, 06:59

LPKorn3324 napisał(a):S.T.4.L.K.3.R.- jestes pewien, ze nie da sie innaczej jak przez biuro podrózy zalatwic wstep do strefy? (otoczenie elektrowni bo pripjat jest na bank za friko:D). Do tego jezeli za te 500zl jest przejazd Z KIJOWA DO CZARNOBYLA i tam pewnie pare h i narazie to musze powiedzie, ze do tanich to nie nalezy
...Dzieki, ze NIE czytac mnie uwaznie! 500 zl jest za cala wycieczke-od Twojego domu do powrotu pod Twój dom!Z noclegami, wyzywieniem, wszelkim transportem i wejsciem do strefy! A pro po Ukarineki biedy-zgadzam sie...Tam za pare dolców mozesz miec wszystko (UKRAINKI!) :P (widzieliscie "Eurotrip" i balange w Bratyslawie za 1,83 $? )...
AMD FX-8350 @4500 | Gigabyte GA-970A-UD3 | 2x 4GB DDR3 1600 Kingston | Gigabyte GF 660 OC | OCZ Vertex 4 SSD | OCZ ModXStream Pro 600W | Iiyama E2407HDS | Windows 7 Pro.

Canon EOS 550D | LG 4X HD | Fiat Stilo 2007 MultiJet 150 KM.
Awatar użytkownika
ST4LK3R
Retired

Dołączenie: 28 Lip 2005, 15:35
Ostatnio był: 02 Mar 2026, 18:54
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 9

Postprzez Ctalkep w 16 Sie 2005, 10:43

DeeJaySqter napisał(a):A czy ktos wogule wie jak to jest z zalatwianiem zezwolen do wjazdu na strefe?? zastanawiam sie jaki jest tez bezpieczny czas pobytu tam...domyslam sie ze nikt nie przebywal by tam z obecnych tutaj dluzej niz od switu do zmierzchu... (...)

Co do zezwolen - Biura oferujace wycieczki zalatwiaja wszystkie formalnosci. Jak jedziesz sam - niestety, musisz wykombinowac pozwolenie panstwowe. Ta dziewczyna co jezdzi motorem to miala szczescie, bo miala ojca urzednika. Tylko nie mysl, ze dasz im (straznikom) jakas karteczke i cie przepuszcza! Kolesia nie wpuscili z wycieczki bo mial mala literówke w nazwisku...

Co do promieniowania - tam promieniowanie jest w jednej trzeciej promieniowania w centrum Warszawy. Wiec mozna to nazwac urlopem od promieniowania. Ale jest tam pare miejs do których nie wolno wchodzicpod zadnym pozorem jak Radioaktywny las (który podobno swiecil ?).
Awatar użytkownika
Ctalkep
Kot

Dołączenie: 07 Maj 2005, 14:19
Ostatnio był: 07 Maj 2009, 18:24

Postprzez Organic Shadow w 16 Sie 2005, 11:22

S.T.4.L.K.3.R. - nie chce sie czepiac, ale niestety Bratyslawa to stolica Slowacji [chyba, ze sie cos od wczoraj zmienilo i ja o tym nic nie wiem :P ] :wink: . I jeszcze jedno, w jednym ze swoich wczesniejszych postów napisales, ze wycieczka z biurem podrózy rozpoczyna sie dopiero w samym Kijowie, a sami musimy tam dojechac i mamy do tego momentu wolna reke, to skoro teraz napisales, ze te 500zl to za wszystko tzn. przejazd z punktu A do punktu B i z powrotem to w koncu jak to jest? Trzeba jakies "dowody" przedstawic tym w biurze podrózy [np. bilety], ze ich w jajo sie nie chce zrobic ? :P Jak mozesz to napisz co i jak dokladnie bo teraz to juz jest troche zamotane to :?
Awatar użytkownika
Organic Shadow
Tropiciel

Postprzez DeeJaySqter w 16 Sie 2005, 22:09

sorry...tu skad klikam nie maja polskich znakow...od wrzesnia klikam juz po polsku...

btw

a tak wogule to jak na chwile bierzaca wyglada sklad wyprawy?? ja sie pisze i ze swojej strony postaram sie jeszcze ze 2 osoby zwerbowac.
DeeJaySqter
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2005, 18:23
Ostatnio był: 04 Kwi 2008, 15:00
Miejscowość: Warsaw district

Postprzez Organic Shadow w 16 Sie 2005, 23:15

Na dzien dzisiejszy to jak wiadomo nie jest to nic pewnego jeszcze, bo sytuacja moze kilkakrotnie sie zmienic, wiec wedlug mnie o pewnym skladzie to na pewno jeszcze za wczesnie, zeby mówic, ale ja na dzien dzisiejszy bylbym zainteresowany bo kasa na pewno bedzie, tylko wchodza w gre sytuacje losowe, wiec bezpieczniej bedzie po prostu pisac, ze jest sie zainteresowanym. Kto jeszcze sie dopisuje?
Awatar użytkownika
Organic Shadow
Tropiciel

Postprzez Pabcio w 17 Sie 2005, 11:28

Ja bym pojechal, ale wiem, ze jest to nie mozliwe. Ale mam pomysla. Zamiast pierniczyc sie z przewodnikami, zróbcie tj. w grze, tzn. kombinezon i macha na siebie, plecak na tyl, karabin w lape, kontenerek na artefakty do samochodu i jechana! Strazników sie rozwali, przewodnika wezmie jako zakladnika, a koszty zwróca sie po sprzedaniu artefaktów. No co? Nie? Tylko tak sobie myslalem...
Awatar użytkownika
Pabcio
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2005, 15:00
Ostatnio był: 19 Wrz 2017, 23:11
Kozaki: 2

Postprzez ST4LK3R w 17 Sie 2005, 12:25

Organic Shadow napisał(a):S.T.4.L.K.3.R. - nie chce sie czepiac, ale niestety Bratyslawa to stolica Slowacji [chyba, ze sie cos od wczoraj zmienilo i ja o tym nic nie wiem :P ] :wink: . I jeszcze jedno, w jednym ze swoich wczesniejszych postów napisales, ze wycieczka z biurem podrózy rozpoczyna sie dopiero w samym Kijowie, a sami musimy tam dojechac i mamy do tego momentu wolna reke, to skoro teraz napisales, ze te 500zl to za wszystko tzn. przejazd z punktu A do punktu B i z powrotem to w koncu jak to jest? Trzeba jakies "dowody" przedstawic tym w biurze podrózy [np. bilety], ze ich w jajo sie nie chce zrobic ? :P Jak mozesz to napisz co i jak dokladnie bo teraz to juz jest troche zamotane to :?

Po pierwsze o Bratyslawie wiem :| Tylko to sa na tyle zblizone panstwa, ze pozwolilem sobie na takie porównanie...A wycieczke wykupujemy na miejscu.Wczesniej trzeba sie ugadac, np: przez maila, by mieli wolnego przewodnika.Jedziemy, placimy i gotowe...
AMD FX-8350 @4500 | Gigabyte GA-970A-UD3 | 2x 4GB DDR3 1600 Kingston | Gigabyte GF 660 OC | OCZ Vertex 4 SSD | OCZ ModXStream Pro 600W | Iiyama E2407HDS | Windows 7 Pro.

Canon EOS 550D | LG 4X HD | Fiat Stilo 2007 MultiJet 150 KM.
Awatar użytkownika
ST4LK3R
Retired

Dołączenie: 28 Lip 2005, 15:35
Ostatnio był: 02 Mar 2026, 18:54
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 9

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość