Kasa

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Kasa

Postprzez Gavdylenko w 22 Cze 2011, 17:03

Macie jakiś sposób na zarobienie dużych pieniędzy mam mało kasy a chce sobie coś kupić.Jak macie sposób to piszcie ja jestem nad jantarem
Славься, Отечество наше свободное,
Счастья народов надёжный оплот!
Знамя советское, знамя народное
Пусть от победы к победе ведёт!
Awatar użytkownika
Gavdylenko
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2011, 13:26
Ostatnio był: 28 Lut 2013, 19:03
Miejscowość: In der Dunkelheit
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 53

Reklamy Google

Re: Kasa

Postprzez Pijawol w 22 Cze 2011, 17:27

- Dojdź do mostu do Limańska to dostaniesz 50.000 RU.
- Prowadź wojnę frakcji.
- Sprzedawaj artefakty.
- Sprzedawaj pendrive.
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 11:15
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Krzysu_Pl w 22 Cze 2011, 17:37

- Zbieraj żywność i wódę, sprzedawaj barmanom.
- Sprzedawaj broń i amunicję tylko zaprzyjaźnionym postaciom.
Awatar użytkownika
Krzysu_Pl
Tropiciel

Dołączenie: 05 Maj 2010, 19:23
Ostatnio był: 24 Kwi 2022, 21:40
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 81

Postprzez Sucharus w 22 Cze 2011, 17:37

Najbardziej opłacalne to szukanie artefaktów w zbiorach anomalii , w każdej odsłonie stalkera to się sprawdza.

Sucharus
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Cze 2011, 16:55
Ostatnio był: 22 Cze 2011, 18:41
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez Gavdylenko w 22 Cze 2011, 17:39

Za wojne frakcji coś dostane ?
Ale konkretnie co dostane kase?
Ostatnio edytowany przez Gavdylenko, 22 Cze 2011, 18:29, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Gavdylenko
Tropiciel

Postprzez Pijawol w 22 Cze 2011, 18:23

Tak dostaniesz za:
- Pomoc Twoim oddziałom
- Zdobycie bazy wroga
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Postprzez Darth ReX w 22 Cze 2011, 18:51

Sprzedaj karabiny, celowniki i tłumiki najemników w Dolinie mroku. Kilkadziesiąt tysięcy spokojnie wpadnie do kieszeni.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 00:15
Kozaki: 224

Postprzez Pijawol w 22 Cze 2011, 19:06

Darth ReX napisał(a):Sprzedaj karabiny, celowniki i tłumiki najemników w Dolinie mroku. Kilkadziesiąt tysięcy spokojnie wpadnie do kieszeni.

No co Ty. Za te najemników to góra z 10 tysiaków. Może 15.
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Postprzez echelon w 22 Cze 2011, 19:20

Siąść na dupie i nic nie robić, wpadnie najwięcej :P. Gavdylenko zapytał jak zarobić dużą kasę i poradzono mu żeby sprzedawał praktycznie wszystko co ma i wykonywał zadania. Litości. Żeby zarobić trzeba grać; wiadomo, że więcej kasy (czy lepszy sprzęt, który jak sprzedamy to dostaniemy więcej kasy) zarobimy za konkretne zadania niż za sprzedanie komuś kiełbasy. A jak liczba rubli jest bliska zeru to sprzedamy to co nam zbywa, to oczywiste. Oczywiste rozwiązanie do banalnego problemu. Z gry czerpie się najwięcej radości jak się wykonuje dużo zadań i bywa we wszystkich miejscach w danej lokacji, a nie tam gdzie tylko grube ruble leżą. Gramy dla przygody czy dla wirtualnej mamony?
Ja w elektrowni miałem kasy jak lodu, a i tak nie miałem co z nią zrobić, bo praktycznie od Limańska to mogłem tylko naprawiać sprzęt za te ruble. O ulepszaniu nie wspominam, bo w Limańsku miałem już świetnie ulepszony sprzęt i nie było u kogo coś jeszcze dorabiać do tego. Więc grać, grać, grać i jeszcze raz grać, a kasa przyjdzie sama.
Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Nim podmuch jakiś strzepnie chwiejne potylice
Awatar użytkownika
echelon
Tropiciel

Dołączenie: 28 Mar 2010, 21:28
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:24
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 41

Postprzez Gavdylenko w 22 Cze 2011, 19:47

echelon napisał(a):Siąść na dupie i nic nie robić, wpadnie najwięcej :P. Gavdylenko zapytał jak zarobić dużą kasę

Tak dokładnie o to pytałem a konkretniej odpowiedzi nie dostałem tylko echelon mi wreszcie coś praktycznego doradził spróbowałem wszystkich sposobów latałem ze sprzętem w te i we w te i doszedłem do wniosku że żeby zdobyć jakiś dobry sprzęt to muszę grać pare dni góra pare tygodni próbowałem także siedzieć na tyłku i nic nie robić stwierdziłem że moge jedynie cmoknąć się w d*pe bo kasy ni jak nie dostałem.Wojna frakcji dała mi tyle że straciłem :+: i czas.Ale jako że jestem kotem to pomyślałem że zaczne uganiać się za mutantami w zadaniach ale to nudne.Chciałbym napisać tu jeszcze coś śmiesznego ale nie przychodzi mi nic do głowy :D
Awatar użytkownika
Gavdylenko
Tropiciel

Postprzez Woland w 22 Cze 2011, 22:26

Co polecam:
Wojna frakcji :)

Najlepiej się zaangażować w konflikt Wolność-Powinność. Czyją stronę wybierzesz już sam zdecyduj. Ja wybrałem Wolność bo to anarchiści. Fajnym pomysłem jest zajęcie bazy wroga bo dodatkowo w przypadku Wolności dadzą ci Dragunova który jest dobrą snajpą a Czyste Niebo jest jedyną częścią gdzie Vintar jest kiepską snajpą. Dadzą ci też fajny egzo, kasę i jakąś amunicję i coś jeszcze.
Poza tym latanie po mapie i mordowanie powinnościowców.

Zbieranie artefaktów? Zysk jednorazowy. Artefakty się nie odradzają już. Ja tam je kolekcjonowałem.

PS: Jak wpadnie ci karabin z tłumikiem/lunetą lub tymi dwoma rzeczami naraz to zdejmij te dodatki do broni bo handlarz ci za tą broń policzy bez uwzględnienia bonusów a tak zarobisz i z karabinu i z tłumika i z lunety.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Kozaki: 10

Postprzez Alchemik w 22 Cze 2011, 23:28

Na początku warto zbierać wódę. Zimny ją kupi za 100% ceny, a ta wala się po bagnach tonami. Później musisz zbierać artefakty, najlepiej właź w każdą anomalię. Grawi, która można znaleźć na bagnach, można opylić, bo ma +3 promieniowania, a skrętak jest dopiero w dolinie mroku lub agropromie. Sprzedawaj złom, wala się go na wysypisku bardzo dużo, raz ktoś znalazł 3 wintary. Ogółem sprzedawaj wszystko co ci nie potrzebne. Ja po dolinie mroku miałem ok 30 000 rubli :E.
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 42 gości