Gdzie najlepiej sprzedawać ?

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Gdzie najlepiej sprzedawać ?

Postprzez utratasklad w 05 Cze 2011, 15:08

Każdy trader bierze określoną ilość kasy za towar sprzedany dla siebie. Który bierze dla siebie najmniej, czyli najbardziej opłaca się mu sprzedawać np. bronie ? Np handlarz bandytów kompletnie odpada, za to handlarz w bazie Czystego Nieba daje za bronie nawet dużo. On jest pod tym względem najlepszy czy ktoś inny w grze da więcej za jakąkolwiek broń np. TRS 301 ?
utratasklad
Kot

Dołączenie: 28 Maj 2011, 19:41
Ostatnio był: 26 Cze 2011, 18:10
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Gdzie najlepiej sprzedawać ?

Postprzez Junx w 05 Cze 2011, 15:17

Każdy da ci dużo za broń im lepsze masz stosunki z daną frakcją na początku sprzedajesz na grosze "złom" później przy lepszych stosunkach dostajesz więcej za "złom". Proste im lepsze stosunki tym więcej kasy dostajesz :E
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 358

Postprzez utratasklad w 05 Cze 2011, 21:24

No nie za bardzo to prawda. Jestem w wolności, a aszot daje mi mniej za złom niż trader czystego nieba.
utratasklad
Kot

Dołączenie: 28 Maj 2011, 19:41
Ostatnio był: 26 Cze 2011, 18:10
Frakcja: Wolność
Kozaki: 0

Postprzez Junx w 05 Cze 2011, 21:27

utratasklad napisał(a):No nie za bardzo to prawda. Jestem w wolności, a aszot daje mi mniej za złom niż trader czystego nieba.

No tak, ale zależy jak masz "zapełniony pasek" danej frakcji im więcej tym lepiej i należy wykonywać zadania w danej frakcji nie licząc wojny frakcji. Za uszkodzonego TRS dostawałem średnio po 2000 Ru u aszota i tak oddałem mu ich chyba z 30-40 sztuk (Misja z najemnikami) to byłem bogaty jak mało kiedy.

Edit: Nie licząc oddzielnie poszły celowniki i tłumiki to był dodatkowy zysk.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Kozaki: 358

Postprzez impulse_101 w 05 Cze 2011, 21:53

Czyste niebo jest najbardziej opłacalne :E Robisz to na patencie, na innych mapach zbierasz rożne drogie graty typu SWD i znosisz je do skrytki znajdującej się obok przewodnika lub możliwie blisko niego. Teraz problem polega na tym ze jeżeli uzbierasz przykładowo 200kG gratów i chcesz je sprzedać w bazie Czystego Nieba to musiałbyś albo trzy raz zasuwać na piechotę co jest straszna katorgą (wiadomo udźwig jest jakieś ~70kg) albo 3 razy skorzystać z usług przewodnika (czyli łącznie 6 razy zapłacić, licząc w obie strony). Jak łatwo zauważysz koszty transportu powodują ze zysk jest znikomy ale jest na to sposób :E
Bierzesz max udźwigu z swojej skrytki i cala zawartość plecaka wywalasz przewodnikowi pod nogi, powtarzasz to tyle razy aż cala zawartość skrytki będzie leżała u jego nóg. Teraz ważne! Musisz stanąć w taki sposób żeby mieć jednocześnie w zasięgu "reki" cala stertę gratów jak i przewodnika. Gdy zbierzesz te wszystkie graty (czyli nasze przykładowe 200kg) do plecaka to logiczne ze nie możesz się ruszyć :P Ale na szczęście zagadać z przewodnikiem możesz a on przeniesie Cię do bazy na bagnach bez względu na to czy w plecaku masz 2kg czy 200kg :E Jak już się pojawisz w bazie to wywalasz wszystko z plecaka na ziemie i porcjami zanosisz to handlarza (jakieś 30m). Ja tak robiłem kursy z bazy stalkerow w Agropromie (dużo złomu z tropów po bitwach bandyciVSstalkerzy) i nieźle rubli zarobiłem :wink:
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez lolek90 w 06 Cze 2011, 11:56

impulse_101 napisał(a):Czyste niebo jest najbardziej opłacalne :E

Z tym się zgadzam :) a co do kładzenia 200kg złomu przed przewodnikiem jest nie potrzebne ponieważ można sobie wgrać mod na udźwig i z edytować go według swojego widzi misie :E

Tu masz link do moda

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=3324

a tu jest link do edytowania udźwigu

http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?t=685
Awatar użytkownika
lolek90
Kot

Dołączenie: 10 Sie 2010, 23:28
Ostatnio był: 20 Sie 2012, 08:09
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez Pijawol w 10 Cze 2011, 08:44

Najlepsze Czyste Niebo. Jak dla mnie temat do zamknięcia.
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 20:59
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 38 gości