Czemu uważacie Czyste Niebo za słabą grę?

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Re: Czemu uważacie Czyste Niebo za słabą grę?

Postprzez melkor w 28 Maj 2011, 22:07

Pytacie czemu CS ssie? STABILNOŚĆ ta gra nie wie co to stabilność, co chwile wywala jak nie z BugTrapem to bez żadnego komunikatu, zapytacie co z patchami, patche to jakieś nieporozumienie, co nowszy patch tym więcej bugów odkrywałem nie wspominając o częstszych wypadach na pulpit, np: przy patchu 1.5.05 miałem stałego BugTrapa w jednej lokalizacji w Limańsku nie dało sie tego ominąć koniec gry zwyczajnie, a w patchu 1.5.10 BugTrap pojawiał sie zaraz po kliknięciu Nowa Gra, darujcie sobie ten tytuł drodzy rodacy, ja wydałem na tą gre 40 zł i teraz żałuje :(
melkor
Stalker

Dołączenie: 08 Paź 2010, 15:12
Ostatnio był: 08 Mar 2013, 21:10
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez FireBall w 29 Maj 2011, 12:58

Zadziwiające...
Przeszedłem STALKER Czyste Niebo bez ani jednego "wywalenia do pulpitu"...
Zbieg okoliczności?
SPISEK!
O Monolicie!
Skieruj nasze celowniki w stronę nieprzyjaciół, skieruj nasze oczy na zakamuflowanych wrogów, a nasze pociski na niewiernych!
Niechaj błogosławiony będzie ten, który uwierzy.
Niechaj przeklęty będzie ten, który nie wierzy!
Zaprowadzimy POKÓJ... Poprzez niesamowitą siłę ognia!
Awatar użytkownika
FireBall
Kot

Dołączenie: 20 Maj 2011, 22:47
Ostatnio był: 22 Lip 2011, 17:55
Miejscowość: Główna Baza Monolitu w Prypeci.
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 4

Postprzez Papa Mobile w 29 Maj 2011, 15:46

Jeśli chodzi o mnie, nie uważam, że Clear Sky jest najsłabszym ogniwem trylogii S.T.A.L.K.E.R.. Owszem jest mnóstwo baboli typu mutant atakuje mnie przez ścianę, wojna frakcji itp, ale mimo to w mojej ocenie (nie jestem informatykiem) gra jest ciekawa. Pojawia się wątek poszukiwań w Zonie pendrive i innych cudów celem zmodyfikowania uzbrojenia oraz pancerzy. Bardzo mi się spodobało to, iż artefakty są widoczne na detektorach. Fajne jest również to, że różne frakcje mają swoje mocne strony. Jak pisał kiedyś Martin, Red Forest w CS również ma swój niepowtarzalny klimat,(btw, gdyby cała Zona miała taki klimat to... ;)). Może teraz się nie spodobać, ale CoP jest płaski jak naleśnik for me, owszem lubię popykać w CoP, wolę CS, handlarze w CS mają więcej "charakteru" itd., ale o tym chętniej porozmawiałbym na żywo, nie przez neta, tak czy siak w mojej ocenie CS ma swojego kopa i nie jest cienki.
„Et aux horions, l’on verra qui a meilleur droit" — Jeanne d’Arc
Image
Awatar użytkownika
Papa Mobile
Tropiciel

Dołączenie: 23 Sie 2007, 13:54
Ostatnio był: 06 Wrz 2023, 19:11
Miejscowość: Campus Pagani
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 133

Postprzez Junx w 29 Maj 2011, 18:17

melkor napisał(a):Pytacie czemu CS ssie? STABILNOŚĆ ta gra nie wie co to stabilność, co chwile wywala jak nie z BugTrapem to bez żadnego komunikatu, zapytacie co z patchami, patche to jakieś nieporozumienie, co nowszy patch tym więcej bugów odkrywałem nie wspominając o częstszych wypadach na pulpit, np: przy patchu 1.5.05 miałem stałego BugTrapa w jednej lokalizacji w Limańsku nie dało sie tego ominąć koniec gry zwyczajnie, a w patchu 1.5.10 BugTrap pojawiał sie zaraz po kliknięciu Nowa Gra, darujcie sobie ten tytuł drodzy rodacy, ja wydałem na tą gre 40 zł i teraz żałuje :(

Nie wiem jaki masz Konfig Kompa ,ale ale jeżeli na patchu 1.5.10 wywala ci grę to nie wiem jak trzeba się starać. Ja gram on nowa i wracam z doliny mroku i bez żadnego wypadu do pulpitu (cienie dynamiczne i ustawienia średnie gram). Nie wiem skąd wy bierzecie te wypady do pulpitu. Czy gra was nie lubi czy takie macie "perfidne" kompy że was wywala ja tam nie narzekam grałem kiedyś na 1.5.05 i miałem tylko JEDEN wypad do pulpitu. Jeżeli macie cały czas wypady to musicie się starać :D

Ja nie mam osobiście nic do tej gry mi się podoba tylko mam czasami wiechy.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super

Za ten post Junx otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Darth ReX.
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 19 Paź 2024, 13:20
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez melkor w 30 Maj 2011, 00:40

Junx napisał(a):
melkor napisał(a):Pytacie czemu CS ssie? STABILNOŚĆ ta gra nie wie co to stabilność, co chwile wywala jak nie z BugTrapem to bez żadnego komunikatu, zapytacie co z patchami, patche to jakieś nieporozumienie, co nowszy patch tym więcej bugów odkrywałem nie wspominając o częstszych wypadach na pulpit, np: przy patchu 1.5.05 miałem stałego BugTrapa w jednej lokalizacji w Limańsku nie dało sie tego ominąć koniec gry zwyczajnie, a w patchu 1.5.10 BugTrap pojawiał sie zaraz po kliknięciu Nowa Gra, darujcie sobie ten tytuł drodzy rodacy, ja wydałem na tą gre 40 zł i teraz żałuje :(

Nie wiem jaki masz Konfig Kompa ,ale ale jeżeli na patchu 1.5.10 wywala ci grę to nie wiem jak trzeba się starać. Ja gram on nowa i wracam z doliny mroku i bez żadnego wypadu do pulpitu (cienie dynamiczne i ustawienia średnie gram). Nie wiem skąd wy bierzecie te wypady do pulpitu. Czy gra was nie lubi czy takie macie "perfidne" kompy że was wywala ja tam nie narzekam grałem kiedyś na 1.5.05 i miałem tylko JEDEN wypad do pulpitu. Jeżeli macie cały czas wypady to musicie się starać :D

Ja nie mam osobiście nic do tej gry mi się podoba tylko mam czasami wiechy.

Mój komp ciągnie bez problemu Widźmina 2 na maksymalnej rozdziałce i średnich ustawieniach więc nie pisz mi tu że to wina słabego sprzętu
melkor
Stalker

Postprzez Junx w 30 Maj 2011, 11:44

melkor napisał(a):Mój komp ciągnie bez problemu Widźmina 2 na maksymalnej rozdziałce i średnich ustawieniach więc nie pisz mi tu że to wina słabego sprzętu

Nie mówię że to wina sprzętu tylko nie wiem skąd biorą się u niektórych wypady do pulpitu skoro u, niektórych nie ma ich wcale. Sam mam kompa starego (może z 5 lat ma) i nie narzekam na wypady bo ich nie mam wcale.
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez Sylwesterx w 30 Maj 2011, 14:44

Może wina systemu.
Awatar użytkownika
Sylwesterx
Stalker

Dołączenie: 24 Sty 2011, 15:37
Ostatnio był: 29 Cze 2024, 01:14
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 7

Postprzez melkor w 30 Maj 2011, 16:03

System świeży jeszcze a te moje BugTrapy to najczęściej błąd skryptu tak jak ten w Limańsku
a po wgraniu najnowszego patcha gra wywala już zaraz po kliknięciu wczytaj
melkor
Stalker

Postprzez Junx w 30 Maj 2011, 16:05

Sylwesterx napisał(a):Może wina systemu.

Może i tak. Załóżmy chce ktoś grać na full i mu się przycina gra nie nadąża i jest wypas do pulpitu. Sam tam miałem zmniejszyłem detale i było już ok. Nie ważna jest grafa ważne aby dało się grać płynnie bez pięknej grafy. Liczy się przyjemność z gry a nie grafika. Jak ktoś chce grafikę to niech wł. sobie Crysis'a 2 na full to zobaczymy czy wyrobi mu komp :E
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez melkor w 30 Maj 2011, 16:39

Junx napisał(a):
Sylwesterx napisał(a):Może wina systemu.

Może i tak. Załóżmy chce ktoś grać na full i mu się przycina gra nie nadąża i jest wypas do pulpitu. Sam tam miałem zmniejszyłem detale i było już ok. Nie ważna jest grafa ważne aby dało się grać płynnie bez pięknej grafy. Liczy się przyjemność z gry a nie grafika. Jak ktoś chce grafikę to niech wł. sobie Crysis'a 2 na full to zobaczymy czy wyrobi mu komp :E

Jasno napisałem że mój komputer jest nowy zakupiony specjalnie na nowy gry i komputer wyrabia crysisy i inne podobne śmieci bez problemu i to na fuul detalach
melkor
Stalker

Postprzez El Diablo w 30 Maj 2011, 19:20

FireBall napisał(a):Zadziwiające...
Przeszedłem STALKER Czyste Niebo bez ani jednego "wywalenia do pulpitu"...
Zbieg okoliczności?
SPISEK!

Coś musi być uknute bo mi też się ten wyczyn udał, raz na czysto drugi raz na modzie i też 0 wyj*bek :D
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2008, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2021, 14:47
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 53

Postprzez Junx w 30 Maj 2011, 19:58

melkor napisał(a):Jasno napisałem że mój komputer jest nowy zakupiony specjalnie na nowy gry i komputer wyrabia crysisy i inne podobne śmieci bez problemu i to na fuul detalach

Dobrze wiemy masz nowego ale inni nie mają niestety i muszą im te wystarczyć co mają. Sam swojego mogę złomem nazwać bo jest nim (2.23 GHz 1,5 GB Ram, karta 512) na te czasy to już jest złom niektórzy nawet takiego nie mają ale grają bo chcą zagrać nawet i na minimalnych detalach ale chcą poczuć zonę. :D

Za ten post Junx otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive FireBall.
Awatar użytkownika
Junx
Modder

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości