Właśnie wkroczyłem do Czerwonego lasu. Jeszcze nie zdążyłem przywołać swoich oddziałów (gram Najemnikami) w celach testowych, ale zauważyłem ciekawego buga (jak grałem Wolnością to myślałem że to tylko jednorazowy błąd). Mianowicie Pustelnik należący do Oporu i będący wrogiem, w kilkadziesiąt sekund po odwiedzeniu go (wystarczy, że wejdę, popatrzę na niego i wyjdę) powoduje wyjazd na pulpit. Co gorsza nie ma żadnego loga błędu. Jedyne co mam w logu to takie coś:
- Kod: Zaznacz wszystko
* Saving spawns...
* Saving objects...
* 24207 objects are successfully saved
* Game Twister_quicksave.sav is successfully saved to file 'c:\users\public\documents\stalker-stcs\savedgames\twister_quicksave.sav'
stack trace:
[error][ 8] : W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia.
Skopiowałem tez to co wcześniej aby wyraźnie było widać brak konkretniejszych informacji.
Co do CTD gdy wczytuję zapis, w którym moje oddziały stacjonują w Czerwonym lesie to jest taki log:
- Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line : 180
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ...k.e.r. - clear sky\gamedata\scripts\xr_walker.script:75: attempt to index local 'manager' (a nil value)
stack trace:
Cholera jasna... Cały Clear Sky. Sprawdziłem od niechcenia czy działa quicksave w Czerwonym lesie i się wczytała gra bez problemu. Dodam że quick'a zrobiłem w tym samym momencie co zwykłego save'a, nawet się nie ruszyłem.
Po zajęciu koszar w kopalni znowu żadnego save'a nie mogę wczytać... Tylko teraz nie wywala mnie a wczytywanie zacina się na synchronizacji. Co ciekawsze jak zajrzałem do loga to był całkowicie pusty.
Żeby było śmieszniej, udało mi się wczytać jednego z wcześniejszych save'ów z Czerwonego lasu, gdzie moi ludzie już są... Wszystko działa ok. Nie rozumiem tego zbytnio ale ja jestem tylko prostym człowiekiem.
Co Ty na to smoq2?
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.