Koniec w X16 ??

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Koniec w X16 ??

Postprzez wwwdjkamil w 11 Gru 2010, 11:28

Problem jest taki że "zaciąłem" się w X16. Jestem tak na początku ale nie mam amunicji do niczego (oprócz pistoletu z tłumikiem). Nie mogę walczyć z zombiakami jeżeli nie mam nawet pestek do kałasza :( Jeżeli chodzi o eq to mam kałacha z celownikiem , trs300, pistolet z tłumikiem i kombinezon stalera. Mam seva z misji z krugłowem. Z kasą nie jest źle, nie powiem wam ile mam dokładnie bo nie pamiętam ale sporo. I moje konkretne pytanie jest takie: jeżeli już wczytam seva to co mam kupić?? Jakąś broń? Czy wykupić całą amunicję jaką ma doktorek od "Witam!" (sacharov czy jakoś tak).
:

Ludzka ciekawość nie zna granic
Awatar użytkownika
wwwdjkamil
Kot

Dołączenie: 19 Lut 2010, 22:40
Ostatnio był: 25 Lip 2024, 13:25
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: Koniec w X16 ??

Postprzez k4r00 w 11 Gru 2010, 12:08

W x16 jest dużo strzelania. Pamiętaj, żeby celować zombiakom w głowy ;) A amunicji kup najlepiej ze 3 rodzaje. Najlepszy sposób to kupić amunicję/quicksave/quickload/kupić amunicję/quick... itd. Parę granatów również się przyda, szczególnie na kontrolera ;)
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Scurko w 11 Gru 2010, 12:36

Jak byłem w X16 to nasuwało mi się pytanie, czy starczy mi amunicji. Miałem przy sobie około 200 pestek do Obokana i bez problemu uporałem się ze wszystkimi zombiakami i kontrolerem. Jak wychodziłem z X16 to miałem dalej 200. Wniosek z tego taki, że przeszedłem lokację używając tylko amunicji znalezionej po drodze (oczywiście używałem też granatów).

Ekwipunek masz dobry. Jeśli masz dużo kasy to możesz się obładować nabojami, nie widzę problemu. Po prostu staraj się nie strzelać po ścianach :P , a na pewno nie zostaniesz bez amunicji.

Pozdrawiam.
Image

"TYLKO ŻYCIE POŚWIĘCONE INNYM WARTE JEST PRZEŻYCIA"

http://fairview.deadfrontier.com/refer. ... ontier.com
Awatar użytkownika
Scurko
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lip 2007, 20:16
Ostatnio był: 16 Kwi 2022, 18:56
Miejscowość: Dębowiec k.Cieszyna
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez wwwdjkamil w 11 Gru 2010, 12:59

Z tym strzelaniem po głowach to jest mały problem bo raczej bronie nie są zbyt celne. Nie wiem może to dla tego że jestem przyzwyczajony do gier w których jeżeli się wymierzy w głowę to nie ma bata musi trafić, w stalkerze czasami wywali się pół magazynka nie trafiając ani razu mimo że celuje się precyzyjnie. Powiedzcie mi ile tak sztukowo powinno mi wystarczyć amunicji na całe X16 i wyjście z niego. Dziękuję bardzo serdecznie za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi.
:

Ludzka ciekawość nie zna granic
Awatar użytkownika
wwwdjkamil
Kot

Dołączenie: 19 Lut 2010, 22:40
Ostatnio był: 25 Lip 2024, 13:25
Kozaki: 1

Postprzez k4r00 w 11 Gru 2010, 13:00

300 pocisków do broni głownej + może jakiś shotgun. 2 Granaty F1 i misja zaliczona :)
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Lucjusz w 11 Gru 2010, 13:13

Ja zawsze miałem więcej granatów ale to kwestia gustu. U Sacharova kup ze 300szt do kałacha a na pewno Ci nie braknie bo jeszcze u Zombich będziesz znajdować. Ogólnie to na Twoim miejscu to bym pozbył się którejś ze szturmówek i na jej miejsce wziął jakąś snajperkę. Strzelba też się przydaje, w szczególności na mutki albo właśnie w labach gdzie są małe dystanse ale nie jest niezbędna.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez Stalker Daniel w 11 Gru 2010, 13:19

Ja zawsze znajdowałem jakąś dobrą broń np. tunder14(często mi się choronży zabijał ten z baru) a pestek to miałem 180+120 do broni zastępczej a pistolet to kupiłem u tego sprzedawcy z powiności taki co snajperzy z wolności mają.A i nie zabijałem tych z powiności jak by co.
Stalker Daniel
Kot

Dołączenie: 04 Lis 2010, 22:01
Ostatnio był: 31 Gru 2010, 14:45
Miejscowość: Bar "100 Radów"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 3

Postprzez StalkerCiastek w 11 Gru 2010, 13:50

Ale wy macie problemy. Ja tam zawsze biorę Chasera i Trs. Z pestkami to różnie. Tyle, żeby starczyło. Czasem zamiast Trs biorę szybkostrzelnego Ak-74. Naboi do niego jest mnóstwo pod ziemią. Więc jeśli masz deficyt amunicji to najlepszym wyborem jest Ak-74 i Chaser 13. Pistolet nie jest koniecznością. A jeśli mówisz, że masz tylko jego to przy odrobinie szczęścia też powinno wystarczyć. Zbieraj amunicje od zombiaków i jakoś przeżyjesz. Jeśli naprawdę jest źle to wczytaj sejwa sprzed X16 i tym razem nie zapomnij o amunicji :D. Z mutantami w kompleksie fabrycznym nie musisz walczyć. Wystarczy biec do wejścia do laboratorium i się nimi nie przejmować. Powodzenia!
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Kozaki: 58

Postprzez Pijawol w 12 Gru 2010, 15:22

Nawet jak Ci brakuje amunicji to pójdź sobie na jakichś bandziorów. Łatwo pokonać i często można zdobyć ammo do kałacha.
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Wczoraj, 13:50
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez echelon w 12 Gru 2010, 16:35

Pierwszy raz jak szedłem do X16 wziąłem taki zestaw jak napisał StalkerCiastek - Chaser (nieoceniona pomoc) i Trs. Ale z Trs'a raczej trudno robić headshoty z nieco większych odległości, więc jeśli miałbym dzisiaj tam iść to bym zamiast tego wziął Obokana z celownikiem ewentualnie IL86 (no chyba, że wcześniej byłeś w Magazynch i masz wspaniałego GP37 :)). Idąc do labu przez rozbity helikopter, gdzie trzeba znaleźć naukowca, jak i w samym labie raczej więcej się znajduje amunicji właśnie do Obokana.
W kompleksie można olać mutanty i gonić przed siebie, ale niestety trzeba liczyć się z tym, że trochę ci się od nich dostanie zanim dobiegniesz do schodów w dół. Gnoje generalnie są jakby w 2 skupiskach na terenie kompleksu, więc którędy byś nie szedł po przejściu przez bramę fabryki to się na którąś grupkę natkniesz. Ja za pierwszym razem za bardzo wdałem się z nimi w walkę i straciłem sporo amunicji, do labu wszedłem prawie z niczym, a z labu wyszedłem z ok. 10 nabojami w magazynku, więc nauczony doświadczeniem następnym razem podrzuciłem im z zaskoczenia granaty, polecam ten sposób. A pistolet zostaw sobie w skrzynce, raczej nieprzydatny, a tylko obciąża.
Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Nim podmuch jakiś strzepnie chwiejne potylice
Awatar użytkownika
echelon
Tropiciel

Dołączenie: 28 Mar 2010, 21:28
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:24
Miejscowość: Stalowa Wola
Kozaki: 41

Postprzez per-kac w 12 Gru 2010, 18:12

Najlepiej zainwestuj w naboje do oporu jakim jest udźwig lub dostępność produktu. Jeżeli starczy ci kasy to wydaj ją na apteczki i bandaże. Jedzenia nie kupuj - zombie zawsze jakieś mają ;)
Oni wszyscy są śmieszni, to Grzech jest jedyną słuszną drogą którą będe podążać aż do śmierci...
Awatar użytkownika
per-kac
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lis 2009, 17:50
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 15:06
Miejscowość: Gdzieś w Zonie...
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 56

Postprzez Woland w 14 Gru 2010, 00:45

A ja polecam załatwić sobie G36 jakoś (w magazynach może być przy ognisku obok maksa) ale nie obowiązkowo.
I latać z 1000-1500 pociskami.Najlepiej zostaw trsa, chyba że wspomnianego już G36 zdobędziesz.
Ja bez tysiąca pocisków nigdzie nie wyjdę!
A strzały w głowę-łatwizna!Jak masz lunetkę...
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości