Pierwszy raz jak szedłem do X16 wziąłem taki zestaw jak napisał StalkerCiastek - Chaser (nieoceniona pomoc) i Trs. Ale z Trs'a raczej trudno robić headshoty z nieco większych odległości, więc jeśli miałbym dzisiaj tam iść to bym zamiast tego wziął Obokana z celownikiem ewentualnie IL86 (no chyba, że wcześniej byłeś w Magazynch i masz wspaniałego GP37
). Idąc do labu przez rozbity helikopter, gdzie trzeba znaleźć naukowca, jak i w samym labie raczej więcej się znajduje amunicji właśnie do Obokana.
W kompleksie można olać mutanty i gonić przed siebie, ale niestety trzeba liczyć się z tym, że trochę ci się od nich dostanie zanim dobiegniesz do schodów w dół. Gnoje generalnie są jakby w 2 skupiskach na terenie kompleksu, więc którędy byś nie szedł po przejściu przez bramę fabryki to się na którąś grupkę natkniesz. Ja za pierwszym razem za bardzo wdałem się z nimi w walkę i straciłem sporo amunicji, do labu wszedłem prawie z niczym, a z labu wyszedłem z ok. 10 nabojami w magazynku, więc nauczony doświadczeniem następnym razem podrzuciłem im z zaskoczenia granaty, polecam ten sposób. A pistolet zostaw sobie w skrzynce, raczej nieprzydatny, a tylko obciąża.