Witam Was dzisiaj, mam nadzieje że w dniu którym rozwiążę swoje problemy.
Po zakupie nowej karty jestem wniebowzięty jej możliwościami. Zawsze marzyłem o tak dobrym sprzęcie, nie dość że karta warta jest 500zł to udało mi się ją kupić za 350. Wczoraj testowałem takie gry jak Mafia 2 czy COD: Black Ops, i chodzą z wymaxowanymi do oporu ustawieniami - bez zacinki a tym bardziej low fps. Jedyny duży minus karty to jej głośność w trybie 3D, chodzi jak odkurzacz - naszczeście jak używam trybu 3D to używam słuchawek, co niweluje odgłosy o 90%. Dziś czas na test Stalkera, ale to później - na razie jadę po przejściówkę do monitora.
A teraz szczęście w nieszczęściu...Z rana uruchomiłem kompa i wszystko potoczyło się jak zawsze, czyli do dupy. System nawet już się nie uruchamiał tylko freezował i restartował przy znaczku windowsa. Podirytowany już na maxa, włączyłem diagnozę systemu windows, która kilka minut sprawdzała sobie system. I co o dziwo wyskoczyło:
Jeżeli podłączone są do systemu jakieś zewnętrzne urządzenia, takie jak mp3, aparat cyfrowy, etc. - prosimy o odłączenie. W teście nie wykazało żadnych błędów dyskowych, cpu czy ram, a jakiś jeden systemowy o kodzie błędu = 0x2. Odłączyłem moją nagrywarkę zewnętrzną oraz pendrive, komputer uruchomił się bez problemów i błędów w systemie. Nie wiem czy to faktycznie wina tych urządzeń, przekonamy się o tym jutro - ale fajnie by było jeśli to one sprawiają problem i gryzą mi się z systemem.