Blue Screeny mnie polubiły, pomocy :(

Naznaczony nie rozumiał tej wojny. Prawdą jednak było, że zbierała krwawe żniwo. Konsole czy PCty?

Re: Blue Screeny mnie polubiły, pomocy :(

Postprzez Kontroler w 25 Lis 2010, 14:20

Od szczeniaków, to ty mnie śmieciu zwykły nie wyzywaj, to po pierwsze, a po drugie nie opłaca się kupować za te pieniądze i tyle. Po co mu taka badziewna karta jak i tak g*wno pogra na tym dx11, lepiej mieć wydajną grafikę w dx10. Za rok nie będzie samych gier z dx11 i wbij to sobie w mózg.

Uwagi moderatora:

regulamin pkt 2 - Matrix
Awatar użytkownika
Kontroler
Ekspert

Dołączenie: 11 Lis 2009, 21:29
Ostatnio był: 24 Paź 2022, 10:53
Miejscowość: Świebodzin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 131

Reklamy Google

Postprzez k4r00 w 25 Lis 2010, 14:27

Przestańcie się wyzywać bo Was powarnują :) A co do Dx11 to Kontroler ma trochę racji. Narazie jest po prostu za mało gier pod tą wersję DirectX'a, więc jeśli Michu pisze że nie chce się zadłużać to po co proponujecie mu droższe karty?
Według mnie kupił bardzo dobrą kartę i nie ma sensu żeby poszedł zaraz zmienić na nową. Sam grałem na 4870 i byłem wniebowzięty pracą tej karty. Jeśli autor tematu napisze coś więcej, gdy już przyjdzie mu karta to wtedy napiszecie. A teraz nie ma sensu pisać, która jest zgodna z "jedynastką", a która nie.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez accerone w 25 Lis 2010, 15:08

-- wywalone--

Michu na kartę ma bardzo mały budżet - chce kupić coś jak najtaniej i żeby starczyło na jak najdłużej, więc 4850/4870 nie jest najlepszym zakupem. Lepsze będzie własnie 5750 lub GF450. Zreszta napisałem też że nieźle wybrał jeżeli mu na zgodności z DX11 nie zależy. Czytajcie ludzie ze zrozumieniem.

Do Bambosza niżej - nie pisze nowego posta co by nie oftopować, ale do następnych herezji muszę się odnieść.
Akurat 5750 mam i ta karta świetnie sobie radzi zarówno z dx10 jak i z dx11 (za wyjątkiem tesselacji), nie jest demonem wydajności, ale ja z drugiej strony nie jestem jakimś progejmerem i jak do tej pory w rozdziałce 1920x1200 w zdecydowaną większość gier które mam gram na maksymalnych ustawieniach. A jak coś gdzieś chrupnie to przestawiam niektore ustawienia oczko niżej i dalej jest płynnie, więc nie róbcie z tej karty jakiejś kaszanki.
To bardzo dobry sprzęt jak na swoja cenę.
Ostatnio edytowany przez accerone 25 Lis 2010, 18:52, edytowano w sumie 5 razy
Grafika w grze jest równie ważna jak wszystkie inne jej składowe, niczego nie należy traktować po macoszemu. Tak uważam, w której grupie procentowej graczy jestem ? :D
accerone
Stalker

Dołączenie: 09 Sty 2010, 07:23
Ostatnio był: 07 Sty 2011, 15:39
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 10

Postprzez MatrixSTR w 25 Lis 2010, 15:10

Według mnie @accerone może mieć trochę racji ponieważ w 2 lata po premierze DX10 wyszły gry działające tylko na nim (Just Cause2 na przykład). Więc całkiem możliwe że za jakiś rok lub 2 lata wyjdą jakieś gry które chodzą tylko na DX11
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 08 Lis 2024, 17:19
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Kozaki: 276

Postprzez Michu w 25 Lis 2010, 16:51

Nie zależy mi na Direct 11 :) Zresztą jeżeli faktycznie kiedyś będzie WIELKA potrzeba posiadania najnowszego Directa, to zwyczajnie kupię kartę inną.. oczywiście mówiłem że chciałbym jak najdłużej pracować na tej karcie - i tak będzie. Nie gram już teraz w gry tak jak kiedyś, jednak czasem lubię coś przejść :). Karta powinna być u mnie w mniej niż 1-2h, ponieważ już o 8 rano była w magazynie 7km ode mnie a o 8 wyjechała. (wiadomo że kurierzy krążą po okolicy, więc prosto do mnie z magazynu nie jedzie)

Dziś strasznie męczyłem się z odpaleniem PC ale wreszcie się udało, kupa nowych błędów a nawet jeden freez podczas ładowania Windy. Przerzuciłem pamięci do poprzednich banków i się poprawiło, ale na tych drugich też ok działały wczoraj.
Czekam już tylko na grafikę i zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 30 Cze 2024, 22:02
Miejscowość: Jelenia Góra

Postprzez Bambosz107 w 25 Lis 2010, 18:33

Matrix Strefa14 napisał(a):Więc całkiem możliwe że za jakiś rok lub 2 lata wyjdą jakieś gry które chodzą tylko na DX11

Takie gry wyjdą, gry konsole zaczną obsługiwać Shader Model 5.0, czyli właśnie DX11. Jak na razie, to ledwo sobie radzą z DX9. OT mały.

Michu, jak tam nowa karta? Doszła już? Koniecznie napisz, jak się sprawuje i czy twój problem jest rozwiązany.

Co do samej karty - HD 5750 do DX11? Ładne żarty, accerone, naprawdę. Do DX11 trzeba mieć kartę pokroju GTX 470 czy HD 5870. Analogicznie - co z tego, że jakieś GeForce G210 obsługuje DX 10.1, jak toto ledwo filmy odtwarza. Taka sytuacja jest tutaj, ten Radeon to ledwo sobie będzie radził z DX10.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Cze 2022, 20:42
Miejscowość: Tarnów
Kozaki: 87

Postprzez Michu w 26 Lis 2010, 13:25

Witam Was dzisiaj, mam nadzieje że w dniu którym rozwiążę swoje problemy. :)
Po zakupie nowej karty jestem wniebowzięty jej możliwościami. Zawsze marzyłem o tak dobrym sprzęcie, nie dość że karta warta jest 500zł to udało mi się ją kupić za 350. Wczoraj testowałem takie gry jak Mafia 2 czy COD: Black Ops, i chodzą z wymaxowanymi do oporu ustawieniami - bez zacinki a tym bardziej low fps. Jedyny duży minus karty to jej głośność w trybie 3D, chodzi jak odkurzacz - naszczeście jak używam trybu 3D to używam słuchawek, co niweluje odgłosy o 90%. Dziś czas na test Stalkera, ale to później - na razie jadę po przejściówkę do monitora.

A teraz szczęście w nieszczęściu...

Z rana uruchomiłem kompa i wszystko potoczyło się jak zawsze, czyli do dupy. System nawet już się nie uruchamiał tylko freezował i restartował przy znaczku windowsa. Podirytowany już na maxa, włączyłem diagnozę systemu windows, która kilka minut sprawdzała sobie system. I co o dziwo wyskoczyło:

Jeżeli podłączone są do systemu jakieś zewnętrzne urządzenia, takie jak mp3, aparat cyfrowy, etc. - prosimy o odłączenie. W teście nie wykazało żadnych błędów dyskowych, cpu czy ram, a jakiś jeden systemowy o kodzie błędu = 0x2. Odłączyłem moją nagrywarkę zewnętrzną oraz pendrive, komputer uruchomił się bez problemów i błędów w systemie. Nie wiem czy to faktycznie wina tych urządzeń, przekonamy się o tym jutro - ale fajnie by było jeśli to one sprawiają problem i gryzą mi się z systemem.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Postprzez accerone w 26 Lis 2010, 14:10

Czy po instalacji nowego systemu zainstalowałeś wszystkie stery do urządzeń na płycie?
Zainstaluj wszystko z Win update - wszystkie ważne aktualizacje. MS wydał kiedyś jakąś łatkę do obsługi zewnętrznych kart 32Gb - może masz własnie taką w playerze lub cyfraku i tu jest pies pogrzebany. W każdym bądź razie zainstaluj wszystkie ważne poprawki do systemu. Sprawdź w biosie jak masz poustawiane USB - w mojej płycie są jakieś opcje do USB w Biosie co prawda nigdy nie musiałem tam grzebać ale posprawdzaj. Rozumiem że BSODów już nie ma ?
Jak rozdziałka - ustawiła się właściwa czy nadal problem.

Michu a czy ja pisałem o pamięci nagrywarki - pisałem o playerze i/lub cyfraku.
Co prawda nagrywarka tez ma pamięć - tzw Bufor - ale to nie o taka pamięc chodzi.
Ostatnio edytowany przez accerone, 26 Lis 2010, 14:18, edytowano w sumie 1 raz
Grafika w grze jest równie ważna jak wszystkie inne jej składowe, niczego nie należy traktować po macoszemu. Tak uważam, w której grupie procentowej graczy jestem ? :D
accerone
Stalker

Postprzez Michu w 26 Lis 2010, 14:15

Jak nagrywarka może miec pamięć? :P I ile razy mam mówić że czy są bsody czy nie mogę zobaczyć dopiero następnego dnia xD... dziś w ogóle sie nie uruchamiał i był jeden BSOD ale w cofaniu systemu, a później robiłem tę diagnozę i to co mi pokazała to te urzadzenia zew. Sciagalem poprawki juz wczesniej i one nic nie dają.
Zobaczę jutro czy bez nagrywarki wlacza sie ok.

Nie, nie mam normalnej rozdziałki bo jeszcze nie kupiłem przejściówki, zaraz jadę do sklepu...
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Postprzez yoshi w 26 Lis 2010, 14:51

W razie, gdyby bsod jednak wyskoczył...
Z moim kompem był właściwie ten sam problem. Niby wszystko działało sprawnie, wszystkie testy pokazywały, że jest ok. Miałem 4gb ramu, 2x2, tak, jak Ty. Problem cudownie ustąpił, gdy 2x2 gb zmieniłem na 4x1 gb. Tu proponuję zrobić to samo. Mi pomogło.
"I zrobię Ci taką apokalipsę jakiej sobie nawet święty Jan nie wyćpał."

Bądźmy realistami, żądajmy niemożliwego
Che Guevara
Awatar użytkownika
yoshi
Kot

Dołączenie: 02 Maj 2009, 22:15
Ostatnio był: 01 Sie 2012, 03:40
Kozaki: 0

Postprzez Michu w 27 Lis 2010, 12:38

Spróbuję pożyczyć od kogoś RAM'y DDR3 i zostawić na noc kostkę.
Dziś znów się wieszał i automatycznie restartował (bez BSOD'a) i tak w kółko. Wyłączyłem go przyciskiem, włączyłem i ruszył.

:P

btw, tym razem raz jebnęło jakimś 0x00000050
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Postprzez accerone w 27 Lis 2010, 12:53

Bez BSODów czyli już jest lepiej - ustaw timingi pamięci na 9-9-9-27, zamiast 9-9-9-24.
accerone
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 1 gość