Pisałem już na dwóch forach ale chyba napiszę jeszcze tutaj, ponieważ w większości mało osób odpowiada bo albo nie chce, albo nie wie... Mam nadzieję że na moim ulubionym forum znajdę pomoc wśród zinformatyzowanych (:E) ludzików.
Przytoczę mój post z innego forum:
Złożyłem sobie kilka dni temu kompa:
AMD Phenom II 955 x4 3.2Ghz
GIGABYTE GA-880GM-UD2H
GoodRam DDR3 CL9 1333, 4GB (2x2)
Samsung SpinPoint F3 HD502HJ (500GB, 7200RPM, 16MB, SATA/300)
OCZ 500W StealthXStream
Grafika - chwilowo zintegrowana
Zainstalowałem Win7 32bit, pierwszego dnia chodziło wszystko w porządku, ucieszony poszedłem spać a gdy rano włączyłem kompa pojawił się pierwszy problem, aero zaczęło się psuć i wyskakiwały errory, więc kompa zresetowałem - po tym już system w ogóle się nie uruchomił, blue-screeny i inne ścierwa wylatywały przy każdym restarcie. Postanowiłem re-instalować system, tym razem na Win7 64bit, znów wszystko chodziło w porządku do czasu gdy poszedłem spać i wstałem rano, kolejne blue screeny... ale tym razem obyło się bez reinstalacji systemu, wystarczyło w Biosie wczytać "load fail safe settings" - czy coś w ten deseń, i komp ruszył. Znów chodzi wszystko w porządku.
Uploaded with
ImageShack.usZastanawia mnie to że mogę go wyłączać i włączać kiedy chcę, a wszystko jest ok - dopiero jak go zostawię na noc dostaje tego wszystkiego
.
Czy to może być wina BIOSU? Mam wersje pł. gł, 1.3 (przynajmniej tak mam napisane na płycie ze sterownikami).
Dziś piszę ze szkoły, a rano znów to samo tyle że nawet ustawienie w biosie fail safe settings nie pomogło. Wyskakiwały tez inne komunikaty na Blue-screenach niż wcześniej.
0x0000007E, było jednym z nich/
Robiłem testy dysku twardego HDTune, wszystko ok. Instalowałem najnowsze sterowniki od ATI oraz robiłem testy MemTest'em na pamięci, które też nic nie wykazały...
Jestem bezradny i nie wiem co robić, bo jeżeli coś się zepsuło to muszę być pewny, tak o na gwarancję nie odeślę -_-..
Btw, znalazłem coś takiego, spróbuje tez ogarnac jak wróce do domu i uda mi sie system uruchomić.
http://www.mywindowsclub.com/resources/ ... error.aspx