przez Pudzianos w 12 Lis 2010, 20:10
Na początku witam wszystkich Stalkerów na stronie, to mój pierwszy post (;
Mam niemały dylemat, wart kilkadziesiąt złotych, a mianowicie - czy zakupić CoP? Długo zastanawiałem się nad zakupem Czystego Nieba, w końcu kupiłem. I co? Zawiodłem się. To znaczy, znalazłem to, czego szukałem, ale nie do końca. Zabrakło mi Prypeci (dla niej kupiłem CS! 'Podziemia Prypeci' z okładki skutecznie mnie zmyliły), ta zamknięta formuła (idź z jednej mapy, do drugiej, i nie wracaj, bo po co? itd.). Kiedy ja chciałem pochodzić sobie po Prypeci, po wioskach. Przyczaić się pod krzakiem, pooglądać przyrodę, bądź zapolować na dzikiego zwierza. Pobiegać po Prypeci, u stóp Bloku Czwartego, przez Czerwony Las. I to wszystko okraszone wspaniałym klimatem. W CS znalazłem tylko klimat... Te piesze podróże wzdłuż spękanej ulicy, mijając wraki samochodów, opuszczone gospodarstwa, gdy szumi wiatr, słońce znika za chmurami, kłosy traw lekko falują... To było to.
Stąd moje pytanie do Was - czy warto wydawać kolejne pieniądze na CoP? Czy znajdę to, czego szukam? Wolności, i klimatu? No i czy gra działa płynniej, bo CS ciął się jak rasowe emo? (;