Zwróć przedmiot: Urządzenie eksperymentalne

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Zwróć przedmiot: Urządzenie eksperymentalne

Postprzez waste w 06 Wrz 2010, 20:54

Mam problem z misją Zwróć przedmiot: Urządzenie eksperymentalne. Idę na miejsce, wskakuję do dziury, pojawiają się dwa elektryczne duchy. I teraz... nie wiem jak w SC, ale w SoC one nie były zbyt niebezpieczne. Irytowały, rzucały puszkami czy skrzynkami, zabierały 5-10% życia. Tutaj zabierają mi 90-100% od jednego uderzenia. Nie mam czasu się rozejrzeć po pomieszczeniu. Mam na sobie egzoszkielet, a w nim koraliki przeciw krwawieniu i nie bardzo wiem co zrobić dalej. Poziom trudności - stalker (to taki średni). To jest bug, czy feature? (znaczy: one takie silne są?)
waste
Kot

Dołączenie: 01 Wrz 2010, 15:15
Ostatnio był: 07 Sty 2014, 10:13
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Zwróć przedmiot: Urządzenie eksperymentalne

Postprzez Nyguz w 06 Wrz 2010, 21:08

Dobra strzelba, śrut i gonisz je :D Ja zawsze tak robię. Jak na nie nie patrzysz to walą w Ciebię, ale zacznij biegać za nimi z "shotgunem",a zaczną spierdzielać, to w tedy je strzelaj do nich :E (bez komentarza o ich uciekaniu, bo jak ja gram to normalnie tak jakby uciekały ode mnie) Ale pamiętaj, tylko śrutówka ;)
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 25 Cze 2021, 00:49
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 112

Postprzez waste w 06 Wrz 2010, 21:13

Za dwoma na raz trudno biegać :)
Próbowałem już ze 20 razy. Spadam, 2-3 sekundy i leżę. Czasem skrzynka się rozwali o drabinę, to mi daje 2 sekundy życia więcej. To jest dziwne, one rzucają we mnie błyskawicznie jak jestem na dole i z siłą zdolną powalić słonia. Nie mam czas wziąć jednego na muszkę nawet. DAMN!
waste
Kot

Postprzez Ashenmoor666 w 06 Wrz 2010, 21:49

to jak one już latają sobie tam w dole widzisz je z góry to może zmarnuj troszkę granatów na nich, jakiś granatnik rakieta czy coś żeby zrobić mini piekło na dole, tylko wyzbieraj i schowaj wszystkie karabiny po bandziorach to nie będą mieć czym rzucać. jeśli stojąc nad drabiną nie widzisz poltigerestów to weź wejdź w głąb tam w ścianie jest kilka skrzyń za metalową osłoną, rozwal kilka to powinny "duchy" się obudzić że co jest nie tak. poza tym na pewno grasz na stalkerze?? bo na tym poziomie nigdy nie miałem problemu z nimi
"I didn't come to play. I came to win."
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Dołączenie: 17 Lut 2010, 10:06
Ostatnio był: 21 Gru 2016, 17:44
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez waste w 06 Wrz 2010, 23:23

> g_game_difficulty
g_game_difficulty gd_stalker

Zrobiłem jak mówiłeś. Duchów nie widać, więc poszedłem dalej korytarzem, gdzie jest zamknięte zejście na dół. Przez szparę zniszczyłem skrzynki, wrzuciłem nawet granat, niestety się nie pojawiły. Coś dziwnego. ;( Najgorsze, że na dole nie ma się gdzie schować.

Zmieniłem na gd_novice ale to niewiele zmieniło. Zamiast po 2 uderzeniach, zabili mnie po 4. Ganianie za nimi mija się z celem, bo są szybcy.
Ostatnio edytowany przez waste, 06 Wrz 2010, 23:37, edytowano w sumie 1 raz
waste
Kot

Postprzez djcycu w 06 Wrz 2010, 23:35

Nie robiłem tego zadania szczerze powiedziawszy ale atakowałem te mendy granatami. Wystarczy zrobić bełt na dole aby się pojawiły a potem tłuc z góry. Albo śrutem albo granatem :) Można tradycyjnie zwykłą kulką ale nie właź tam. Atakuj z góry.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez waste w 06 Wrz 2010, 23:39

Tylko one nie wychodzą. Obrzuciłem teren dziesięcioma granatami (wszystkie jakie miałem) we wszystkie możliwe dziury jakie dało się dosięgnąć z góry. To było zanim napisałem na forum.
waste
Kot

Postprzez Ashenmoor666 w 07 Wrz 2010, 13:10

może się kryją w tym podziemnym kiblu albo cuś..
ja zawsze robiłem piekło na dole i był spokój. albo panowie z Powinności łazili obok drabiny i strzelali o środka :D a spróbuj zejść trochę drabinką w dół i wejść do góry ciekawe czy się uaktywnią
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Postprzez waste w 07 Wrz 2010, 13:22

Chyba mówimy o innym miejscu :) Nie ma tam Powinności, to była kryjówka bandytów w Czerwonym Lesie (zaraz koło muru tam gdzie jest Leśnik, ale wewnątrz lasu), w której można znaleźć artefakt kompas dla Leśnika. No i generalnie dziura przy drabinie jest tam za mała, nie można zejść na doł. Bohater owszem, wchodzi na drabinę - stopami tylko - odwraca się przodem do niej i chowa broń, ale na dół nie schodzi ani kroku. Przynajmniej mnie się nie udało go zmusić.
Może kiedyś była tam Powinność bo znalazłem tam ze 20 karabinów różnorakich. I przy okazji grupę snorków (odnawiającą się co jakiś czas).
waste
Kot

Postprzez Ashenmoor666 w 07 Wrz 2010, 21:53

w bramie na przeciwko chaty leśnika stoją dwa oddziały powinności, jak się wyrznie bandytów z jaskini po lewej to kilku tam idzie i jeden jest handlarzem, mam tak od zawsze :D

brachu te deski przy drabinie można rozwalić :E
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Postprzez waste w 08 Wrz 2010, 00:00

Faktycznie.......
Ale się naciąłem.
Założyłem, że skoro skrzynka, składająca się z kilku desek, rozwala się pod naporem noża, to pojedyncza deska tym bardziej powinna. Tymczasem tutaj trzeba wpakować w deskę kilka kulek. Ja tylko nożem próbowałem, za to wielokrotnie - bez skutku. I teraz sprawa jest o wiele prostsza. Poltergeisty pojawiają się jak zejdę do połowy drabiny.

Dziękuję serdecznie! :)

BTW U mnie bandytów zabiły snorki, a Powinność nie kwapi się, żeby tam iść. Szkoda, bo handlarz by się przydał.

PS. Chociaż to i tak nie rozwiązuje problemu ich siły. Nie mam pojęcia jak to się stało, ale na szczęście to już nie ma znaczenia. :)
waste
Kot

Postprzez Sniper_TomSon w 08 Wrz 2010, 18:26

A ja mam takie pytanko: skąd wytrzasnąłeś tego questa, od kogo go wziąłeś i co to jest to urządzenie eksperymentalne? Bo ja tego questa nie miałem... Wyrżnąłem w pień Powinność, za miast niej przyszła Wolność i jedyny quest jaki od nich dostałem to żebym się pofatygował po czołgowy karabin maszynowy. Byłbym wdzięczny za opis tego questa.

Jak chcesz się z polterami pobawić, to ja ci radzę: weź automat z dużymi magazynkami albo km rp -74, ulepszony na maksa egzoszkielet wolności (lub zwykły) i wskakuj. Ja mam myszkę z dodatkowymi przyciskami, jeden sobie zrobiłem jako szybką apteczkę, drugi jako szybki bandaż. Wbiłem tam z bodajże FT200M i porozwalałem xD. Zużyłem cuś koło 15 bandaży i z 10 apteczek, ale się opłaciło, bo w środku jest mmmmm palce lizać artefakcik.
Z dystansu można wszystko.
Awatar użytkownika
Sniper_TomSon
Stalker

Dołączenie: 16 Mar 2010, 19:52
Ostatnio był: 19 Paź 2013, 22:09
Miejscowość: Świnoujście
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości