Zjawiska paranormalne

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Zjawiska paranormalne

Postprzez Pawlowicz w 04 Lip 2010, 08:40

Teraz powiem mądrą rzecz: Gdyby Obcy istnieli i ,,nawiedzali" naszą planetę to są na pewno egoiści, samoluby i inne pokraki które nie podzielą się technologią z inną rasą inteligentną. Nie przyjmuje argumentów że się nas bali lub że nie jesteśmy godni tej technologi. Człowiek teraz idzie ku rozpadowi cywilizacji a nie ku jej wzrostom. Zamiast skupić się na energetyce lub ekologi my testujemy nową broń atomową.
Image
Falloutowe Wojny Frakcji http://fallout.wojnyfrakcji.org/
Stalkerowe Wojny Frakcji http://www.stalker.wojnyfrakcji.org/
Awatar użytkownika
Pawlowicz
Stalker

Dołączenie: 03 Kwi 2010, 08:13
Ostatnio był: 07 Cze 2014, 18:24
Miejscowość: Zona
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Madox69 w 04 Lip 2010, 12:42

To tak gwoli małego offtopu, dzisiaj z powodu tych problemów energetycznych wreszcie wraca się do siłowni atomowych, niedługo otworzą kolejny testowy reaktor fuzyjny jak im to się uda to problemy energetyczne znikają, a co do ekologi toć dobrze znamy system oddziaływań zwierząt i roślin i środowiska na siebie nie ma jakoś z tym problemów więc o co ci chodzi ? może chodzi ci o te hasło medialne "ekologia" tych już nie chcę się wyrażać często upośledzonych greeenpeacowców.
Scientia potestas est
Awatar użytkownika
Madox69
Kot

Dołączenie: 10 Gru 2008, 16:49
Ostatnio był: 16 Lut 2024, 23:19
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Walker P9m

Postprzez Pawlowicz w 04 Lip 2010, 16:15

Chodzi mi o to że ludzie mówią ekologia. A zarówno media jak ekolodzy nic nie robią. Lasy równikowe nadal są masowo wycinane. A ekolodzy w jakiś miasteczkach się do drzew przywiązują. Może i rozwijamy się w dziedzinie zwanej energetyką ale za wolno. Trzeba wynaleźć coś co zamieni wodę słoną w zdatną do picia tym trza się zająć a nie głownie na broni (broń jest ważna ale ktoś ją musi trzymać ) jak zabraknie wody to nie będzie kto miał już to naprawić. O to mi biega, ale za bardzo odeszłem od zjawisk paranormalnych i za to przepraszam.
Image
Falloutowe Wojny Frakcji http://fallout.wojnyfrakcji.org/
Stalkerowe Wojny Frakcji http://www.stalker.wojnyfrakcji.org/
Awatar użytkownika
Pawlowicz
Stalker

Dołączenie: 03 Kwi 2010, 08:13
Ostatnio był: 07 Cze 2014, 18:24
Miejscowość: Zona
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez impulse_101 w 04 Lip 2010, 17:18

Pawlowicz napisał(a):pewno egoiści, samoluby i inne pokraki które nie podzielą się technologią z inną rasą inteligentną.

A gdy ty idąc przez las spotykasz wiewiórke to usiłujesz ja nauczyc fizyki jadrowej?

Pawlowicz napisał(a):Chodzi mi o to że ludzie mówią ekologia. A zarówno media jak ekolodzy nic nie robią. Lasy równikowe nadal są masowo wycinane. A ekolodzy w jakiś miasteczkach się do drzew przywiązują.

Ekologia nie zostala wymyslona po to zeby ratowac nature tylko po to zeby zarabiac. Dopóki zatrówa sie środowisko do dopóty ekolodzy beda mogli zarabiac. Nikt nie bedzie likwidowal swoich zródeł dochodów.

Pawlowicz napisał(a): Trzeba wynaleźć coś co zamieni wodę słoną w zdatną do picia tym trza się zająć a nie głownie na broni (broń jest ważna ale ktoś ją musi trzymać ) jak zabraknie wody to nie będzie kto miał już to naprawić. O to mi biega, ale za bardzo odeszłem od zjawisk paranormalnych i za to przepraszam.

Odsalarki juz dawno działaja i są głównym zrodlem wody pitnej np w krajach typu emiraty arabskie :D
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Kuballa44 w 04 Lip 2010, 18:02

Offtop panowie, offtop. Telekineza, pirokineza. Wierzycie? Nie pamietam jak się nazywa panowanie nad wodą i elektrycznością... Ja jedynie wierzę w telekinezę, jest to jak dla mnie, najbardziej realne... ;)
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 27 Lut 2022, 17:22
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez Madox69 w 04 Lip 2010, 20:34

Ja w te różne kinezy nie zbyt wierzę bo mimo że tyle osób się deklarowało że takie rzeczy potrafi to jakoś nikt tego wiarygodnie nie udowodnił, co więcej okazali się oszustami, niewykluczone że takie zdolności istnieją ale do dziś nie spotkano kogoś kto niezaprzeczalnie je posiada.
Scientia potestas est
Awatar użytkownika
Madox69
Kot

Dołączenie: 10 Gru 2008, 16:49
Ostatnio był: 16 Lut 2024, 23:19
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Walker P9m

Postprzez blazejro w 05 Lip 2010, 10:58

Ja myślę, że jeżeli człowiek bardziej pozna możliwości swojego mózgu to telekinezy będziemy mogli używać, ale to może będzie za 200-300 lat :D a co do zjaw i zmarłych kontaktujących się z żyjącymi to jak najbardziej prawda. Parę lat temu umarła w mieszkaniu obok sąsiadka i kiedyś sobie śpię i ona przychodzi do mojego snu i coś mi usiłuje powiedzieć.. Dziwna opcja bo raz w życiu z nią gadałem.. To było parę lat temu, a pamiętam to jakby to było wczoraj..
to jest hołd dla Tych co noszą blizny, dla Tych co przelali krew w imię Ojczyzny
Awatar użytkownika
blazejro
Stalker

Dołączenie: 10 Maj 2010, 15:05
Ostatnio był: 10 Lut 2021, 00:04
Miejscowość: Ursynów
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 7

Postprzez kicek1991 w 05 Lip 2010, 14:46

To że jakaś nieżyjąca sąsiadka ci sie przyśniła nie jest dowodem, że zmarli przychodzą w snach. Dla mnie to są bajki, a powstają one przez to ze w ciągu dnia coś ci się z nią skojarzyło, niekoniecznie świadomie.
kicek1991
Kot

Dołączenie: 05 Sty 2010, 22:01
Ostatnio był: 12 Maj 2011, 23:44
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Postprzez blazejro w 05 Lip 2010, 14:53

To nie są bajki :) Uwierz mi z tą kobietą nic mnie nie łączyło, nigdy o niej nie myślałem ani nic :) Ale każdy ma prawo do swojego zdania oczywiście
to jest hołd dla Tych co noszą blizny, dla Tych co przelali krew w imię Ojczyzny
Awatar użytkownika
blazejro
Stalker

Postprzez impulse_101 w 05 Lip 2010, 15:22

Mozg nie ma fizycznych mozliwosc zeby dokonywac jakis telekinezy. Zeby przenosci przedmiot trzeba przylorzyc do niego jakas sile, nadac mu pęd. Energia potrzebna do wygenerowania takiego przesuniecie jest w brew pozora ogromna. Jestem ciekawy w jaki sposob ma to zrobic nasz uklad nerowowy? Napiecie i moc pradu w naszym mozga jest zalosnie mala wiec nie ma sposobu zeby ta energia przesunac w jakis sposob przedmiot.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez blazejro w 05 Lip 2010, 15:47

Wiesz co ja gdzieś czytałem, że możliwości mózgu ludzkiego są poznane w mniej niż 10%, więc stąd wynika moja wcześniejsza wypowiedź
Awatar użytkownika
blazejro
Stalker

Postprzez Gnuśny Wasyl w 05 Lip 2010, 20:05

Odsyłam do książek mistyków polskich i niemieckich z lat między i przed wojennych. Trudno je dostać ( czasem trzeba nieźle nawłazić w tyłek ( ten zwrot mi skądś znany jest :D - pozdro Method ) takim tuzom polskiej metafizyki jak Bytof, czy Stefański, choć dla mnie to raczej banda znudzonych snobów niż mistyków, żeby je dostać ), ale takie perełki jak "Potęga Podświadomości" z lat 192 ileś tam, można czasem gdzieś uchwycić. Gdzieś parę lat temu ją widziałem, ale że nie miałem kasy, to jej nie kupiłem ( mimo to mam z niej pewne wycinki, które swego czasu wyrwałem od kolesia, bardzo blisko związanego ze Stefanem; no, no - jak to jest, że wtedy na spokojnie praktykowano telepatię, telekinezę, materializację, mediumizm, opętania a teraz to wszystko jest tylko dla tych baaaardzo zainteresowanych - wnerwia mnie to okrutnie, bo z własnego doświadczenia wiem, że jeśli zbierze się kilku gości, którzy takie rzeczy ćwiczą... coż wiele się może zdarzyć i to bez specjalnego wysiłku ).
Tam jest wszystko, co chcielibyście wiedzieć. Miałem tu napisać o swych przeżyciach z tymi sprawami, ale chcę jeszcze móc się powymądrzać troszku na Forum i chyba nie potrzebne mi żadne teksty w stylu "debil!".
Jedno wam powiem - jeśli macie jakiekolwiek wątpliwości, to los nie obdarzy was niczym więcej, niż jakimiś tam opowiastkami, bądź "dziwnym" spontanem. A jeśli kiedykolwiek będziecie mieli choćby cuś takiego, jak kilku minutowe deja-vu, to zapraszam do dyskusji.
Mozg nie ma fizycznych mozliwosc zeby dokonywac jakis telekinezy. Zeby przenosci przedmiot trzeba przylorzyc do niego jakas sile, nadac mu pęd. Energia potrzebna do wygenerowania takiego przesuniecie jest w brew pozora ogromna. Jestem ciekawy w jaki sposob ma to zrobic nasz uklad nerowowy?

Ma kolego, ma. A problem "skąd siła" to tak naprawdę nie jest żaden problem. Problemem jest takie wyćwiczenie mózgu, żeby bez zająknięcia go do tego zmusić. Ale żeby to zrozumieć - patrz akapit wyżej ( i Yoga - to bezmiar wiedzy na wszelkie tematy związane z nieznanym ).
Awatar użytkownika
Gnuśny Wasyl
Stalker

Dołączenie: 21 Cze 2010, 23:18
Ostatnio był: 04 Maj 2015, 22:58
Miejscowość: Prypeć, ul. Radosna 6/66
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 30

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość