Legalizacja narkotyków

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Jesteś za legalizacją?

Tak, wszystkich narkotyków
16
8%
Tak, ale tylko tych miękkich
85
44%
Nie jestem
93
48%

Razem głosów : 194

Re: Legalizacja narkotyków

Postprzez Wentix w 19 Kwi 2012, 15:50

Taa, porównywalne ceny... u nas i gdzie innej (nawet w utopijnej Europie i Świecie) nie będą nawet podobne. U nas zawsze będzie drogo.
Ale tak już do tematu wracając: Legalizacja to zły pomysł. Zobaczcie, narkotyki są bardziej toksyczne od alkoholu. Alkohol jest legalny i ile rocznie meneli i żuli umiera w wypadkach i zapijając się w trupa. Po legalizacji to samo będzie się działo z ćpunami. Umieralność wzrośnie. A o gwiazdach filmowych i muzycznych nie wspominając. To będzie gatunek na wymarciu. Nawet teraz ile tych "gwiazd" ginie po przedawkowaniu.

Osobiście jestem za zdjęciem akcyzy na alkohol.
S.T.A.L.K.E.R. to nie gra, to styl życia
Awatar użytkownika
Wentix
Stalker

Dołączenie: 04 Sie 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Cze 2015, 22:28
Miejscowość: Brwinów
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 11

Reklamy Google

Postprzez Method w 19 Kwi 2012, 16:32

Całkiem interesujący pogląd, opisujesz skutki alkoholu jako dużą umieralność, po czym piszesz że jesteś zwolennikiem taniego alkoholu ;) .
Poza tym wywód o umieralności aktorów i ćpunów jest "z d*py", bo akurat Ci ludzie niezależnie czy narkotyki będą legalne czy nie będą mieli dostęp.
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 174

Postprzez Dżuz w 19 Kwi 2012, 17:20

Dżuz napisał(a):No i oczywiście przy założeniu, że ceny byłyby porównywalne :P

Wentix napisał(a):Taa, porównywalne ceny... u nas i gdzie innej (nawet w utopijnej Europie i Świecie) nie będą nawet podobne.

Oczywiście, że nie będą. To był sarkazm :caleb:

Wentix napisał(a):Zobaczcie, narkotyki są bardziej toksyczne od alkoholu.

Doprawdy? Tu się głównie rozchodzi o legalizację trawki, a nie cracku. Z tym, że marihuana jest bardziej szkodliwa od alkoholu to bym akurat polemizował. Oczywiście nie mówię, że jest w stu procentach zdrowa, ale twierdzenie, że nagle wzrośnie współczynnik umieralności wśród palaczy konopi, jest klasycznie z dupy wzięte.
W10 x64 / i5-4670 / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 8 GB DDR 3 / SSD Samsung 850 Pro 256GB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 13:25
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 254

Postprzez Wentix w 19 Kwi 2012, 17:46

Nie "klasycznie z dupy" tylko z czystych spekulacji. Ale jednak jest ten współczynnik: A,tam zalegalizowali to czemu bu nie! Nie chodziło mi o umieralność już palących ale nowych palaczy czy tam wciągaczy, wstrzykiwaczy itp. Po razie można się na serio uzależnić a ci co mówią, że nie można, to oszuści. Narkotyki są groźniejsze od alkoholu, bo nie można używać od okazji, na imieniny urodziny, sylwestra. Patrząc na mojego to proporcjonalnie zaćpał bym się na śmierć.

I najważniejsze primo - Wóda jest TAŃSZA

A wtedy dostęp do narkotyków będzie prostszy - wyjaśniając Method
S.T.A.L.K.E.R. to nie gra, to styl życia
Awatar użytkownika
Wentix
Stalker

Dołączenie: 04 Sie 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Cze 2015, 22:28
Miejscowość: Brwinów
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 11

Postprzez MatrixSTR w 19 Kwi 2012, 19:53

Wentix napisał(a):Nie chodziło mi o umieralność już palących ale nowych palaczy czy tam wciągaczy, wstrzykiwaczy itp. Po razie można się na serio uzależnić a ci co mówią, że nie można, to oszuści.

Ale piszesz o marihuanie czy o wszystkich narkotykach? Bo z tego co widzę to większość tutaj chce legalizacji tylko trawki, a inne ma głęboko w d... A Ty znowu opisujesz heroinę i kokainę :P
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 08 Lis 2024, 17:19
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Kozaki: 276

Postprzez Method w 19 Kwi 2012, 20:27

Wentix napisał(a):Nie "klasycznie z dupy" tylko z czystych spekulacji.

Z czystych spekulacji to gdyby Niemcy wygrali wojnę mówilibyśmy po niemiecku, więc wciąż argumenty "z d*py". ;)
Ale jednak jest ten współczynnik: A,tam zalegalizowali to czemu bu nie! Nie chodziło mi o umieralność już palących ale nowych palaczy czy tam wciągaczy, wstrzykiwaczy itp

Ciężko to ocenić na podstawie "czystych spekulacji"...
Narkotyki są groźniejsze od alkoholu, bo nie można używać od okazji, na imieniny urodziny, sylwestra.

Można, tak samo niektórzy nie są w stanie używać alkoholu "od okazji" ;) Uzależnienie jak każde inne, równie łatwo można stać się hazardzistą, alkoholikiem, narkomanem- psychika ludzka jak na tyle zróżnicowana że nie da się przewidywać dla ogółu.
Patrząc na mojego to proporcjonalnie zaćpał bym się na śmierć.

Mojego co? :P

I najważniejsze primo - Wóda jest TAŃSZA

A wtedy dostęp do narkotyków będzie prostszy - wyjaśniając Method

No tiaa, taniość wódy ma niewyobrażalny wpływ na dostęp do narkotyków :P
Image

Za ten post Method otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dżuz.
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Kozaki: 174

Postprzez Dżuz w 19 Kwi 2012, 21:11

Wentix napisał(a):Nie "klasycznie z dupy" tylko z czystych spekulacji.

Może przestaniesz spekulować i odniesiesz się do faktów. Co ty na to?

Wentix napisał(a):Ale jednak jest ten współczynnik: A,tam zalegalizowali to czemu bu nie!

Jaki współczynnik? I co i gdzie zalegalizowali? Nic z tego zdania nie wynika.

Wentix napisał(a):Nie chodziło mi o umieralność już palących ale nowych palaczy czy tam wciągaczy, wstrzykiwaczy itp.

Ale to ci już palący są w zasadzie bardziej narażeni na zejście śmiertelne niż ci, którzy dopiero zaczynają :E Rak płuc i takie tam. Oczywiście śmiertelne przedawkowanie marihuany możemy pozostawić w sferze czystych spekulacji.

Wentix napisał(a):Po razie można się na serio uzależnić a ci co mówią, że nie można, to oszuści.

Chyba od wspomnianego przeze mnie cracku (co też nie jest żadnym pewnikiem) a nie od marihuany. Oczywiście możesz nazywać mnie oszustem.

Wentix napisał(a):Patrząc na mojego to proporcjonalnie zaćpał bym się na śmierć.

Dlaczego chciałbyś patrzeć na przyrodzenie popalając spliffa? Od THC ci nie urośnie.

Wentix napisał(a):I najważniejsze primo - Wóda jest TAŃSZA

Orientujesz się ile kosztuje gram marihuany? Mniemam iż nie, gdyż jego zakup do wydatek porównywalny z nabyciem pół litra wódki. No chyba, że kupujesz wódę z mety.

Wentix napisał(a):A wtedy dostęp do narkotyków będzie prostszy - wyjaśniając Method

A cóż to za plebejskie użycie imiesłowu przysłówkowego współczesnego? Kolejne twoje zdanie, które nic nie znaczy i w dodatku zawiera jakąś dziwną konstrukcję, której nawet nie jestem w stanie sklasyfikować.
W10 x64 / i5-4670 / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 8 GB DDR 3 / SSD Samsung 850 Pro 256GB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 13:25
Miejscowość: Frogville
Kozaki: 254

Postprzez MatrixSTR w 19 Kwi 2012, 22:29

Dżuz napisał(a):A cóż to za plebejskie użycie imiesłowu przysłówkowego współczesnego? Kolejne twoje zdanie, które nic nie znaczy i w dodatku zawiera jakąś dziwną konstrukcję, której nawet nie jestem w stanie sklasyfikować.
nawet ja takich zdań nie potrafię zbudować :(

http://www.eioba.pl/a/3a5b/marihuana-biala-smierc ciekawe informacje tutaj są :E

Za ten post MatrixSTR otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 08 Lis 2024, 17:19
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Kozaki: 276

Postprzez Glaeken w 19 Kwi 2012, 23:03

moje zdanie na ten temat najlepiej zobrazuje ten filmik ;)

Za ten post Glaeken otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Scorn.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez serek2 w 01 Lip 2012, 17:37

Widzę, że nie jestem inny, że jestem przeciw legalizacji, bo widzę, że tutaj sporo osób też tego nie popiera. Dobrze wiedzieć, że są jeszcze normalni ludzie na tym świecie. :P
serek2
Kot

Dołączenie: 05 Kwi 2012, 12:56
Ostatnio był: 31 Sie 2012, 13:05
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Postprzez Alchemik w 01 Lip 2012, 17:56

A w czym ci co są przeciw, są lepsi od tych co popierają? Jestem nienormalny, bo popieram czyjąś wolność?

Za ten post Alchemik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez Tajemniczy w 01 Lip 2012, 18:03

Matrix Strefa14 napisał(a):http://www.eioba.pl/a/3a5b/marihuana-biala-smierc ciekawe informacje tutaj są :E

Ja jestem przeciwko legalizacji ale od razu widać że autora tekstu za bardzo poniosła wyobraźnia :E . A ta opowieść o talibach walczących z Rosjanami w Afganie to już naprawdę wyssana z palca :E .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości