Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Dzien Swira

Postprzez zdzicho w 24 Wrz 2014, 20:09

Nie pomyliłem tematu?

Jak sie z 30min temu poszedłem odlać patrze a tu policja jedzie, myśle sobie niecenzuralne słowo o k**** i już myśle żeby skakać przez płot ale pojechali dalej :E

Image

a wczesniej mi się śniła apokalipsa zombie jak poszedłem spać na 2h i jak wstałem o 20:00 w ciemności to sobie myśle "musze być cicho bo mnie zombie usłyszą a nie mam siekiery"

skończył się gaz w butli z gazem ale mam drewno od kumpla, właśnie palę pod kuchnią i piekę chleb, zimno 3 stopnie ale ogień daje ciepło!

kiedyś ktoś będzie palił drewnem które urośnie na moich szczątkach i tym kimś będę ja

PS. tak sikam sikam, jedzie ten radiowóz, hyyy! ufff, jedzie dalej... jaką ulgę poczułem...
...od opróżnienia pęcherza oczywiście nie z innego powodu :P
Awatar użytkownika
zdzicho
Modder

Dołączenie: 19 Cze 2009, 20:02
Ostatnio był: 03 Wrz 2024, 02:40
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 500

Reklamy Google

Pingwiny z Madagaskaru

Postprzez powin w 03 Paź 2014, 18:51

Czy zauważył ktoś że pingwiny z madagaskaru są jak powinność ?
Oto moje argumenty :
- Zachowują się jak żołnierze
- Używają żargonu wojskowego
- Są świetnie zorganizowani
- Mają świetny sprzęt
- Nienawidzą hipisów
- Utrzymują porządek w zoo m.in. ochraniają inne zwierzęta
- Są najwierniejszymi przyjaciółmi
Nie bój się cieni. One świad­czą o tym, że gdzieś znaj­du­je się światło.

Za ten post powin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kudkudak.
Awatar użytkownika
powin
Kot

Dołączenie: 29 Sie 2013, 17:12
Ostatnio był: 24 Sie 2017, 12:17
Miejscowość: Wagon Jogi (kozaki i te sprawy...)
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Miasto 44

Postprzez Yoavek w 17 Paź 2014, 22:05

Siemka. Dzisiaj byłem w kinie na tym właśnie filmie. Czy ktoś również był? Jaka jest wasza opinia?

Ja osobiście uważam film za naprawdę ogromny sukces. Widać, że budżet filmowy został wydany na nagranie i efekty, a nie na swawolę. Scenariusz jest napisany naprawdę prosto. Wiem, że większość filmu opiera się na ciszy, ale jednak jest w tym coś urzekającego. Bardzo ciekawie są pokazane emocje bohaterów, aktorzy odwalili solidną robotę. Tak samo cała ekipa. Fabuła jest zaje*ista. Pozorny chłopak zakochany w pięknej dziewczynie dołącza do konspiracji. Kurczę. Film naprawdę wylewa łzy. Nie mogłem się powstrzymać od urojenia łezki w paru momentach. Nawet tych wesołych. Muzyka fantastyczna. Wykonanie jeszcze lepsze. Efekty specjalne jak w Hollywoodzie. No cud miód. Gdybym mógł oglądałbym ten film do usranej śmierci. Pięknie pokazuje całe powstanie i na nowy sposób miłość połączoną z przyjaźnią.
"Czuję się jak ktoś, z kim nie pozwoliłbym pieprzyć się mojej własnej córce, i jednocześnie jak ktoś, z kim, będąc tą córką, chciałbym się pieprzyć bardziej niż z kimkolwiek innym." ~Marylin Manson
Amerykanie są jak Rosjanki; im więcej ich tłuczesz, tym bardziej cię kochają.~Józef Stalin
Awatar użytkownika
Yoavek
Stalker

Dołączenie: 07 Cze 2014, 16:43
Ostatnio był: 24 Lip 2015, 04:34
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Re: Miasto 44

Postprzez STALKIER998 w 17 Paź 2014, 22:24

Według mnie to love story, tyle, że ukazana w realiach wojny. Te omijające kule Stefana i Biedronkę to całkiem ciekawy efekt, ale niezbyt pasuje do klimatów Powstania Warszawskiego, za to scena w piwnicy jest wyborna. Ogólnie film oceniam na 8/10 mimo kilku naciąganych momentów i fabuły.
:

No a po za tym miałem lekki ból dupy o to, że jak Kama dostała 88 mm z Panthery to tylko flaki wyszły na wierzch. Nie chcę nic mówić, ale nic po niej nie powinno zostać. Scena, kiedy Stefan biegnie na tym cmentarzu, a kule go jakimś trafem omijają to też według mnie trochę naciągane.
Awatar użytkownika
STALKIER998
Tropiciel

Dołączenie: 10 Kwi 2012, 18:08
Ostatnio był: 15 Paź 2020, 20:24
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Wolność
Kozaki: 47

Postprzez trolololo w 17 Paź 2014, 22:35

Zgadzam się z moim przedmówcą (ztymi scenami ruwnież) film fajny ale zbyt hollywoodowo. Mogli jeszcze wytłaczyć scenę z deszczem flków
:

Gdybym nie wiedział o czołgach wypełnionych prochem to bym pomyślał że to wybuch gazu
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez Kudkudak w 17 Paź 2014, 23:47

Dla mnie ta produkcja jest nieprzyjaznym w odbiorze miksem nowoczesności z próbą oddania klimatu ówczesnej Warszawy. Nic mi się nie spodobało oprócz krwawego deszczu, który niestety nie wywołał u mnie takiego wrażenia, jaki powinien (po prostu przypomniał mi pozostałości Impa :suchar: :suchar: ). Zirytowały mnie:
- banalne dialogi
- główny bohater
- bardzo słaby wątek miłosny
- nędzna hybryda
- bardzo głupie sceny(nielogiczne akcje z kosmosu)
- czasem jedna wstawka zniszczy całą scenę trwającą kilka minut (aka walka na cmentarzu)

Nie jest to jakaś straszliwa abominacja, ale na pewno chwalebna próba udowodnienia ludzkości, że można dokopać się niżej i zwiedzić te miejsca dna, które eksplorowali niegdyś ryżeserzy Hrabii Monte Christo czy Prometeusza.
Image
Image Image Image Image Image

Za ten post Kudkudak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Omnibus.
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Re: Film

Postprzez trolololo w 18 Paź 2014, 09:31

@up wolność to nie chipisi, widziałeś ty chipisa z bronią?
Przyjaciele to raczej wolność , a co do reszty to się zgadzam
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez Universal w 19 Paź 2014, 23:14

trolololo napisał(a):@up wolność to nie chipisi, widziałeś ty chipisa z bronią?

Hipisa przez "ch" to żodyn nie widzioł :caleb:

Obejrzałem sobie pierwszy odcinek Watahy (ten polski serial). I mam mieszane uczucia.

Z jednej strony oglądało się nieźle, czołówka spoko, piękne krajobrazy i novum w postaci przyjrzenia się straży granicznej, zamiast kolejnej jednostki policji w jednym z dużych miast. Widać polską biedę, ściana wschodnia, Podkarpacie :tm: itp., ale...

Ale scenariusz jest dość sztywny - zabijają kobietę i przyjaciół głównego bohatera, ale nie jego samego. Oczywiście on jest oskarżony, bo ktoś go wkręca. Przeżył tylko dlatego, że miał się grzmocić z panną w samochodzie i wyszedł chwilę wcześniej na papierosa, a potem zauważył na skraju lasu wilka. Wilk był oczywiście prawie-że-paranormalny i kilkukrotnie przewinął się przez resztę odcinka. Przypomina to trochę Syriusza Blacka objawiającego się Potterowi jako czarny pies, lub Chimerę z DB. "Wielka produkcja HBO", a zajechało scenariuszem pisanym na kolanie między wódką a zakąską. Póki co jakieś 7/10 oceniając przyjemność z oglądania, choć później ponoć ma się akcja rozkręcić.
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez Tormentor w 20 Paź 2014, 11:09

Jakiś czas temu cierpiąc na bezsenność wziąłem się za oglądanie filmów niskobudżetowych padło na fińską produkcję "Nasza Klasa".

Specyficzny film ukazujący losy pewnej klasy, w której nie ma miejsca dla słabeuszy, lamerów czy innych frajerów. Od początku wiadomo kto jest ów słabeuszem. Józef, nieradzący sobie z grupą największych cwaniaków popada w coraz to większe kłopoty. Na pomoc przychodzi mu jeden ze wcześniejszych oprawców, to sprawia, że relację między resztą bandy zamieniają się w istny horror. W roli zwycięzców nie zobaczymy nikogo.

Przyznam dość ciekawa produkcja, może nieco pokrzywiona i przebarwiona, ale ukazująca patologię i niemoc osób trzecich wobec krzywdy drugiej osoby. Jak ktoś nie ma co z czasem zrobić to właśnie polecam obejrzeć sobie Naszą Klasę.

W tym filmie jest pewna scena, której nie spodziewałbym się w żadnym środowisku szkolnym, autor przesadził :D
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Wrz 2024, 11:43
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 289

Postprzez Major_Degtyarev w 20 Paź 2014, 13:02

To są moje ulubione filmy które gorąco polecam:
1. Obcy - 8. pasażer ''Nostromo'' - Jeden z najlepszych filmów Sci-Fi w historii kina i najlepszy film Ridleya Scotta.
2. Coś z 1982 - Klasyka klimat, muzyka i atmosfera tego filmu to mistrzostwo, najlepszych film John'a Carpenter'a.
3. Predator - Kolejny świetny film Arniego. Wszystko w tym filmie jest na najwyższym poziomie muzyka, akcja oraz klimat.
4. Ojciec Chrzestny - Klasyka kina gangsterskiego na najwyższym poziomie. Arcydzieło bez zarzutu.
5. Skazani na Shawshank - Świetnie przedstawiona i opowiedziana historia o nie słusznie skazanym człowieku.
6. Terminator - Jeden najlepszych filmów akcji. Klimatyczny ze wspaniałymi rolami Arniego, Biehna i Hamilton. Po prosu klasyka.
7. Obcy - decydujące starcie - Jedna z najlepszych kontynuacji w historii kina. Efekty specjalne i gra aktorska pierwsza klasa.
8. Omen z 1976 - Świetny klimatycznie horror trzymający w napięciu od samego początku do końca. Klasyk gatunku.
9. Szeregowiec Ryan - Jeden z najlepszych filmów wojennych, bez dwóch zdań. Świetne sceny batalistyczne, nagrody należyte. Ukazanie desantu na plaży Omaha mistrzostwo.
10. Ojciec Chrzestny II - Świetny sequel jak pierwsza część w tym filmie wszystko jest arcydziełem.
11. Obcy 3 - Na tej część Obcy powinien się zakończyć. Jak dla mnie kompletna i spójna całość.
12. Szklana Pułapka - Absolutna klasyka. Każdy fan kina akcji powinien ten film obejrzeć.
13. Sami swoi - Znakomita polska komedia. Ma wiele lat, ale nadal można się na niej porządnie pośmiać. Wielki klasyk polskiej kinematografii.
14. Brudny Harry - Wspaniały klasyk kina akcji z Clintem Eastwoodem, znakomitym klimatem i kapitalną końcówką.
15. Terminator 2: Dzień sądu - Cameron stworzył najlepszy sequel w historii z Arnim w roli głównej, film znakomity, rewelacyjny klimat lat 90-tych.
16. Wejście Smoka - Genialny film który mimo tylu lat wciąż robi ogromne wrażenie. Klasyk z niesamowitym Bruce Lee.
Ostatnio edytowany przez Major_Degtyarev, 31 Sty 2015, 17:11, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post Major_Degtyarev otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, Pangia.
Awatar użytkownika
Major_Degtyarev
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2014, 14:17
Ostatnio był: 29 Mar 2021, 18:44
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 12

Postprzez paintball_0 w 20 Paź 2014, 14:39

Wzięło mnie na bajki.

1. Paranorman. Pełnometrażowa animacja poklatkowa od tych samych ludzi co zrobili Koralinę i Box Trolls. Niezrozumiały przez otoczenie i przygnębiony bohater ma uratować mieszkańców miasteczka, których nawet nie lubi. Brzmi jak potencjalnie świetna historia, prawda? Niestety zrealizowana po disnejowsku. Tytułowy Norman jest tak do bólu bezinteresowny, że nawet nie dostrzega ironii losu jaka go spotkała. Zważywszy na okoliczności w jakich oglądałem tę bajkę- kompletna strata czasu. Ocenę dostanie podwójną- patrząc obiektywnie film jest na 6/10. Przeciętna bajka dla dzieci w disnejowskim stylu ale dodałem jeden punkt za naprawdę świetną animację i za kilka naprawdę dobrych żartów i sytuacji. Patrząc subiektywnie film dostaje ode mnie 3/10. Liczyłem na coś o wiele lepszego, dostałem przeciętniaka z frustrującym bohaterem i frustrującymi sztampowymi postaciami, wydarzeniami i relacjami międzyludzkimi. Momentami moralizowanie stawało się nieznośne.

2. Hotel Transylwania. Warto obejrzeć tę bajkę tylko i wyłącznie dla Hrabiego Drakuli, jednego z głównych bohaterów. Jego mimika, gestykulacja, sposób poruszania się, głos- poezja! Ta bajka to przeciętniak aż oczy bolą ale czasami bywa tak, że jedna dobrze stworzona postać potrafi uciągnąć cały film. A czasami i serial (House MD). Nie będę was zanudzał detalami na temat fabuły czy innych bohaterów. Tę bajkę ogląda się dla samego Drakuli i kropka. Patrząc obiektywnie jest to przeciętniak ale dostaje 6/10 za Drakulę i radosną energię, jaką ta bajka generuje. Patrząc subiektywnie nie oczekiwałem niczego dobrego a dostałem kupę śmiechu i przyjemnie spędziłem czas. Film dał mi radochy na 7/10 i polecam każdemu.

I jeszcze krótka opinia po kolejnym podejściu do Prometeusza. Ten film to ciągle chłam. Chłam nawet większy niż to dostrzegałem oglądając film w kinie. Są takie filmy, które stają się coraz lepsze z czasem. Zakorzeniają się w moim umyśle, stają symbolem gatunku. Prometeusz ma to samo, tylko w negatywnym znaczeniu. Jest doskonałym dowodem na to, że możesz mieć budżet, aktorów, reżysera i jeden z najciekawszych uniwersów gatunku Sci-Fi a i tak może powstać film, którego nie da się oglądać.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Junx w 23 Paź 2014, 21:26

Nowy Trailer Avengers: Age of Ultron

Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Kozaki: 358

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość