No cóż, robiłem wszystko zgodnie z poradnikiem do czasu uruchomienia xrLC.bat
niby kompilacja przeszła, pisze 100%, ale jednocześnie jest informacja w logu:
- Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CBuild::PreOptimize
[error]File : D:\xray-svn\xrLC\xrPreOptimize.cpp
[error]Line : 132
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : * FATAL: 498 invalid faces. Compilation aborted
stack trace:
Screen z logiem wygląd tak:
http://zapodaj.net/f244f3441d91.jpg.htmlSzukałem trochę na temat tych błędów i znalazłem taką ciekawostkę i opis obejścia problemu tutaj:
http://www.stalkerin.gameru.net/wiki/in ... alid_Faces - zmieniłem
weld distance = 0, niestety nie pomaga. Błąd dalej występuje.
Jak pozbyć się tego błędu przy kompilacji?
Druga sprawa to - nie będę ukrywał braku znajomości SDK, zapytam więc o spawnowanie level changera i graph point'u. W tutorialu pisze żeby zespawnować graph_point (zaczynając od końca w przykładzie: szpital_from_escape) i drugi koniec przejścia czyli level_changer (w przykładzie level_changer_to_szpital) i moje pytanie dotyczy właśnie tego czy wymieniony graph point i level changer spawnujemy na tym samym levelu oba (np. omawiany szpital)
czy graph point na mapie szpital a level changer na kordonie? Czy może dla 2 map (kordon i przykładowy szpital: łącznie 2 graph pointy i 2 level changery dla przejść tam i powrotu).
Kolejne pytanie - jak nadać określony kształt dla level_changera? (zaznaczam ale nie pojawia się zielona otoczka, jak dołączyć kształt ?).
I jeszcze jedno pytanie: gdy mapa ma już AI, wówczas też przechodzimy przez etap definiowania siatki AI? Czy uzupełniając listę obiektów klikamy gdziekolwiek na teren i ile mam uzupełnić obiektów, jeśli robię
przejścia w kordonie na np. szpital i dowrotnie to muszę dla 2 map robić siatkę AI?
Ostatnie pytanie - jak zespawnować punkt - zaznaczony w poradniku na czerwono?
Wiem, wiem - pytanie iście noobowskie, nie wspomnę iż autor zakłada znajomość SDK, no cóż i kiedyś trzeba się tego nauczyć...
Proszę o odpowiedź (mam nadzieję iż nikogo nie zirytowałem poziomem pytań) i z góry dziękuję.