Pomocy przy fsgame.ltx

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Pomocy przy fsgame.ltx

Postprzez kliki w 27 Cze 2010, 20:03

Witam wszystkich.
Kilka dni temu do Czystego nieba zainstalowałem jakiegoś moda. Żeby go uruchomić musiałem edytować plik fsgame.ltx
Od czasu tej edycji mam problem z uruchomieniem jakiejkolwiek wersji gry, czy to Czyste niebo czy Zew Prypeci. Po uruchomieniu gry otrzymuję komunikat : Cannot open file "fsgame.ltx". Check your working folder.
Przypuszczam że coś skopałem właśnie w tym momencie. Tutaj prośba do Was. Sprawdźcie u siebie we właściwościach tego pliku za pomocą jakiego programu jest otwierany ten plik. W tej chwili mam że otwierany jest za pomocą notatnika i wydaje mi się że nie o ten program chodzi.
Z góry dziękuję za pomoc
kliki
Kot

Dołączenie: 09 Cze 2010, 09:58
Ostatnio był: 04 Lip 2010, 13:02
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Pomocy przy fsgame.ltx

Postprzez Alchemik w 27 Cze 2010, 20:05

A, ze tak zapytam... Skąd ściągałeś :E ?
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez kliki w 27 Cze 2010, 21:32

Widzę że kilka osób przegląda wątek, a odpowiedzi brak. Wytłumaczę o co mi konkretnie chodzi: proszę aby ktoś kto posiada zainstalowaną grę odnalazł plik fsgame.ltx, kliknął na nim prawym klawiszem myszy, wybrał właściwości i napisał mi co jest napisane przy polu Otwierany za pomocą...
kliki
Kot

Postprzez Proteanin w 27 Cze 2010, 22:49

otwierane z pomocą nieznana aplikacja
Поздравления и один для членов свободы казаков и обязанности "Будь ты сожжен вместе с теми, кто поддерживает тебя. Да здравствует свобода!
Jeżeli jesteś stalkerem przeżuć się na Wolność Jeżeli jesteś w powinności to wypij redbulla a potem na 2 piętrze w swojej bazie, rozpędź się i wyskocz z obrusem zawiązanym na szyi z okna. Bardzo był bym ci wdzięczny.
Proteanin
Kot

Dołączenie: 27 Cze 2010, 00:37
Ostatnio był: 26 Lip 2010, 21:59
Miejscowość: Polkowice
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez kliki w 28 Cze 2010, 12:45

Skoro tak to może ktoś poda mi wartości dla tego pliku z edytora rejestru.
---------------
Tylko że mi nie chodzi o instalację moda. Coś skopałem w pliku fsgame.ltx i od tej pory nie wiem jak to odwrócić. Żadna gra nie chce mi się uruchomić bo wyświetla komunikat : Cannot open file "fsgame.ltx". Check your working folder.
Myślałem że zmiana aplikacji uruchamiającej plik wystarczy, ale okazuje się że uruchamia go nieznana aplikacja. Pozostaje mi zmiana w rejestrze ale nie znam wartości na jaką mam zmienić.

Uwagi moderatora:

Było - http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=3319 - caleb59
kliki
Kot

Postprzez JABŁKO w 28 Cze 2010, 21:39

U mnie każdy jest otwierany za pomocą wordpada,co za różnica czy otwierasz tym czy innym możesz nawet winampem jak ci się uda ;] a że tak cię spytam co ma plik fsgame z czystego nieba do zewu prypeci to osobne gry i mają osobne te pliki ;>Nie wiem co mogłeś w tym skopać wystarczy tylko zmienić gamedata na true wkleić moda i jazda.a jak ci nie działa to reinstal gry i moda ;p skoro nie może go otworzyć to może go po prostu nie am sprawdź to jeszcze ;p
JABŁKO
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 23:47
Ostatnio był: 17 Lip 2011, 23:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: -30

Postprzez impulse_101 w 28 Cze 2010, 23:25

Chaos totalny w tym watku, co ma piernik do wiatraka :P

kliki napisał(a):Witam wszystkich.
Kilka dni temu do Czystego nieba zainstalowałem jakiegoś moda. Żeby go uruchomić musiałem edytować plik fsgame.ltx

Co wyedytowala? Moze zes nagrzebal i dlatego nie dziala. Napisz co zmieniles..

kliki napisał(a):Od czasu tej edycji mam problem z uruchomieniem jakiejkolwiek wersji gry, czy to Czyste niebo czy Zew Prypeci. Po uruchomieniu gry otrzymuję komunikat : Cannot open file "fsgame.ltx". Check your working folder.
Przypuszczam że coś skopałem właśnie w tym momencie.

To ze skopales to jest pewne na sto procent :E Jedna mnie rzecz zastanawia, skoro masz moda od Czystego nieba to co to ma wspolnego z Zew Prypeci? Jak tu juz kolega wczesniej wspomnial, obie te gry maja oddzielne pliki fsgame.ltx wiec jak edytujesz jedna gre to na druga to nie ma wplywu. Do CZYSTE NIEBO masz taka domyslna sciezke dostepu Deep Silver/S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky/fsgame.ltx a do ZEW PRYPIECI masz taka sciezke bitComposer Games/S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat/fsgame.ltx Skoro to sa dwa oddzielne pliki w zupelnie inny folderach to nie ma fizycznej mozliwosci zeby edycja jezdnego z nich wplywala na obie gry. Moze przez pomylke edytowalas plik nie od tego stalkera?

Przypuszczam że coś skopałem właśnie w tym momencie. Tutaj prośba do Was. Sprawdźcie u siebie we właściwościach tego pliku za pomocą jakiego programu jest otwierany ten plik. W tej chwili mam że otwierany jest za pomocą notatnika i wydaje mi się że nie o ten program chodzi.
Z góry dziękuję za pomoc

Plik jest na 100% otwierany przez notatnik, o ile masz w windowsie go z tym rozszerzeniem (.ltx) przypisane. To jest plik textowy wiec go otworzysz dowolnym edytorem textu(word, wordpad).

P.S. Podobny problem z identycznym komunikatem wystepuje w wersji pirackiej przez zle dzialanie pewnego pliku ale oczywiscie na tym forum nie ma osob majacych piraty wiec nie widze powodu aby metode rozwiazania tego problemu dotyczacego pirata opisywac :wink:

Moja propozycja to reinstalacja obu gier, najszybciej bedzie.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez JABŁKO w 30 Cze 2010, 00:27

niekoniecznie występuje przy wersji pirackiej dziś z ciekawości próbowałem uruchomić Zew Prypeci ze steama i mialem tai sam problem z czyli komunikat cannot open file fsgame lol.chociaż mam oryginalną wersję gry ;p a gdy odpalam ze skrótu na pulpicie wszystko jest ok co u licha ?;>
JABŁKO
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 23:47
Ostatnio był: 17 Lip 2011, 23:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: -30

Postprzez kliki w 30 Cze 2010, 00:42

Jak tu już kolega wcześniej wspomniał, obie te gry maja oddzielne pliki fsgame.ltx wiec jak edytujesz jedna grę to na druga to nie ma wpływu.

Myślę że nie bardzo wiecie o co mi chodzi.
W skrócie: coś skopałem przy edycji notatnikiem w pliku fsgame.ltx Chciałbym to naprawić ponieważ od tej pory nie mogę uruchomić żadnej wersji gry. Stąd moje pytania o program który domyślnie go otwiera, a nie służy do edycji.
Dla porównania plik z rozszerzeniem .avi można otworzyć Media Playerem, ale Wordem się nie da. Jeśli przez pomyłkę damy żeby otwierał go Word to przy niewłaściwym działaniu we właściwościach pliku możemy zmienić program otwierający ten plik na Media Playera bo wiemy jaki program go otwiera.
W przypadku pliku z rozszerzeniem .ltx chciałem to ustalić żeby cofnąć zmiany. Jeśli otwiera go nieznana aplikacja to pomóc mogła mi tylko wartość rejestru.
Jeśli dalej nie wiecie o co mi chodzi to proponuję zamknąć temat bo innym może to tylko zagmatwać sprawę a ja jakoś obejdę się bez Stalkerów.
kliki
Kot

Postprzez Proteanin w 30 Cze 2010, 12:44

Program który domyślnie go otwiera to notatnik sprawdź go czy przy edycji pliku nie wykasowałeś czegoś wkleję ci tu zawartość pisemną tego pliku
:

$app_data_root$=true|false|E:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\STALKER-STCS\
;abbreviation = recurs|notif| root| add| ext| description
$arch_dir$ = false| false| $fs_root$
$game_arch_mp$ = false| false| $fs_root$| mp\
$arch_dir_levels$ = false| false| $fs_root$| levels\
$arch_dir_resources$ = false| false| $fs_root$| resources\
$arch_dir_localization$ = false| false| $fs_root$| localization\
$arch_dir_patches$ = false| true| $fs_root$| patches\
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
$game_ai$ = true| false| $game_data$| ai\
$game_spawn$ = true| false| $game_data$| spawns\
$game_levels$ = true| false| $game_data$| levels\
$game_meshes$ = true| true| $game_data$| meshes\| *.ogf;*.omf| Game Object files
$game_anims$ = true| true| $game_data$| anims\| *.anm;*.anms| Animation files
$game_dm$ = true| true| $game_data$| meshes\| *.dm| Detail Model files
$game_shaders$ = true| true| $game_data$| shaders\
$game_sounds$ = true| true| $game_data$| sounds\
$game_textures$ = true| true| $game_data$| textures\
$game_config$ = true| false| $game_data$| configs\
$game_weathers$ = true| false| $game_config$| environment\weathers
$game_weather_effects$ = true| false| $game_config$| environment\weather_effects
$textures$ = true| true| $game_data$| textures\
$level$ = false| false| $game_levels$
$game_scripts$ = true| false| $game_data$| scripts\| *.script| Game script files
$logs$ = true| false| $app_data_root$| logs\
$screenshots$ = true| false| $app_data_root$| screenshots\
$game_saves$ = true| false| $app_data_root$| savedgames\
$downloads$ = false| false| $app_data_root$

Ja mam ustawione na działalność modów wykasuj zawartość tamtego pliku i wklej tą zawartość
Поздравления и один для членов свободы казаков и обязанности "Будь ты сожжен вместе с теми, кто поддерживает тебя. Да здравствует свобода!
Jeżeli jesteś stalkerem przeżuć się na Wolność Jeżeli jesteś w powinności to wypij redbulla a potem na 2 piętrze w swojej bazie, rozpędź się i wyskocz z obrusem zawiązanym na szyi z okna. Bardzo był bym ci wdzięczny.
Proteanin
Kot

Dołączenie: 27 Cze 2010, 00:37
Ostatnio był: 26 Lip 2010, 21:59
Miejscowość: Polkowice
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez per-kac w 02 Lip 2010, 17:39

Miałęm ten sam problem Klikasz prawym przyciskiem myszy na ikonę z Zewem Prypeci i klikasz uruchom jako administrator. Mi poszło ;)
Oni wszyscy są śmieszni, to Grzech jest jedyną słuszną drogą którą będe podążać aż do śmierci...
Awatar użytkownika
per-kac
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lis 2009, 17:50
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 15:06
Miejscowość: Gdzieś w Zonie...
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 56

Postprzez Karbownicz w 24 Gru 2010, 14:34

Mam to samo co kolega i uruchamianie przez Administratora nic nie daje. Mianowicie mnie pojawił się ten problem po tym jak wg instrukcji w Stalkerze CS ustawiłem sobie widok TPP. Okej chce odpalić gre a tu d^&a zbita nie ruszy bo Cannot Open :/. Reinstaluje grę okej wszystko pięknie ładnie odpala się tylko skrótem z pulpitu ale jak daje wczytaj grę albo nowa gra zawsze jak się skończy ładowanie Bug Trap :/ PomocY ! :D
"Boże spraw żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce "
AVE PDG \m/
Karbownicz
Kot

Dołączenie: 24 Gru 2010, 14:05
Ostatnio był: 30 Gru 2010, 23:08
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SPSA14

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 32 gości