Broń na początek

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Broń na początek

Postprzez djcycu w 19 Maj 2010, 21:26

To na początek to ja tylko nóż i PMm mogę polecić :D Poza tym... Czemu występują takie pytania? Nie lepiej pozbierać broń od polrgłych i sprawdzić statystyki broni w ekwipunku? SGi i TRs mają np tą samą amunicję ale mają różnice przy celności i zadawaniu obrażeń więc już rodzi się sprzeczność. Proponuję autorowi tego pytania sprawdzać statystykę broni i broń Boże nie wzorować się realiami.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez Ogniskujący w 19 Maj 2010, 23:10

Ja miałem bardzo fajnie na początku bo od razu w tutorialu zacząłem zzzz.....AKm/72(AK 47/74)
Nie wiem jak to się stało ale chociaż miałem pełny magazynek :D
AHA i jak w temacie może podajemy bronie NA początek a nie na Czerwony Las czy Doline Mroku :wink:
NABOJE to waluta zony
Awatar użytkownika
Ogniskujący
Stalker

Dołączenie: 24 Kwi 2010, 15:44
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 20:35
Miejscowość: Dolina Mroku-Baza wolności
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez DzordzBuzs w 20 Maj 2010, 00:44

Według mnie na samym poczatku najlepiej zrobimy zaopatrujac sie w "Viper 5" ak "Hk Mp 5" modyfikujemy na amunicje 9x18, reszte ulepszeń sobie odpuszczamu z uwagi na to że po dojsciu do kordonu bron staje sie mało efektywna. Natomiast Akm 74 którego posiadamy od poczatku na patchu 1.5.10 z powodzeniem (oczywiscie po ulepszeniach w kierunku celnosci) może nam słuzyc do agropromu lub nawet dalej (kwestia amunicji i gustu)
Ale do rzeczy: Bagna Mp5 9x18, Kordon Akm 74, Dolina mroku j/w dokładamy Berrete, Agroprom zmieniamy na Vinorieza + Berreta (Moje ulubione :E ) Lub co kto lubi, zreszta chodziło o bron na poczatek :E
Nie lubię Snorków...
Awatar użytkownika
DzordzBuzs
Stalker

Dołączenie: 03 Gru 2009, 01:10
Ostatnio był: 01 Lut 2022, 00:52
Miejscowość: Gdzie kukółka mówi ja pie..... ?
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 5

Postprzez Ayaz w 26 Maj 2010, 13:41

Broń na początek? Ponieważ nie ma w czym wybierać, proponuję uzbroić się w karabin myśliwski, Makarowa, i jakiś pistolet maszynowy Viper. Ulepszać ? Nie ma po co. Każdej amunicji jest od cholery mało. Bardziej polecam oszczędzać pieniądze, gdyż w Kordonie można już dorwać kałacha od wojskowych. A potem to nosić przy sobie jakiś dobry pistolet, najlepiej Sip-T albo Black Kite'a ulepszonego, strzelbę bojową i jakiś karabinek, najlepiej Vintoreza albo jakąś para-snajperkę, np Sig-550 albo TRs.
Awatar użytkownika
Ayaz
Stalker

Dołączenie: 27 Lip 2009, 23:47
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:03
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez MiedzianeJaja w 26 Maj 2010, 18:11

Kałacha można znaleźć na bagnach w "odległym gospodarstwie" ? Tej miejscówce gdzie się przechodzi do kordonu. Przeważnie leżą jakieś zwłoki po ataku i mają. Tyle że krucho z kulkami do niego. Na bagnach to praktycznie tylko śrut można znaleźć i pestki do PM i Viper-a. Za to już w kordonie do naszego sprzęta pestek zatrzęsienie. Najlepiej używać p-panc jeżeli uznajemy stwierdzenie "jeden nabój jeden trup". No może "pięć naboi i jeden trup" :E
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

Postprzez djcycu w 27 Maj 2010, 01:27

Miedziane Jaja: Pestki do kałacha są w Placu Maszynowym :) Znaleźć idzie coś ze 180 sztuk.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Maku w 27 Maj 2010, 07:41

Najlepsza broń na początek? Jak ci się uda znaleźć to AK 74 jak nie to MP5 aka Viper. W późniejszej fazie gry przesiadasz się z AK na Abakana ulepszasz na celność, zakładasz celownik, dorzucasz Grozę do CQB i tniesz wszystko z bliska i z daleka ;)
"Nie masz co robić, nudzi się Ci? Kup sobie kij i po jajach się bij" - 52
Awatar użytkownika
Maku
Tropiciel

Dołączenie: 31 Paź 2009, 21:01
Ostatnio był: 15 Cze 2014, 20:15
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 16

Postprzez JONYK w 27 Maj 2010, 07:42

Osobiście polecę ci nie noszenie ze sobą pistoletu - Viper waży około 1,5 kilograma więcej a różnica w wielkości magazynka jest znaczna (chociaż jest on mniej celny od pistoletów ) , co może uratować d... gdy dobiera ci się do niej sfora wygłodniałych psów . Jak wyżej koledzy tak samo ja polecę przerobienie go na ammo pistoletowe 9*18 którego przy zwłokach nigdy nie zabraknie (ja zbieram nawet czasami zapas 20 tysięcy sztuk !) . Pamiętać tylko trzeba żeby jak z każdej broni walić krótkie celne serie najlepiej w głowę .
Natomiast z cała pewnością odradzę ci noszenie ciężkich strzelb ( dawno nie grałem ale jak dobrze pamiętam SPAS waży 5 kg !!! a IL85 na pewno tyle waży pusty). TRS jest dobry (bo lekki i celny) ale trzeba mieć do niego ammo karabinowe ( i na domiar złego mniej popularną amunicję NATO ), więc praktycznie i on odpada bo nie ma sensu kupować do niego specjalnie ammo.
W końcu jesteś na dorobku i musisz nosić złom do skupu żeby mieć kasę :E
Image
Awatar użytkownika
JONYK
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 18:28
Ostatnio był: 21 Cze 2016, 10:13
Miejscowość: OKOLICE OLSZTYNA
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 17

Postprzez poncz w 30 Maj 2010, 14:15

kałacha można zdobyć bez ruszania się po bagnach. Idziemy do technika i podczas rozmowy z nim wciskamy F. podświetla nam lunetę oraz AK na ścianie [zapamiętajcie pozycję przedmiotów - mniej więcej]. wychodzimy od technika i obchodzimy jego chatę z boku. Potem podwójny crouch i wchodzimy pod chatę. Ustawiając się POD np lutetą bądź AK - trzymając podwójne kucnięcie patrzymy do góry i skacząc [przy skoku z crouchx2 widzimy przez podłogę] zbieramy fanty;]
Brain Damage
Awatar użytkownika
poncz
Kot

Dołączenie: 15 Kwi 2010, 12:30
Ostatnio był: 28 Maj 2012, 13:09
Kozaki: 1

Postprzez Brewka w 30 Maj 2010, 20:45

Na początek strzelbę polecam.Pistolet tylko jako zapasowa broń.Zaraz po wyjściu z bagien można zdobyć kałacha a na Agropromie Obokania i lunetę ( jak i również na wieży na Bagnach).Na dalsze wypady karabin typu Tunder polecam jak i Vintara :wink:
Już nas opuszczasz? Hura !!
Awatar użytkownika
Brewka
Kot

Dołączenie: 19 Kwi 2010, 19:17
Ostatnio był: 24 Kwi 2014, 20:40
Miejscowość: Bagna
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 0

Postprzez atikabubu w 30 Maj 2010, 21:27

Wątek IMO wyczerpany. User który zaczął temat już pewnie dawno zaliczył grę :P
Fiat justitia ruat caelum
W10 x64 / Ryzen 3600 4.2 GHz/ Gigabyte GTX 1070 / 16 GB DDR 4
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox) / Hińskie bajki obejrzane
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: 06 Lis 2024, 21:45
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości