Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu. Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs
Zainstalowałem stalkera cień czarnobyla z patchem 1.0005. Zainstalowałem priboi story 1.1 + patch 1.0005 + fix 2 i fix 3 dla v.1.0005. Pograłem sobie trochę i doszedłem do lab x16 - zaczęło się tam niemiłosiernie ciąć, więc postanowiłem wywalić moda tzn. cały folder gamedata + sejwy i logi wszystkie w tym zmieniłem w (fsgame) z true na false tą linijkę, gdzie trzeba zmienić jak się moda wrzuca tzn. dezaktywowałem to teraz - zostawiłem tylko oryginalną grę. Ku mojemu zdziwieniu, gdy włączyłem nową grę na pierwszy rzut oka było wszystko normalnie, oprócz tego, że kiedy biegłem naznaczonym kiwał się na boki (bardzo mocno realistycznie to wygląda) i kiedy obracam kamerę, też chodzi tak jakoś inaczej - czytaj płynniej. Bardzo mi się to podoba, bo jak pisałem jest to zaj***ście realistyczne - nigdy tego nie zauważyłem tzn. normalnie tego nie ma. I tu moje pytanie: spotkał się ktoś już z tym, bo to trochę dziwne i czym ewentualnie może być to spowodowane? Aha i jeszcze jedno jak strzelam z shotguna to jest bardzo duży odrzut, kurde naprawdę mi się to podoba, ale jak kiedyś jeszcze pogram chciałbym wiedzieć jak znów to zrobić! Przy gwałtownym poruszaniu myszką, kamera potrafi takie rzeczy:
Dobrze widać w 0:14, 0:48, 1:15. - i jak poruszam szybko myszką, to kamera jakby się blokowała tzn. gwałtownie się zatrzymuje.
Ostatnio edytowany przez Kontroler 16 Maj 2010, 10:53, edytowano w sumie 13 razy
Chodzi mi o to ze jest duży w porównaniu do normalnego. Zauważyłem też coś, a mianowicie to, że kamera chodzi tak samo jak w Priboi Story tyle, że już go usunąłem i to wygląda tak jakby no nie wiem jakieś ustawienia zostały czy co? Nagram gameplaya jutro to sami zobaczycie jak kamera wariuje i jest jeszcze jedna rzecz jak za mocno szarpnę, to nie obraca się w ogóle, lub lekko się poruszy.
To to jest nic ja se raz pykam w stalkera Cień Czarnobyla jedna z początkowych misji wyskakuje mi Niby Olbrzym ^^ I co mam robić ? rozwalił mnie i reszte typa ? NIewiem czy to jakiś bug czy coś ?? Zrobił rozpierduche i poszedł se xD Jak wczytałem poprzedni zapis już go w tamtym miejscu niebyło Jak ktoś mi to wytłumaczy to bedize oki
O kurka, fakt nie usuwałem tego pliku. Wywaliłem ten plik i zainstalowałem grę od nowa i już normalnie chodzi. Walnąłem ten plik jeszcze raz i kamera znów jest realistyczna i postać się kiwa na boki, broń ma odrzut. To jest ten plik na 100%. Dzięki Caleb zostawię sobie ten plik na przyszłość :] dla Ciebie!