Jak zrobić HUD z Cleat Sky

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Jak zrobić HUD z Cleat Sky

Postprzez ganiaczniedoganiacz w 15 Maj 2010, 12:04

Sory jeżeli powtórzyłem temat, był taki mod tyle że nie mogę już go znaleźć. Chcę do mojego ShoC-a dodać HUD z CS-a. Nie wiem które pliki podmienić by móc cieszyć się oknami plecaka, rozmowy i ogólnie całego ustrojstwa widocznego na ekranie. Ktoś to robił?
A tak pobocznie czy dało by się dodać by handlarze mogli też usprawniać i naprawiać bronie? Jeżeli tak to jak?

ShoC-a i CS-a mam wypakowane gamedaty więc mogę kombinować kłopot że nie wiem jak. Proszę o szybkie odpowiedzi.
To co mnie nie zabije to mnie wzmocni.
Awatar użytkownika
ganiaczniedoganiacz
Kot

Dołączenie: 30 Gru 2008, 03:11
Ostatnio był: 18 Sie 2024, 14:36
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Jak zrobić HUD z Cleat Sky

Postprzez djcycu w 15 Maj 2010, 12:54

Zmien nazwę tematu - to raz :) a dwa że aby zrobić taki hud to trzeba trochę wiedzy. Jeśli natomiast nie umiesz podmieniać nawet tekstur albo w ogóle masz problemy z montowaniem, poprawianiem modów nie wchodź w modowanie huda. Wymaga to ustawienia w plikach skryptów oraz wrzucenia tekstur z CS. Ogólnie dla świerzaków będzie to trudne, posypie sie masa pytań i wgl...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez BJ Blazkowicz w 15 Maj 2010, 14:18

http://ifolder.ru/10999179 tutaj masz HUD z CS pod SoCa. nie wiem czy będzie działać bo ja nie jestem autorem.
Upnąłem to na normalny serwer, bo nie każdy wie jak pobierać z ifolder.ru: http://www.speedyshare.com/files/22444519/HUD.7z - caleb59
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Gru 2023, 23:39
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 522

Postprzez lukass w 15 Maj 2010, 15:01

Tak to wyglada bezpośrednio po instlacji:
HUD vanilla
Image
HUD a'la CzysteNiebo
Image

Trochę brakuje, chyba, że taki był zamysł moddera.
Mam pirata!
Awatar użytkownika
lukass
Ekspert

Dołączenie: 25 Paź 2009, 13:18
Ostatnio był: 07 Sie 2010, 12:16
Ulubiona broń: --
Kozaki: 45

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości