Atak na bazę powinności krok po kroku

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Atak na bazę powinności krok po kroku

Postprzez Mejzasz w 13 Maj 2010, 18:05

No więc:
jako świeży członek wolności mam za zadanie rozwalić powinność. Jest kilka etapów zrobiłem 2 pierwsze i teraz muszę przejąć kontrolę nad drogami z wysypiska do Agropromu. Na początku było całkiem dobrze, szedłem rushem z ziomalami z wolności i kolejno zdobywaliśmy posterunki. Doszedłem do wejść do agropromu, zająłem dwa lecz po chwili przyszły psy z powinności i 1 nam odebrały, a na drugim został tylko jeden kolega. I teraz problem 1 posterunek dalej należy do nas (tam gdzie stoi kolega), a drugi jest już wolny (dzięki mnie :D ) lecz mimo to dalej mam zadanie by go przejąć, co gorsza posiłki z wolności już nie przychodzą co mnie bardzo martwi. Mam pytanie co teraz mam robić? Od biedy mogę sam wszystkich rozwalić, ale nie mam takiego zadania (jak niszczyłem bandytów to miałem w ich bazie taką jakby flagę z podpisem, że mam przejąć ich bazę), wiec czy jak rozwalę powinność w takim stanie dostanę nagrodę, czy w końcu przyjdą posiłki?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Mejzasz
Kot

Dołączenie: 13 Maj 2010, 17:46
Ostatnio był: 19 Maj 2010, 18:23
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Atak na bazę powinności krok po kroku

Postprzez Krzysu_Pl w 13 Maj 2010, 18:14

Ja robiłem odwrotnie (atak na wolność :E ) . Jak goście z powinności nie chcieli przyjść to
zapisywałem i wczytywałem grę i przychodzili.ewentualnie musisz poczekać albo zająć się innymi miejscami które
musisz zająć.
Awatar użytkownika
Krzysu_Pl
Tropiciel

Dołączenie: 05 Maj 2010, 19:23
Ostatnio był: 24 Kwi 2022, 21:40
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 81

Postprzez Mejzasz w 13 Maj 2010, 18:27

Bardzo szybka reakcja, podoba mi się :D
Wczytywałem już kilka razy i póki co dupa, ale jeszcze popróbuję. Inne miejsca które muszę zająć hmm... jednym,a może nawet jedynym jest pchli targ, który kontrolują stalkerzy, a oni są chyba moimi sojusznikami, więc mam ich zabić?? Poza tym na wysypisku nie ma już powinności(tylko się roi od bandytów) i jak PDA odpalę to tam są właśnie te cele to kolejnym jest zajęcie tych dróg do agropromu.
Mejzasz
Kot

Postprzez MiedzianeJaja w 13 Maj 2010, 19:01

Nie wiem w co Wy gracie ale ja bazy dowolnych frakcji łykam samotnie na śniadanie. 160 udźwigu w ulepszonym na maksa egzo w tym zmodyfikowana do fulla snajpera, wypasiony wintar, GP36 po pełnej modyfikacji i po tysiąc ammo przeciwpancernego do wszystkich broni. Wchodzę i zasiadam pijąc kozaka w kwaterze wrogów z nostalgia patrząc na leżące w około zwłoki przeciwników. I wszystko znalezione i wypasione za własna kasę ze sprzedaży "szmelcu" i artów bez żadnych modów (oprócz fraction commander-a który i tak nie wpływa specjalnie na zarobki). Ale w czystej grze było podobnie. Tylko poziom trudności "Stalker" daje Ci takie fascynujące doznania :wink:

Oczywiście nośność 150 kg (bąbel, dwie złote rybki i łza monolitu w sevie a łza, babel i rybka w exo ) czyli faktycznie 159.99 kg :E
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez Ogniskujący w 13 Maj 2010, 21:58

Cóż miałem podobny problem.użyłem FC ale dupa...nie działało(kolesie przychodzili a misja zajęcia nadal aktywna).
No to po porządnym wkurzeniu się wystrzelałem wszystkich czarnych bojowników i widze w PDA wojny frakcji,,wroga frakcja pokonana''Niepojęte są realia Stalkera.Spróbuj tak
NABOJE to waluta zony
Awatar użytkownika
Ogniskujący
Stalker

Dołączenie: 24 Kwi 2010, 15:44
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 20:35
Miejscowość: Dolina Mroku-Baza wolności
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Krzysu_Pl w 13 Maj 2010, 22:13

Nie musisz włączać sie w wojny Stalkerów z Bandytami. Zauważyłeś że to nie ma sensu :) .
Zacznij przejmować agroprom [spoiler]jak chcesz możesz iść na hama przez to stado dzikich
NPC-tów{koniec spoilera].Jeśli zaś stawiasz na taktyke,realizm(bla,bla,bla)to musisz wczytać poprzedniego saeva.
Albo cofnąć sie do bazy wolności i jak usłyszysz że potrzebują ludzi do ataku na agroprom znowu przenieść sie w okolice wejścia do agro.

Jak pomogłem postaw :wódka:
Awatar użytkownika
Krzysu_Pl
Tropiciel

Dołączenie: 05 Maj 2010, 19:23
Ostatnio był: 24 Kwi 2022, 21:40
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 81

Postprzez Adam w 14 Maj 2010, 18:05

Fraction Commander jest najlepszym modem na takie sytuacje.
Na przykład:
Pobiegłem do Kwatery głównej Wolności. Schowałem się gdzieś za ścianą, zmieniłem frakcję na Powinność i tworzyłem jak najwięcej ludzi. Po paru minutach, rastamany leżeli jak kłody. Oczywiście takie osoby jak Aszot, Jar i Czechow musiałem sam zlikwidować, ponieważ mądry powinnościowiec nie wejdzie do budynku takiego jak domek Aszota :|

Z Powinnością jest o tyle gorzej, że u mnie paru ważnych kolesi jest nieśmiertelnych. Mogłem zabić sam handlarza, mechanika, inkwizytora i barmana (co ciekawe, nikt nie ruszył palcem, aby mnie powstrzymać).
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 20 Wrz 2023, 17:49
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 393

Postprzez Mejzasz w 14 Maj 2010, 18:50

Dzięki Wam powinność została pokonana (oprócz nielicznych pozostałych w głównym budynku, ale oni się ciągle spawnują). Jestem teraz dumnym posiadaczem egzoszkieletu wypasionego na maksa i zarąbistej snajperki niszczącej wszystko.
Stawiam wszystkim :wódka:
Mejzasz
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości