Burer - Co i jak?

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Re: Burer - Co i jak?

Postprzez kris1275 w 22 Mar 2010, 18:54

Burera można szybko zabić nożem, można użyć granatnika RPG lub podwieszonego pod lufą broni. Jednak najszybciej jest go kropnąć z Gaussa. Jeden strzał i Burer zalicza glebe. Najlepiej się to sprawdza w Lab X8 gdzie jest ogółem 5 Burerów. Po co się męczyć, skoro jest dostępna broń, którą się można bez problemu posłużyć przy rozwiązywaniu "grubszych" problemów.

Grając na freeplay-u Burera można bez większego problemu zobaczyć na powierzchni.
Awatar użytkownika
kris1275
Tropiciel

Dołączenie: 05 Gru 2009, 14:10
Ostatnio był: 18 Sie 2015, 21:57
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 13

Reklamy Google

Postprzez Hudler w 25 Mar 2010, 17:31

kris1275 napisał(a):Burera można szybko zabić nożem, można użyć granatnika RPG lub podwieszonego pod lufą broni. Jednak najszybciej jest go kropnąć z Gaussa. Jeden strzał i Burer zalicza glebe. Najlepiej się to sprawdza w Lab X8 gdzie jest ogółem 5 Burerów. Po co się męczyć, skoro jest dostępna broń, którą się można bez problemu posłużyć przy rozwiązywaniu "grubszych" problemów.

Grając na freeplay-u Burera można bez większego problemu zobaczyć na powierzchni.

Sory, ale jak Wy to robicie, że po strzale z Gaussa Burer od razu ginie? Gdy byłem w X8 na jednego Burera szła cała bateria (strzały były celne).
Hudler
Kot

Dołączenie: 23 Lut 2010, 18:20
Ostatnio był: 29 Sie 2010, 14:29
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Bialo w 13 Kwi 2010, 14:46

ja np. celowałem w głowę lub pierś

i jeszcze jedno... w sprawie informacji. czasami jak ci burer broń wyrwie to trzeba kilka godzin jej szukać więc bierz zapasowe spluwy... jeśli to je chcesz wykorzystać.
Bialo
Kot

Dołączenie: 08 Sty 2010, 18:32
Ostatnio był: 19 Maj 2013, 19:04
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14

Postprzez kingmajkel w 14 Kwi 2010, 11:48

To ja tez powiem, że jak szedłem w misji z bunkra naukowców do anomalii bitumin ustawić detektor, to napotkałem na 2 biegające sobie po okolicy Burery. Wytrąciły mi 2 spluwy, ale miałem jeszcze 3.
Więc na początku uciekłem z ich otoczenia i z oddali zacząłem do nich strzelać. W ich załatwieniu pomogły mi nibypsy biegające przy anomaliowym pociągu. Rzeczywiście musiałem się trochę później naszukać broni.
Ale koniec offtopu.
Dodam więc mój sposób na pokonanie tych potworów. Jeżeli są to kanały czy inne zamknięte pomieszczenia, to najlepiej schować się za róg, jakieś skrzynki czy tym podobne przeszkody, żeby nie obrywać od rzeczy, którymi rzuca (na powierzchni chowałem się za słup elektryczny). Wtedy należy oddawać do niego seriami (najlepiej w głowę), w momencie, gdy ma opuszczone ręce (nie wytwarza pola). Podobno nawet nie można go wtedy zabić.
kingmajkel
Kot

Dołączenie: 12 Kwi 2010, 22:57
Ostatnio był: 16 Kwi 2010, 12:29
Ulubiona broń: SVUmk2

Postprzez Gandal132 w 08 Maj 2010, 10:06

Agenak napisał(a):Hmm...On do nas nie podchodzi, a gdy my próbujemy to za zwyczaj ucieka lub atakuje jak atakował (tj. telekinetycznie) Jeszcze taka ciekawostka, ciężko go zestrzelić ponieważ tworzy tarcze na wzór jednej z anomali która odpycha naboje.
Zazwyczaj można go spotkać w tunelach, na powierzchnie nigdy nie wychodzi...

hmm ciekawe bo Ja spotkałem 2 burery na powierzchni w zatonie w krzakach i jeszcze 3 burery też na powierzchni walcząse z psami. Naprawdę, nie bajeruję.
Image
Gandal132
Kot

Dołączenie: 29 Lis 2009, 19:02
Ostatnio był: 12 Sie 2011, 14:00
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez Scurko w 08 Maj 2010, 10:42

Też takowe widziałem na powierzchni, a dokładniej w kompleksie przeciwlotniczym Wolkow. Tam prosto je załatwić z dystansu. Na otwartej przestrzeni nie są groźnym przeciwnikiem. Zadanie we wschodnim tunelu ma klimat :D

Pozdrawiam.
Image

"TYLKO ŻYCIE POŚWIĘCONE INNYM WARTE JEST PRZEŻYCIA"

http://fairview.deadfrontier.com/refer. ... ontier.com
Awatar użytkownika
Scurko
Tropiciel

Dołączenie: 03 Lip 2007, 20:16
Ostatnio był: 16 Kwi 2022, 18:56
Miejscowość: Dębowiec k.Cieszyna
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez Ogniskujący w 08 Maj 2010, 11:11

Mój sposób na burera to schowanie się za coś(najlepiej coś czym we mnie nie rzuci)i poczęstowanie go granatami zwykłymi lub z granatnika,a jeśli nie posiadam tych przedmiotów to mam jeszcze dwa sposoby-1. z bliska podbiegam i nawalam CAŁY czas nożem.2-z daleka nawalam seriami z mojego TRS 301.
Wynik walki zawsze ten sam :wink:
NABOJE to waluta zony
Awatar użytkownika
Ogniskujący
Stalker

Dołączenie: 24 Kwi 2010, 15:44
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 20:35
Miejscowość: Dolina Mroku-Baza wolności
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez CoowBooy w 10 Maj 2010, 18:52

Ja w tym tunelu próbowałem je z odległości załatwić - nie mogłem bo mi ciągle wyrywały broń. Ogólnie nie chciało mi się tak z nimi bawić.
Nóż, lecę pod jednego, dźgam go nożem, gdy nie wytwarza tego swojego pola ochronnego. On sam też coś bije, ale niezbyt poważne obrażenia te są.
Prawie cały Zew przeszedłem wraz z IL86. Po tym jak przeszedłem grę, wbiłem kod na pieniądze, ulepszyłem maksymalnie GP37 dowiedziałem się jaki jestem głupi...
Awatar użytkownika
CoowBooy
Kot

Dołączenie: 03 Maj 2010, 11:25
Ostatnio był: 06 Lut 2011, 17:11
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 1

Postprzez Głuszec w 11 Maj 2010, 16:50

Greyeeh napisał(a):One nie imitują żadnych głosów! Tylko w Lab X8 był ustawiony przez twórców płacz dziecka aby odstraszyć poszukiwacza od dokumentów, które leżały na stole. Dźwięk nie dobiega od burera (mam głośniki z dźwiękiem przestrzennym) tylko znikąd, nie dało się tego sprecyzować! Z łazienki dało się słyszeć posapywanie i tyle.

Dziwne bo jak podchodziłem do drzwi to płacz był głośniejszy. I ciekawe czemu kiedy tylko otworzyliśmy drzwi to płacz się urywał, słyszeliśmy ten dziwny ryk i widzieliśmy burera, chyba że jest tak sprytny że nagrał sobie płacz dziecka i puszczał z głośników w tym pomieszczeniu. Następnym razem pograj bez głośników przestrzennych to zobaczysz.

Sorki że nie na temat ale nie mogłem sie powstrzymać ;p
Głuszec
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2009, 23:46
Ostatnio był: 02 Lut 2013, 13:18

Postprzez Greyeeh w 14 Maj 2010, 15:15

:facepalm:
Może potwory z piekieł w survival horror'ach też imitują te odgłosy? Jak pisałem to jest tylko taki bajer i jest tylko w tym miejscu, chyba że zmienisz coś w kodzie gry.

#edit
Gram z głośnikami przestrzennymi i właśnie wiem że on dobiega z łazienki, ten burer tam siedzi...
Czytaj trochę wyżej (w tym poście)...

Proponuję zamknąć temat bo powtarzają się te same informacje (czasem tylko inaczej napisane) i nikt nie wnosi nic do tematu.
Awatar użytkownika
Greyeeh
Redaktor

Dołączenie: 29 Gru 2008, 21:08
Ostatnio był: 08 Sty 2014, 19:48
Miejscowość: Jaworzno
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 66

Postprzez Głuszec w 15 Maj 2010, 17:15

Dobra nieważne w sumie w innych miejscach już sie tego nie spotyka (znaczy dźwięku) więc masz racje. Ale autor tego tematu możę to dodać jako ciekawostkę do filmiku nie? Temat do zamknięcia jak sie zdaje ;p
Głuszec
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2009, 23:46
Ostatnio był: 02 Lut 2013, 13:18

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości