przez doubleffect w 10 Kwi 2010, 11:45
Jeszcze raz, jak Zew Prypeci łączy się z poprzednimi częściami? Poprzez lokacje przede wszystkim - no nijak. Przecież droga do Prypeci w SHoC była prosta, nic nie zagradzało jej w sensie jakiejś przeszkody czy braku przewodników (których tam zresztą nie było), którzy by nie znali drogi. Mapa Zatonu czy Jupitera - no co też takiego w niej nadzwyczajnego? Już nikt nie pamięta prawdziwych podziemi z SHoC, prawdziwych laboratoriów? Przecież ta fabryka Jupiter to coś śmiesznego. Fabularnie - są wspominki nawet o barze 100 Rad, pojawia się bohater pierwszej części, ale w momencie, kiedy uruchomiłem grę i po wprowadzeniu rozpocząłem grać, to byłem trochę zdezorientowany - na mapie 5 miejsc do sprawdzenia (i wszystkich chyba nawet nie trzeba sprawdzać, żeby ukończyć grę, jeśli dobrze pamiętam), do Prypeci dotarłem sam (wyruszyłem w grupie 4-osobowej, bo nikt nie chciał pajaców z Monolitu na stacji Janów), wszyscy po drodze zginęli. Drogi nikt się praktycznie nie chciał podjąć, a przecież to była pestka przejść tamtędy, dosłownie parę mutantów i potem wymiana ognia z Monolitem w egipskich ciemnościach, ale tutaj bardzo szybko zdobywa się sprzęt.
Nie wiem, może jest dużo ciekawych misji pobocznych, ja wszystkich nie wykonałem, co wiem na pewno, praktycznie nic nie wykonałem dla naukowców, tylko im przyniosłem roślinę z anomalii, żeby dali odpowiedni strój temu żołnierzowi, zdekonspirowałem Flinta, wybiłem najemników z jakimś gościem z Duty, jeszcze na Zatonie zaangażowałem się w wymordowanie mutantów przez wpuszczenie gazu do podziemi i biegałem trochę z jakimś gościem przez jakiś czas, ale potem on gdzieś poszedł i nie chciało mi się już lecieć do niego, jak nagle przyszła wiadomość, gdzie on teraz jest - to chyba tyle, czyli bardzo niewiele. Aha, no i na koniec ubiłem tego psychola Noego, bo mnie denerwował, oberwałem od niego... A w Prypeci spodziewałem się w ogóle większej ilości misji, a bez wracania na poprzednie mapy, to można to wszystko skończyć pewnie w 20 minut.
-
Za ten post doubleffect otrzymał następujące punkty reputacji:
- megashooter.