Ogon nibypsa, kotlet oraz schowki

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Ogon nibypsa, kotlet oraz schowki

Postprzez Shaldur w 06 Kwi 2010, 13:36

Czesc
Mam problem z wykonaniem misji dostarczenia ogonu nibypsa. Wiem, że nie ma to byc ogon psa tylko nibypsa jednak nigdzie nie udało mi się znalezc takiego przeciwnika :|
Dodatkowo czy orientuje sie ktoś gdzie moge znalezc artefakt "kotlet" w poczatkowym etapie rozgrywki?
A na koniec jeszcze pytanie o schowki, konkretnie o to czy to normalne ze po przeszukaniu schowka (ktory dajmy na to jest pusty) miejsce na mapie oznaczone kolorem fioletowym pozostaje? tak jakbym jeszcze nie przeszukał kryjówki?
Shaldur
Kot

Dołączenie: 06 Kwi 2010, 00:32
Ostatnio był: 13 Kwi 2010, 15:41
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Ogon nibypsa, kotlet oraz schowki

Postprzez J0Hny w 06 Kwi 2010, 14:31

Z tego co pamiętam dużo niby psów jest przed przejściem z Kordonu na Wysypisko. Jednak nie wiem czemu ale przy zabiciu mutanta nie zawsze jest możliwość zebrania jego wnętrzności, więc jakby co to się nie zniechęcaj.

Jeśli pamięć mnie nie myli to idąc do Doliny Mroku po przejściu można znaleźć właśnie Kotlet.

Jeśli chodzi o schowki to nie mogę ci pomóc.
The healthy human mind doesn't wake up in the morning thinking this is its last day on Earth. But I think that's a luxury. Not a curse. To know you're close to the end is a kind of freedom.
Awatar użytkownika
J0Hny
Stalker

Dołączenie: 06 Kwi 2010, 09:35
Ostatnio był: 05 Lis 2014, 23:53
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez Shaldur w 06 Kwi 2010, 14:57

Zaraz sie tam wybiore i sprawdze czy znajde jakiegos nibypsa :E A jesli chodzi o kotlet to na wykonanie zadania mam 1 dzien wiec dobrze by bylo znalezc go gdzies bliżej niz dopiero w dolinie mroku :|
Shaldur
Kot

Postprzez stalkero001 w 06 Kwi 2010, 15:07

Artefakt jest w skrytce na parkingu bandytów. Ale info zbierasz od żołnierzy także powybijaj ich i po sprawie (nie jest to trudne ;p).
Awatar użytkownika
stalkero001
Stalker

Dołączenie: 31 Sty 2010, 17:01
Ostatnio był: 04 Wrz 2011, 17:48
Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle . !
Frakcja: Samotnicy

Postprzez Shaldur w 06 Kwi 2010, 15:34

No wlasnie mam info o skrytce w obozie bandytow ale nie moglem jej znaleźć, pisze cos o piwnicy ale zaden z budynkow ktore tam sie znajduja piwnicy nie posiada :|

A nibypsów nie udało mi sie znaleźć przy wejsciu na wysypisko, pochowały sie przedemna :P
Shaldur
Kot

Postprzez stalkero001 w 06 Kwi 2010, 15:41

To jest skrzynka na dachu. Tam gdzie Żwawy wchodzimy po schodkach potem na lewo po drabince i na kuckach do skrzyneczki ;)) A jak chcesz nibypsa to leć drogą za parkingiem (uwaga na anomalie) aż do tunelu i tam będzie... Wraz z czymś o co Żwawy w queście prosi :D Jak on nie będzie miał ogonka to za wiaduktem z wojskowymi na prawo do zawalonego drzewa i tam pare też lata (ze zwykłymi psami ;p)

EDIT: Przy wejściu na wysypisko są dopiero po zrobieniu misji w X18 (po powrocie z Doliny Mroku), bynajmniej u mnie ;DD
Awatar użytkownika
stalkero001
Stalker

Postprzez PrzemoC w 06 Kwi 2010, 17:10

Na Wysypisku jest kotletów jak mrówków... W Kordonie raczej się nie trafiają,
chyba że w skrytce na poddaszu na parkingu z bandytami. Ogon nibypsa można nawet
z tego koło kurtki kolczej zlocić tylko że nie zawsze.
Z tymi schowkami to faktycznie jakiś bug. Jaką masz wersję gry?
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez Shaldur w 06 Kwi 2010, 19:56

Skrzynki zaraz pojde poszukac, skoro tam jest to ja znajde! :D
A schowki to naprawde, conajmniej 3 miejsca ktore przeszukalem i mimo to pozostały zaznaczone na mapie (wiekszosc z nich była pusta) :| Wersja gry 1.0006(aktualizowana pokolei 0003-0004-0005-0006) Dla przykladu schowek kolesia na S.. (tego ktorego ratowalem od bandytow, usytuowany na dachu) za pierwszym razem gdy go przeszukalem znalazlem jakis artefakt, nie pamietam jaki. Jednak nie moglem sie wydostac z dziury w ktorej sie znajdował, wiec wczytalem gre i otworzylem schowek nie wchodzac do 'dziury' o dziwo artefaktu juz tam nie bylo..? kilka razy wczytywalem i nic :facepalm:

Nibypies o ktorym pisaliscie (w jaskini w ktorej znajdowała sie ulepszona zbroja) nie dal mi ogona, szukam i szukam innych osobnikow i nic.
Shaldur
Kot

Postprzez stalkero001 w 06 Kwi 2010, 20:18

Wczytujesz quicksave przez F9 (lub F7 to było, myli mi sie :P) ? Bo jeśli tak to zawartość schowków wtedy znika a znaczki zostają... ; / I co za gościu na S...? Prędzej Żwawego ratujemy od bandytów [Nimble w ang. wersji)... ;)) ] A schowek to on nam daje gdzieś na lokomotywnie chyba że coś mi się rąbie w łepetynie xD

EDIT: poszukaj jeszcze nibypsów tam gdzie napisałem wcześniej...
Awatar użytkownika
stalkero001
Stalker

Postprzez Shaldur w 06 Kwi 2010, 20:34

Znaczy sie zapisuje przez quicksave (F6) ale wczytuje zawsze normalnie, recznie :| Psow poszukam poszukam, tylko mam teraz innym problem.. nie moge otworzyc drzwi do Sidorovicha nie mam pojecia dlaczego. Myslalem ze moze dlatego ze byla noc (i w/w osobnik śpi :E ) wiec zaczekalem do 8-ej i dalej dupa.. drzwi zamkniete a gdy do nich podchodze nie pojawia sie opcja Otworz (F) :facepalm:

Edit.
Tak jak wyżej pisalem, wersja gry 0.0006 czyli tak :(
Znalazlem jakiegos Fix-a ktory mial zlikwidowac ten prolbem. Wypakowalem archiwum wedlug instrukcji do kataogu z gra, nastepnie wyedytowalem plik, zapisalem i dalej nic, Drzwi zamkniete na 7 spustów

Uwagi moderatora:

A patch 1.0004 to ma? - caleb59
Shaldur
Kot

Postprzez stalkero001 w 06 Kwi 2010, 21:57

No to ja tak ze schowkami nie miałem :D I szczerze nie wiem co ci sie robi :D Odinstaluj i zainstaluj ponownie może pomoże... Ale poszukaj innych rozwiązań ;)

EDIT: Do uwagi moderatora :D Napisał wyżej że patchował kolejno więc... :D
Awatar użytkownika
stalkero001
Stalker

Postprzez Shaldur w 06 Kwi 2010, 22:02

Schowki to w zasadzie nie problem.. po 1 to dopiero 1 lokacja wiec wartosc skarbów ktore sie w nich znajdowały jest znikoma a to że ikonki pozostaja na mapie niczemu nie szkodzi :wink:
Bardziej martwia mnie te drzwi ktorych ciagle nie udało mi sie otworzyc :| Nie wiem co jest grane, chyba bede musiał zaczać gre od nowa heh. Tylko najgorsze jest to ze nie mam pewnosci czy ponowny bład nie pojawi sie i tym razem :facepalm: :facepalm:

Edit.
Udało mi sie otworzyc drzwi :E Zrzucilem na dol granat ktory wybuchem spowodowal uchylenie drzwi, pozniej poszlo juz z gorki :wink:
Shaldur
Kot

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości