Sposób na szybka gotówkę w CoP!?

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Sposób na szybka gotówkę w CoP!?

Postprzez STALKER98 w 30 Mar 2010, 14:51

Witam. Jestem nowy w Zewie więc niewiem jak można "szybciej" zarobić. Jestem jeszcze w Zatonie i najwięcej kasy jakiej miałem to ok. 7000 tys. :( Nie wystarczy mi nawet na ammo i naprawy sprzętu... Teraz to mam ok.2000tys i nic nie mogę praktycznie zrobić. Większość broni nie da się sprzedać po popsute ;/
Polyushko-pole, Polyushko, shiroko pole. Edut po polyu geroi , Ekh, sa Krasnoy Armii geroi! Devushki, glyante, Glyante na dorogu nashu. Vyetsya dalnyaya doroga, Ekh , da razveselaya doroga !
Awatar użytkownika
STALKER98
Stalker

Dołączenie: 08 Mar 2010, 23:27
Ostatnio był: 03 Lut 2011, 11:31
Miejscowość: Tyż z Kremla a co se bede żałować ;)
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: Sposób na szybka gotówkę w CoP!?

Postprzez atikabubu w 30 Mar 2010, 14:54

7000 tysięcy?! I jeszcze o więcej wołasz? ;>

Wykonuj zadania na poszukiwanie artefaktów, dla jajogłowych, cokolwiek...
Fiat justitia ruat caelum
W10 x64 / Ryzen 3600 4.2 GHz/ Gigabyte GTX 1070 / 16 GB DDR 4
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox) / Hińskie bajki obejrzane
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: 06 Lis 2024, 21:45
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez Wheeljack w 30 Mar 2010, 15:36

Artefakty!
Znajdujesz grupę stalkerów mówisz, że chcesz do anomalii .... i ta dalej i tak dalej.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 19:51
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 725

Postprzez Matix9419 w 31 Mar 2010, 20:18

Prześpi się z tydzień i z każdej amonali zabierasz artefakty opychasz na skadowsku i już jest.
Ja tak na samym początku gry zarobiłem pół miliona rubli na resztę gry mi starczyło.
POZDRO
Fajnie jest czasem zagrać w S.T.A.L.K.E.R.-a

Kto zadziera z elitą ten nakryje się pytą .
Awatar użytkownika
Matix9419
Kot

Dołączenie: 05 Sty 2010, 23:25
Ostatnio był: 19 Kwi 2012, 23:59
Miejscowość: Baza powinności( W CS)
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez Alien0918ST w 31 Mar 2010, 22:48

stary po pierwsze:

- masz artefakty, wystarcza ci leki (nie podam nazw bo raczej chyba nie skumasz)wygladaja jak: listek tabletek z czerwonymi dropsami, listek z niebiesko-czerwonymi "czopkami xDD", i listek z dwiemia srebrnymi tabletkami. hapiesz po jednej bierzesz detektor i wio do anomalii. niewiem na jakim etapie jeste ale z detektorwo najlepszy jest weles. pokazuje dokladne polozenie artefaktu. dalej u Heramna (bunkier naukowcow w jupiterze) mozesz za 7500ru kupic Swaroga. najlepszy, z reszta sam zobacyzsz. za niektore artefakty mozna wyhaczyc po 15000. np za babel. na skadowsku u brodacza kosztuje 11160ru. ale jak brodacz bedzie akurat potrzebowal babla, mowisz mu ze znajdziesz to wtedy i po 18000ru mozna dostac.
-druga opcja to wypelnianie zwyczajnych misji. srednia zaplata to 5000, ale np za wyeliminowanie chimery dla "trapera" w janowie mozna dostac okolo.....10000.
-mozesz znalezc moda.....nie dam linku bo juz nie pamietam skad go mam :D XD. jest taki mod na to ze handlarze kupuja wszystkie bronie. poprostu nie zwracaja uwagi na to ze jest rozwalona troche. poszukaj moda na tej stronie bo fajna opcja. za bronie srednio po 1000 ale jezeli nazbierasz 60.000 to zamow na skadowsku egzoszkielet. bedziesz mogl nosic 80kg na raz. wiec idziesz gdzies gdzie jest troche bandytow albo zombi. rzucasz granat zbierasz jaknajwiecej pukawek, pijesz taki lek - herkules - (mozna i 90 kg niesc, bo to steryd jakis ;d) i rura na skadowsk albo do janowa. opychasz bronie i troche mozna uzbierac kasy.
-rob w bunkrze naukowcow misje dla naukowcow, sa one stosunkowo proste np. rozmieszczenie wykrywaczy w anomaliach. pobierasz quest idziesz do srodka anomalii stawiasz na srodku i jeszcze przy okazji artefakty mozna zebrac. czasem i po dwa trzy. za ten quest jest 10000 (chyba ?). to tyle ;d milej gry nowicjuszu, jakby co top isz prywatne wiadmosoci
89% ludzi uwaza ze najwazniejsza jest grafika. jezeli nalezysz do tych 11% wklej to na swoj podpis
Alien0918ST
Kot

Dołączenie: 13 Mar 2010, 20:42
Ostatnio był: 14 Paź 2010, 20:26

Postprzez Bambosz107 w 31 Mar 2010, 23:50

Alien0918ST napisał(a):hapiesz po jednej...

No, świetna rada :P Wystarczy zdobyć Wielesa, a ze Swarogiem to wszystkie anomalie ownujesz :E
Kilka artefaktów i już masz 100 tys. RU. I aczik wpada przy okazji. Generalnie o kase w CoP jest łatwiej niż w SoC i CS.
Go Go Power Rangers!!
Awatar użytkownika
Bambosz107
Legenda

Dołączenie: 10 Maj 2009, 21:50
Ostatnio był: 15 Cze 2022, 20:42
Miejscowość: Tarnów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 87

Postprzez Alien0918ST w 01 Kwi 2010, 00:14

Bambosz apropos welesow, to wiesz moze gdzie znajde 3 weles?? (robie quest dla sowy na skadowsku ze musze 3 welesy skolowac i dac naukowcom.) w kopaczi jak poszedlem pierwszy raz nie bylo (wtf!?), a mam dwa. jeszcze jeden i kurde nie wie msakd go zmajstrowac ;d pomoz stary :wódka: xD
89% ludzi uwaza ze najwazniejsza jest grafika. jezeli nalezysz do tych 11% wklej to na swoj podpis
Alien0918ST
Kot

Postprzez LordDino w 01 Kwi 2010, 09:18

Zdobądź 100K kasy, a Hawajczyk będzie nimi handlował swobodnie w ilościach dużych.
Panie, daj mi siłę, do zaakceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić,
odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować,
mądrość, abym dobrze ukrył ciała tych którzy mnie dzisiaj wk*rwili.
Awatar użytkownika
LordDino
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2010, 09:20
Ostatnio był: 08 Cze 2012, 22:19
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Alien0918ST w 01 Kwi 2010, 10:27

LordDino ja mam w tej chwili 440000 i wierz mi ze hawajczyk nie handluje nimi :wink: nie mowcie mi o bunkrze naukowcow bo tam herman sorzedaj SWAROGA!! welesa nie ma. jak mi pisali na innym poscie to wyszlo na to, ze ma po cichu zabijac iu same sie znajda, no coz, zrobilem 3 okrazenia naokolo jupiteru zebralem 20 artefaaktow, zabilem z 50 kolesii i dalej nic.
Alien0918ST
Kot

Postprzez Tawarish Kozłow w 01 Kwi 2010, 10:31

Czy mi się wydaję, czy ktoś zapomniał o configu "chlebek + wysoka cena" zdaje się kovka? :D
Chce OICW w wersji ASG AEG!

Jeśli też chesz taką replike wklej to do podpisu a może nasze modły zostaną wysłuchane!
Tawarish Kozłow
Stalker

Dołączenie: 28 Paź 2009, 15:05
Ostatnio był: 30 Kwi 2012, 16:51
Miejscowość: Prypiat
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez Alien0918ST w 01 Kwi 2010, 11:18

STALKER98 apropos twojej kasy. wlasnie wracam z podrozy po Zatonie. poszedlem trasa Skadowsk-Kociol-Szrama-Cyrk-Zelazny las-Sosnodab-Pazur-Bagno-Spalone gospodarstwo-Skadowsk. zebralem takie artefakty
-babel
-Zlota rybka (anomalia pazur WARTO ZAJRZEC)
-Grawi
-Kulebiak
-3x Korale mamy
-2x Ognista kula
-Oko
-Kamienna krew
-2x Kotlet
-3x Swiecidelko (zleazny las)
-2x Krysztal
-Blask Ksiezyca......wszystko to pomiedzy dwiema emisjami, poszedlem na Skadowsk opchnalem calosc Brodaczowi i dostalem........110680 RU ! idac przez jupiter mozna zrobic cos podobnego, polecam trase Janow-Szuwary-Cemnetownia-Kamieniolomy-Bituminum-Betonowa wanna-parking-Bunkier lub janow (w celu uzupelnienia lekow i zywnosci - popielisko. powodzenia.

- pomozcie z tymi welesami ;d gdzie znajde trzeci?? w bunkrze niema, w kopaczi w koparce tez, a zabijanie i szukanie w zwlokach nic nie dalo :E
--------------
wszystko jasne. ja tu dymalem po prypeci a zachcialo mi sie robic zalegle poboczne questy :E wiec se mysle mialem gdzies tam kiedys zniszczyc gazem legowisko pijawek tak jak mnie prosil brodacz ;d no wiec polazlem po butle, rozwlailem, wracam.....do stalem 5000 ru ii.......DETEKTOR WELES! ten ktorego ciagle szukalem ;d xD jestem z siebie dumny ;d

Uwagi moderatora:

Double post - atikabubu
Alien0918ST
Kot

Postprzez Snikers w 01 Kwi 2010, 21:49

Nooo tak jak reszta wspominała artefakty i jeszcze raz artefakty przeszedłem zew 2 razy i to jest najlepszy sposób :idea:
A jak już jesteś w Prypeci to zbieraj bronie naprawiaj i sprzedawaj też dobry sposób :E
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Snikers
Wygnany z Zony

Dołączenie: 31 Mar 2010, 16:48
Ostatnio był: 20 Lis 2010, 15:02
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość