Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, tym bardziej, iż jest to mój pierwszy post na tym forum a także pierwsze zetknięcie z grami z serii Stalker. I od razu problemy
Mam nadzieję, że posta umieściłem w dobrym dziale. Jeżeli nie to wielkie sorry i proszę o przeniesienie w odpowiednie miejsce. Posiadam wersję angielską Stalkera Cień Czarnobylwa ze Steam. Oczywiście gierkę spolszczyłem. Gra jest w wersji 1.0005. Parę godzin pograłem w standardową grę a potem zainstalowałem sobie moda Stalker Complete 2009 w najnowszej wersji (1.4.3.2). Mam pewien problem z grafiką. Pojawiają mi się jakieś glyfy związane z cieniami. Najlepiej ilustruje to screen:
Mój sprzęt:
GeForce 8800GT 1GB
4GB RAM
Intel Core 2 Quad 6600 (2.4GHz)
SB Audigy.
Windows 7 64bit
Żaden z podzespołów nie jest podkręcony. Stery najnowsze. W grze ustawione wszystko na maksa (1600x900). Zauważyłem, że w wersji standardowej gry też występują podobne glyfy (podobne zauważyłem chyba w Czystym Niebie i Zewie Prypeci). Ktoś orientuje się skąd ten problem? Jeżeli ustawię Dynamiczne oświetlenie to efektu tego nie ma, ale gra już nie wygląda tak dobrze. Jak tylko włączę Pełne dynamiczne oświetlenie to pojawiają się glyfy.
Drugi problem również związany z grafiką. Mogę zaglądać przez ściany, gdy próbuję się wychylać. Screen najlepiej zilustruje efekt:
Może coś z FOV'em z moda?
Proszę o pomoc.
Pozdrawia,
TobiAlex