Worms

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Worms

Postprzez KoweK w 16 Lut 2010, 23:28

Któż nie grał w tę kultową grę? Jest to jedyna sieciowa gra, w którą gram. Inne mnie jakoś nie pociągają w sieci, raczej uzależniają zamiast bawić, a przy tej produkcji jej akurat jest masa. :D

Są tu jacyś inni fani Robaków? Jestem ciekaw opinii na temat tych trójwymiarowych Wormsów, gdyż grałem tylko w te 3D, nie wiem jak prezentuje się np. część "czwarta" (Worms 4).

Moim osobistym faworytem w serii jest Worms Armageddon - nie ma tylu bajerów, co World Party, to klasyczny Worms 2 tylko z masą broni i różnych rzeczy. Zabrakło tylko szczegółowego edytora broni, który był w dwójce...

No teraz czas na wasze opinie. ;]

P.S. Jeżeli ktoś posiada Armageddon to zapraszam do wspólnej gry przez neta. :F
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive LECH.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Reklamy Google

Re: Worms - seria

Postprzez Darth ReX w 17 Lut 2010, 01:15

Załapałem się na ostatnią wersję Wormsów w 2D - Worms World Party. Bardzo dobra gra, nie zapomnę tych pojedynków z siostrą na jednym komputerze. Śmiechu co niemiara, dość fajne misje dla pojedynczego gracza.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez atikabubu w 17 Lut 2010, 08:18

Ja grałem chyba we wszystkie Wormsy na PC więc opowiem po kolei:

- Worms: klasyk, gra brzydka jak noc ale ma w sobie to "coś". Arsenał bidny ale właściwy gameplay pozostanie niezmieniony przez następne xx lat

- Worms 2: pierwszy tytuł na "nowej słitaśnej grafice". Dostaliśmy furę broni a największą chyba zaletą był konfigurator broni, dzięki któremu moglismy w szczegółach ztweakować wszystko,

- Worms Armageddon: tak po prawdzie to nie pamiętam co się zmieniło ale coś chyba się zmieniło... :P

- Worms World Party: a z tej części pamiętam fajną muzyczkę z menu :P Straszna amnezja...

- Worms 3D: no i tu mamy największą kość niezgody w historii serii. Wprowadzenie gry w 3D dodało jej głębi ale jednocześnie osłabiło bronie i zmniejszyło dynamikę. No i ta praca kamery... Ale ogólnie gra dobra.

- Worms Forts: grałem tylko w demo ale koncepcja wormsów-twierdzy jest poroniona.

- Worms 4: O, i tu twórcy postanowili, coś poprawią i poprawili :P Praca kamery ciągle do dupy ale gra się jakby lepiej niż w W3D... Możemy nawet stworzyć własną broń dla drużyny a nie korzystać ze sprawdzonych rozwiązań :P No i tylko te wormsy mi się nie zgubiły gdzieś, więc są zainstalowane :P
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Wczoraj, 14:29
Miejscowość: Zajebista
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez k0ch4n w 25 Lut 2010, 22:16

Ale jeśli chodzi o MP to w jakie moglibyśmy grać ?
Bo ja praktycznie mam World Party i 3D, a inne części koledzy mają. :D
Image
Awatar użytkownika
k0ch4n
Stalker

Dołączenie: 24 Wrz 2009, 14:08
Ostatnio był: 03 Sie 2020, 21:01
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez Darth ReX w 25 Lut 2010, 23:14

|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez pzengota w 25 Lut 2010, 23:22

Ja grałem w każdą część Wormsów i każda mi się podoba, nie zależnie czy jest 2D czy 3D, a jeżeli chodzi o tryb multiplayer to nigdy go nie przetestowałem gdyż nie miałem internetu ( wiem że to nie możliwe ale tak naprawdę było :E ), a potem jakoś nie miałem czasu i przeszedłem na S.T.A.L.K.E.R'a.
Pozdrawiam
:

Jeżeli w moim poście nie ma słowa "Pozdrawiam" znaczy że jest coś ze mną nie tak :D
Awatar użytkownika
pzengota
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2008, 10:08
Ostatnio był: 08 Sie 2021, 14:59
Miejscowość: Gdynia
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 10

Postprzez MalinaOSG w 15 Lut 2011, 15:17

Ach Wormsy. Pamiętam jak grałem w pierwszą część na PS to było coś, zawsze lubiłem w to grać z bratem. Następne części grywałem z moim kumplem. W 3D z kolejnymi kumplami się grało i tak samo w Totalną Rozwałkę. Wormsy tej gry się nie zapomina i tych wszystkich epickich bitew, nalotów poczty polskiej, marszu moherowych babci, bomb skunksowych i ekipy super owiec skaczących, latających i pływających :D
Zona jest darem tego świata, a my wolność jesteśmy jej obrońcami, będziemy ją chronić bezapelacyjnie do samego końca a wrogowie zony będą skończeni gdy my z nimi skończymy.

Cytat. Życie jest jak bycie stalkerem zawsze trzeba walczyć oto by móc żyć oto by móc stać się kimś lepszym.

Cytat. Negatywne skutki picia radioaktywnej wódki.
Awatar użytkownika
MalinaOSG
Stalker

Dołączenie: 28 Kwi 2010, 17:04
Ostatnio był: 20 Kwi 2012, 08:40
Miejscowość: Magazyny Wojskowe
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -1

Postprzez Jaldd w 15 Lut 2011, 23:28

Do wormsów mam sentyment, oj ile się z kolegami grało na 1 komputerze, ach te piękne czasy, jak dla mnie najlepsza część tej gry to Worms World Party
Żołnierz Wolności wysłany do Kordonu razem z Vańką Szybką Strzałą i Mietkiem Kulawą Nogą w celu werbowania nowych ludzi do frakcji.
Awatar użytkownika
Jaldd
Kot

Dołączenie: 30 Sty 2010, 16:30
Ostatnio był: 01 Paź 2012, 18:00
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -6

Postprzez Kumpel111 w 16 Lut 2011, 14:21

xKoweKx napisał(a):P.S. Jeżeli ktoś posiada Armageddon to zapraszam do wspólnej gry przez neta. :F

Ja posiadam :E
A co do samej gry to powie że uwielbiam ją i teraz po tylu latach grania. Posiadam World Party, Armagedon i Reoaled podajże :D
PS.: Jeśli chcesz grać Kowek to podaj serwer Hamachi :wink:
Awatar użytkownika
Kumpel111
Tropiciel

Dołączenie: 24 Wrz 2010, 18:23
Ostatnio był: 05 Lip 2024, 08:31
Miejscowość: Paraguay
Frakcja: Zombie
Kozaki: 22

Postprzez Pijawol w 19 Lut 2011, 08:23

Ja grałem w Worms 3D, oraz w Worms Forts - Oblężenie. Na króciutki czas - nawet fajna gra - lecz po ok. 15 minutach mam jej dość.
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Wczoraj, 08:51
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Kpuc w 19 Lut 2011, 09:03

Worms ech grałem w prawie każda cześć , oczywiście najlepiej gra się z kimś chociaż robale sterowane przez komputer tez dają rade ;D Moja ulubiona broń to owieczka , babcia , nalot bombowy , banan i woda święcona .

Worms World Party na pocket'a gram czasami jadąc autobusem do pracy . Najwięcej życia straciłem przy częściach armagedon i 3D .
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez PrzemoC w 27 Lut 2011, 11:14

Ja współczuję ludziom, którzy w dzieciństwie robili zadania domowe zamiast z kumplami grać
na jednym kompie w Wormsy 2. Mam nawet jeszcze gdzieś porysowaną płytkę z tym.
World party też było zarąbiste, ale 3D w serii nic dobrego nie wprowadziło.
Mam nadzieję, że dzisiejsze 10-o latki tez w to grają. Bez tej gry jakoś nie widzę swojej młodszej
młodości. Po prostu każda razem spędzona w chacie chwila, każda lekcja informatyki w podstawówce.
Puki jeszcze nie miałem neta. Wormsy to kultowa gra. Acz, przyznam że trochę za nią tęsknię.
Tylko nie ma z kim pogierczyć... Samemu to nie to samo.
kultowa gra, to tyle...
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Następna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum