przez Jaszka w 20 Lut 2010, 14:51
Podobny miałem problem, gdy usuwałem pliki rar, spakowanego filmu i zaznaczyłem też plik filmu, 700 mb usunąłem przez "Shift+Del". Film odzyskałem, programik,"Restoration" pokazał mi pliki które usuwałem od początku używania dysku (Mybook 1TB), ale to tylko dlatego że dysk jest ogromy a po 8 m-cach używania zajęte jest tylko 172 Gb.
Pliki można odzyskać, zawsze jeśli zostały usunięte poprzez przeniesienie do kosza, lub kombinacje "Shift+Del".
Ale są warunki, jeśli jakieś dane zostały zapisane na dysku na miejscu tych plików to mogą być problemy z odzyskaniem. Chodzi o podstawową zasadę działania dysku, jako urządzenia i sposobu usuwania plików przez system (tak naprawdę usuwamy "link" referencję do fizycznych danych).
Więc jeśli zapisałeś coś na miejscu tych plików (co jest wysoce prawdopodobne), to "Restoration" może pokazywać tylko jakieś części tych plików, pod inną nazwą(dziwną, litery,cyfry itp).
Może tez zaistnieć sytuacja że twoje pliki są całe tylko "Restoration" nie widzi ich nazw, wtedy szukaj mniej więcej po rozmiarze plików.